ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αβέρωφ για ΑΤΑ: Το κράτος είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης και η Κυβέρνηση το αγνοεί

Published

on

Κριτική προς τη στάση της Κυβέρνησης σχετικά με το αδιέξοδο που παρατηρείται εδώ και μήνες για την ΑΤΑ άσκησε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, υπογραμμίζοντας ότι το κράτος αποτελεί τον μεγαλύτερο εργοδότη. Παράλληλα, επανέλαβε τις θέσεις του για την εφαρμογή της εν λόγω πολιτικής.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του, ο κ. Νεοφύτου αναφέρει:

«Έχω εκφράσει αναλυτικά τη θέση μου για την ΑΤΑ με εκτενές άρθρο μου πριν από μερικές εβδομάδες… Δυστυχώς, παρακολουθούμε εδώ και μήνες τις ατέρμονες συζητήσεις για το συγκεκριμένο θέμα. Εάν ο στόχος είναι πράγματι η αναπλήρωση του εισοδήματος λόγω της διάβρωσης από τον πληθωρισμό, χωρίς τη μετακύλιση του κόστους από τους επιχειρηματίες στον καταναλωτή, τότε θα το ξαναπώ: γιατί δεν χρησιμοποιεί η κυβέρνηση το εργαλείο της φοροελάφρυνσης; Είτε προς τους εργαζόμενους (ενισχύοντας το διαθέσιμο εισόδημα μετά τους φόρους), είτε προς τους εργοδότες (χωρίς να επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος).

Η εφαρμογή αποτελεσματικής πολιτικής πρέπει να στηρίζεται σε απλή λογική και ρεαλισμό, που οδηγούν σε καθαρές λύσεις.

ΥΓ. Λίγο-πολύ, το ανέφερε πρόσφατα ο ΠτΔ, αλλά αξίζει να υπενθυμίσω ότι το θέμα αφορά εργοδότες και εργαζόμενους και εμείς, ως Κυβέρνηση, μεσολαβούμε για την εξεύρεση λύσης… Φοβάμαι όμως ότι διαφεύγει της Κυβέρνησης ότι είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης στη χώρα και ότι η συντριπτική πλειονότητα των δικαιούχων ΑΤΑ είναι εργαζόμενοι στο δημόσιο».

Viral

Exit mobile version