Η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, σε σημερινή της δήλωση ανέφερε ότι η Επιτροπή Οικονομικών έχει ως στόχο των προγραμματισμό των εργασιών της επιτροπής για να μπορέσει να ανταποκριθεί στο δύσκολο έργο που έχει να αντιμετωπίσει λόγω των καταστάσεων και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι, σκοπός τους είναι η άμεση ανταπόκριση μέσω άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου για οικονομική στήριξη του τόπου, της μεσαίας τάξη αλλά και αυτούς που έχουν πληγεί από προβλήματα που έχουν αναδειχτεί τον τελευταίο καιρό. Ως εκ τούτου, δεν θα διστάσουν να συζητήσουν θέματα τα οποία επείγουν, να ασκήσουν πίεση και να βοηθήσουν στο κυβερνητικό έργο, επίσης δεν θα διστάσουν, να συγκρουστούν αν και εφόσον επιβάλλεται.

Συνέχισε ανακοινώνοντας με ικανοποίηση, ότι ο ΠτΔ έχει ανταποκριθεί στο αίτημα για σύγκλιση της σύσκεψης Αρχηγών στο Προεδρικό, για να συζητήσουν την εκπόνηση σχεδίων αναφορικά με την οικονομία, όσον αφορά την αντιμετώπιση μελλοντικών προκλήσεων.
Τόνισε ότι η Επιτροπή Οικονομικών, ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών και την Υπουργό Εργασίας να παρευρεθούν την επόμενη Δευτέρα στην συνεδρία της επιτροπής για να υπάρξει ολοκληρωμένη ενημέρωση τόσο για την επέκταση κάποιων από τα προγράμματα στήριξης που έχουν εξαγγελθεί, όσο και για τον περαιτέρω σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των οικονομιών προκλήσεων με τις οποίες θα έρθουμε αντιμέτωποι.
Κλείνει αναφέροντας ότι ο στόχος του προγραμματισμού εργασιών της επιτροπής είναι η έναρξη συζήτησης των προϋπολογισμών στην ολομέλεια, αρχές Δεκεμβρίου αλλά και των προϋπολογισμών που αφορά τους ημικρατικούς οργανισμούς, όπως και των ανεξάρτητων αρχών για να υπάρχει ολοκληρωμένη αντίληψη των οικονομικών δεδομένων και των προϋπολογισμών για το 2021.

Vouli TV