Με μόλις 38 ψήφους διαφορά κρίθηκε υπέρ του Χαράλαμπου Πιττοκοπίτη η μάχη για την προεδρια του Eπαρχιακού Oργανισμού Aυτοδιοίκησης Πάφου. Η εκλογική αναμέτρηση με τον έτερο υποψήφιο Κωστάκη Κωνσταντίνου εξελίχθηκε σε θρίλερ αφού για ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης η διαφορά μεταξύ των δυο ήταν μονοψήφια με συνεχείς ανατροπές.

Με βάση τα στοιχεία της Υπηρεσίας Εκλογών και την καταμέτρηση στο 100%, ο Χαράλαμπος Πιττοκοπίτη που υποστηρίχθηκε από το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ εξασφάλισε 17.965 ψήφους ή ποσοστό 41,9%. Ο Κώστας Κωνσταντίνου που υποστηρίχθηκε από τον ΔΗΣΥ έλαβε μόλις 38 ψήφους λιγότερες, 17.927 ή ποσοστό 41,8%.

Ο Μάριος Τσέλεπος που κατήλθε ως ανεξάρτητος εξασφάλισε 6.973 ψήφους ή ποσοστό 16,3%.

Για την ανάδειξη του προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης ΕΟΑ Πάφου δικαίωμα ψήφου είχαν 64.286. Ψήφισαν 49.425 ή ποσοστό 76,91%. Απείχαν 14.837 ή ποσοστό 23,09%, τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 42.865 ή ποσοστό 86,73%. Άκυρα 917 ή ποσοστό 1,86% και Λευκά 5.643 ή ποσοστό 11,42%.

Σημειώνεται πως η καθυστέρηση για την ανάδειξη του ΕΟΑ Πάφου ήταν πολύωρη λόγω τεχνικού προβλήματος που σημειώθηκε, σύμφωνα με τον Έφορο της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου Γιώργο Χρυσαφίνη με αποτέλεσμα να αργούν οι ανακοινώσεις για την τελική καταμέτρηση.

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.