Επιστολή προς τον Υπουργό Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννη Καρούσο, με την οποία εκφράζεται η έντονη ανησυχία των εργαζομένων στον τομέα των Δημοσίων Συγκοινωνιών, απέστειλε σήμερα η Ομοσπονδία Μεταφορών ΣΕΚ.

Σε ανακοίνωσή της, η ΣΕΚ αναφέρει ότι στην επιστολή προτάσσεται η αποφασιστικότητα των εργαζομένων να υπερασπίσουν δυναμικά τα δικαιώματα τους.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρεται ότι οι εργαζόμενοι στις δημόσιες συγκοινωνίες παρακολουθούν τις τελευταίες μέρες με ανησυχία τις διάφορες εξελίξεις, σχετικά με την επικείμενη ανάθεση των επιβατικών Μεταφορών, για την δεκαετία 2020-2030, από πλευράς του αρμόδιου Υπουργείου και εκφράζουν ανησυχία σε σχέση με το ποιοι θα είναι οι εργοδότες τους, μετά τις 5/7/2020.

Τονίζουν στην επιστολή ότι η απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν είναι της δικής τους αρμοδιότητας ούτε και υπεισέρχονται, για να υπογραμμίσουν πως το ενδιαφέρον τους επικεντρώνεται στο γεγονός ότι με βάση τις συμβάσεις εργασίας και της σχετικής νομοθεσίας θα πρέπει να γίνουν από μέρους τους οι ενδεικνυόμενες διαδικασίες , που σχετίζονται με το συνεχές της απασχόλησης των εργαζομένων, όπως π.χ. η συμπλήρωση των αναγκαίων εντύπων κλπ.

«Υπογραμμίζουμε πως οι συμβάσεις και όλα τα εργασιακά δικαιώματα των μελών μας συνεχίζουν ως έχουν και μετά τις 5/7/20 ανεξαρτήτως εάν εσείς ολοκληρώσετε ή όχι τις διαδικασίες ανάθεσης. Σκοπός μας είναι να καθοδηγήσουμε τα μέλη μας να συνεχίσουν κανονικά την εργασία τους και να συνεχίσουν έτσι και τα λεωφορεία απρόσκοπτα τα δρομολόγια τους σε όλες τις πόλεις», αναφέρουν στη επιστολή.

Ωστόσο, προσθέτουν στην επιστολή ότι «εάν και ωμη γένοιτο υπάρξει παρέκκλιση από τα πιο πάνω ή ακόμη η οποιασδήποτε μορφής παραβίαση των συμβάσεων του Νόμου ή και γενικότερα των δικαιωμάτων των μελών μας, δεν θα διστάσουμε να τα υπερασπιστούμε και δυναμικά αν χρειαστεί».

Vouli TV