Το όραμα και τις προτεραιότητές του αναλύει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο υποψήφιος πρόεδρος Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λευκωσίας Ανδρέας Ασσιώτης. Επιρρίπτει ευθύνες στον ανθυποψήφιό του Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη για εκκρεμότητες που θα κληροδοτηθούν στον νέο οργανισμό και τον καλεί να συμμετάσχουν σε ανοικτά debates και να παραθέσουν τις θέσεις τους, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους ψηφοφόρους να κρίνουν και να αποφασίσουν ποιον από τους δύο θα ψηφίσουν. Αναφέρει, επίσης, ότι, ενώ ο ίδιος έχει παραθέσει τις προγραμματικές του θέσεις για όλα τα θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λευκωσίας, δεν έχει ακούσει το παραμικρό σχετικό με τα ζητήματα αυτά από τον κ. Γιωρκάτζη. Ο κ. Ασσιώτης εκφράζει ανησυχία ότι με τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίζεται τη χρηματοδότηση του οργανισμού, αναπόφευκτα θα αυξηθούν τα τέλη και τα δικαιώματα που πληρώνουν οι πολίτες, και αναφέρει πως αν εκλεγεί, θα λειτουργήσει με τρόπο ώστε να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες.

–Είμαστε έτοιμοι για τη νέα εποχή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση;

–Θα έπρεπε να ήμασταν έτοιμοι, αλλά κατά την εκτίμησή μου, δεν έγινε έγκαιρα ή άρτια η προετοιμασία που έπρεπε, κυρίως από το υπουργείο Εσωτερικών, το Προσωρινό Συντονιστικό Συμβούλιο και την Κεντρική Συμβουλευτική Επιτροπή.

Διαβάστε τη συνέντευξη στον Αντρέα Κημήτρη στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Πηγή: Kathimerini

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.