Έκπληξη αλλά και απογοήτευση γιατί στην πρόταση του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) για συνομολόγηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας εργαζομένων με συμβόλαια δεν περιλαμβάνονται αυτά τα οποία είχαν συμφωνηθεί, εκφράζουν οι συντεχνίες των εργαζομένων στον Οργανισμό.

Σε κοινή επιστολή τους προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥπΥ, με κοινοποίηση στον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Δαμιανό, την οποία έδωσαν στην δημοσιότητα, οι συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΠΑΣΥΔΥ και ΔΕΟΚ καλούν τον ΟΚΥπΥ «να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να παραμείνει στο πλαίσιο που έχει συζητηθεί και συμφωνηθεί» στην τελευταία συνάντηση που είχε με τις συντεχνίες, ενώπιον του Υπουργού Υγείας στις 6 Φεβρουαρίου 2024.

«Με έκπληξη και με απογοήτευση διαπιστώνουμε στην πρόταση σας για συνομολόγηση Συλλογικής Σύμβασης ότι δεν περιλαμβάνονται αυτά στα οποία είχαμε καταλήξει ότι υπάρχει συναντίληψη μεταξύ ΟΚΥπΥ και Συντεχνιών όπως φάνηκε στις συζητήσεις που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα ενώπιων των δύο Υπουργών Υγείας αλλά και σε στο επίπεδο της Τεχνικής Επιτροπής που είχε συστηθεί για το θέμα», προσθέτουν.

Αναφέρονται επίσης σε «εντελώς διαφορετική τοποθέτηση που εμπεριέχεται στην πρόταση σας σχετικά με την άμεση αναγκαιότητα για συμπερίληψη συμφωνημένων Δομών προσωπικού του ΟΚΥπΥ καθώς και για τις μισθολογικές αυξήσεις και συχνότητα καταβολής τους» και προσθέτουν ότι «η στάση αυτή του ΟΚΥπΥ δυστυχώς συνιστά πισωγύρισμα».

Παρά ταύτα, οι συντεχνίες αναφέρουν ότι θα καταγράψουν και θα σας αποστείλουν τις παρατηρήσεις τους επί του κειμένου που έχει αποστείλει ο ΟΚΥπΥ.

«Παράλληλα όμως και όπως έχει εξελιχτεί το ζήτημα κρίνουμε ότι χρειάζεται άμεσα να καθοριστεί συνάντηση ώστε να διαφανεί αν τελικά υπάρχει διάθεση από τον ΟΚΥπΥ για να βρεθεί κατάληξη που θα μας οδηγεί σε τελική συμφωνία», καταλήγουν οι συντεχνίες των εργαζομένων στον ΟΚΥπΥ.

Την επιστολή υπογράφουν ο ΓΓ της ΣΕΚ Αντρέας Μάτσας, η ΓΓ της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους, ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ Στρατής Ματθαίου και ο Πρόεδρος της ΔΕΟΚ Στέλιος Χριστοδούλου.

Πηγή: Reporter

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.