Ακιντζί: Εμμένει στα περί «αχρείαστων πολέμων» – Το μήνυμά μου παρεξηγήθηκε
Παρεξηγήθηκαν οι αναφορές του σχετικά με την εισβολή της Τουρκίας στην Συρία δήλωσε σήμερα ο Μουσταφά Ακιντζί, μετά τις έντονες αντιδράσεις και τα πυρά που δέχθηκε ακόμη και από τον ίδιο το Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Έντονη διαμάχη έχει ξεσπάσει και στο ψευδοκράτος.
Σε παρερμηνεία των αναφορών του απέδωσε ο Μουσταφά Ακιντζί το θόρυβο που ξεσήκωσε σε κατεχόμενα και Τουρκία, η ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με την τουρκική εισβολή στη βόρειο Συρία.

Ο Μουσταφά Ακιντζί σε ανάρτηση που έκανε το Σάββατο το βράδυ, ανέφερε ότι στην ούτω καλούμενη επιχείρηση “Πηγή Ειρήνης” της Τουρκίας στην Συρία δεν χύνεται νερό αλλά αίμα, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας προεξάρχοντος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και της τουρκοκυπριακής δεξιάς στα κατεχόμενα.

Μετά τον θόρυβο ο κ. Ακιντζί αρχικά μετέτρεψε τη δημοσίευση σε ιδιωτική, ενώ σήμερα έσπευσε να δώσει διευκρινήσεις για το τι εννοούσε.

«Δεν εννοώ να αρχίσει ο διάλογος με τις τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά ένας διάλογος μεταξύ της Συρίας και της Τουρκίας και να ξεκινήσουν οι διπλωματικές επαφές. Δεν είναι δυνατόν να κατανοήσουμε την ατμόσφαιρα που επικρατεί στην Τουρκία. Το μήνυμα μου παρεξηγήθηκε λόγω της έντονης συναισθηματικής φόρτισης» είπε.

Πάντως η δεξιά στα κατεχόμενα συνεχίζει τις επιθέσεις στον Μουσταφά Ακιντζί, επιχειρώντας να αποκομίσει οφέλη ενόψει και των λεγόμενων προεδρικών εκλογών του ερχόμενου Απριλίου. Ο ψευδοπρωθυπουργός Ερσίν Τατάρ, ισχυρίστηκε ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης έχει επηρεαστεί από περιθωριακές ομάδες, οι οποίες τάσσονται της Τουρκίας.

Ο Ερσίν Τατάρ συγκάλεσε για σήμερα το απόγευμα έκτακτη συνεδρίαση του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένετο να συζητηθούν και ενδεχόμενοι τρόποι οι οποίοι θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην απομάκρυνση του Μουσταφά Ακιντζί από την ηγεσία του κατοχικού καθεστώτος.

Vouli TV