Αύριο καλείστε να ψηφίσετε για την ανάδειξη των νέων δημοτικών αρχών της πόλης σας. Οι υποψήφιοι δημάρχοι έχουν επεξηγήσει αρκετές φορές το πρόγραμμα, τις αντιλήψεις και θέσεις τους για την θέση του δημάρχου που διεκδικούν. Το ίδιο έχουν κάνει και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι των διαφόρων παρατάξεων, όπως τέλος και οι υποψήφιοι για την σχολική εφορία. Οι επιλογές μπροστά σας, όπως και η δύναμη της ψήφου σας.

“Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου.” Πλάτων | (Αρχαίος Έλληνας Φιλόσοφος ) | 427-347 π.Χ.

Είχα την ευκαιρία να προβάλω επανειλημμένα τις θέσεις των υποψηφίων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων και οφείλω να ομολογήσω οτι έχουμε αρκετά αξιόλογα άτομα που με τις γνώσεις και πρoσωπικότητα τους μπορούν να βοηθήσουν τους δήμους τους να προχωρήσουν στο μέλλον. Το ουσιαστικό όμως πρόβλημα είναι η γενικότερη απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών, με άμεσο αποτέλεσμα η αύξηση της αποχής από κάθε νέα εκλογική διαδικασία. Μιλώντας με πολλούς δημότες και κυρίως με νεαρά άτομα, μου έχουν θέσει επανειλημμένα το ερώτημα “Γιατί να ψηφίσω στις δημοτικές εκλογές;”

Η τοπική αυτοδιοίκηση στην Κύπρο σίγουρα έχει πολύ δρόμο ακόμη για να φτάσει στα ευρωπαϊκά επίπεδα δυνατοτήτων και αποτελεσματικότητας. Είναι όμως ταυτόχρονα το πιο σημαντικό βήμα για την βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη, την υποβοήθηση για αειφόρο ανάπτυξη, την αναβάθμιση της γειτονιάς, της ενορίας, της πόλης σας. Η αποχή σου από την εκλογική διαδικασία σε καθιστά άμεσα ανενεργό, αδιάφορο και σε θέτει στο περιθώριο. Η ζωή δεν αναπτύσσεται με την αδιαφορία, αλλά με τον καθημερινό αγώνα και την συμμετοχή. Η ανάδειξη του νέου δημάρχου και των μελών του δημοτικού συμβουλίου της πόλης σου, καθορίζει την καθημερινότητα σου για τα επόμενα 5 χρόνια. Στο χέρι σου είναι να συμμετάσχεις και να γίνεις ενεργό μέλος της τοπικής σου κοινωνίας, να γίνεις μέρος της ανάπτυξης.

Χάρης Θεραπής
Διευθυντής Vouli TV

Vouli TV