VOULI REPORT
Επ Ενέργειας 8/9/21.Σκέψεις για μείωση τιμών ηλεκτρικού ρεύματος.
Ιδέες , σκέψεις και εισηγήσεις κατέθεσαν οι βουλευτές- μέλη της επιτροπής ενέργειας κατά τη συνεδρία της επιτροπής στην οποία κλήθηκαν εκπρόσωποι όλων των φορέων που συνδέονται με την παροχής ηλεκτρισμού.
Κοινές συνισταμένες των εισηγήσεων η απορρόφηση του αυξημένου κόστους από την ΑΗΚ και το κράτος.
Η πρώτη σκέψη αφορά τη μείωση του ΦΠΑ τουλάχιστον επί των αυξήσεων που παρατηρούνται στους λογαριασμούς που λαμβάνουν αυτές τις μέρες οι καταναλωτές.
Παράλληλα κατατέθηκε εισήγηση για απορρόφηση κόστους από τον ίδιο τον οργανισμό με μείωση των αποθεμάτων του .
Τρίτη εισήγηση η επιτάχυνση της εφαρμογής της ενδιάμεσης λύσης (Ελευση Φυσικού Αερίου ) η οποία αναμένεται να εφαρμοστεί από το τέλος του 2022
Επικράτησε προβληματισμός για τις λύσεις που δύναται να εφαρμοστούν ενώ η ΑΗΚ από την πλευρά της διαβεβαίωσε ότι οι λογαριασμοί του επόμενου διμήνου δεν πρόκειται να παρουσιάσουν μεγαλύτερη αύξηση Αντίθετα η ΑΗΚ εκτιμά ότι θα είναι μειωμένοι κατά 2%
παράλληλα τα μέλη της επιτροπής άφησαν αιχμές για σκανδαλώδη διαχείριση του θέματος με αναφορές στην έλευση του φυσικού αερίου που συζητείται από το 2006 μέχρι σήμερα , την μειωμένη ανάπτυξη των Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την καθυστέρηση για το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την συμπεριφορά των τραπεζών οι οποίες σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν ενώπιον τους τα μέλη της επιτροπής δεν δανειοδοτούν με ευκολία την δημιουργία φωτοβολταικών πάρκων
Μέλη της επιτροπής επισήμαναν ότι ενδεχομένως οι τράπεζες θα πρέπει να επαναξιολογήσουν την πολιτική τους έναντι των έργων αυτών και να προσαρμόσυν ουσιαστικά την αξιολόγηση ρίσκου που έχουν υιοθετήση και με βάση την οποία παραχωρούν τα δάνεια.
VOULI REPORT
Vouli Report — Γιώργος Πενηνταέξ | Δευτέρα 22/12 στις 7μμ
Στο νέο επεισόδιο του Vouli Report, καλεσμένος είναι ο Γιώργος Πενηνταέξ, ο 56ος βουλευτής που εισήλθε πρόσφατα στη Βουλή, μετά τον διορισμό του Μαρίνος Μουσιούττας στη θέση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Σε μια ουσιαστική και ανθρώπινη συζήτηση, μιλά για:
Συζητάμε:
• 🏛️ Τα νέα του κοινοβουλευτικά καθήκοντα και τον ρόλο που καλείται να αναλάβει στη Βουλή.
• 🎗️ Την προεδρία του Συνδέσμου για παιδιά με καρκίνο «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» και τη σημασία της κοινωνικής προσφοράς.
• 🧑🦽 Τη ζωή του και τις προσωπικές του εμπειρίες, μιλώντας ανοιχτά για τον τραυματισμό του κατά την τουρκική εισβολή του 1974.
• 🇨🇾 Μνήμες πολέμου και αντοχή, πώς οι εμπειρίες αυτές διαμόρφωσαν τη στάση ζωής και την κοινωνική του δράση.
🎙️ Παρουσιάζει ο Μίκης Κασάπης
🗓️ Δευτέρα 22/12 στις 7μμ
📺 Vouli Report — αποκλειστικά στο Vouli.TV
LIVE
Vouli Report — Αλεξάνδρα Ατττάλιδου | Πέμπτη 18/12 στις 7μμ
Στο νέο επεισόδιο του Vouli Report, η Αλεξάνδρα Ατταλίδου — βουλεύτρια του VOLT — τοποθετείται χωρίς περιστροφές για τα κρίσιμα ζητήματα της πολιτικής και της κοινωνίας:
Συζητάμε:
• 🏛️ Διαφθορά & σαθρά θεμέλια: Αναλύει πώς το σύστημα υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών.
• 🔥 Καταστροφικές πυρκαγιές: Σχολιάζει την έλλειψη ανάληψης ευθυνών και τις επαναλαμβανόμενες καταστροφές.
• 👤 Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Επικεντρώνεται στην επικοινωνία αντί στην ουσία, με προεκλογική λογική από την αρχή της θητείας.
• 💍 Σύμφωνο συμβίωσης: Σημειώνει τις προσπάθειες παραπληροφόρησης που στρεβλώνουν την πραγματικότητα.
• 🛂 Μεταναστευτικό: Επισημαίνει την υποκρισία ορισμένων πολιτικών, κομμάτων και πολιτών για επιλεκτικό ρατσισμό απέναντι σε αιτούντες άσυλο και τονίζει την ανάγκη για δίκαιο και αποτελεσματικό σύστημα ασύλου.
🎙️ Παρουσιάζει ο Μίκης Κασάπης
🗓️ Πέμπτη 18/12 στις 7μμ
📺 Vouli Report — αποκλειστικά στο Vouli.TV
VOULI REPORT
Vouli report – Συνεδρία Ολομέλεια της Βουλής | 17/12 στις 10πμ
📺 Το Vouli Report μεταδίδει σε ζωντανή αναμετάδοση τη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, με αντικείμενο τη νομοθετική εργασία:
📝 Ο περί Προϋπολογισμού του 2026 Νόμος του 2025
(Αρ. Φακ. 23.01.066.224-2025)
🔍 Παρακολουθούμε λεπτό προς λεπτό τις τοποθετήσεις, τις παρεμβάσεις και τις αποφάσεις που αφορούν τον Κρατικό Προϋπολογισμό 2026, ένα νομοσχέδιο κομβικής σημασίας για την οικονομία και την κοινωνία.
📡 Ζωντανά μέσα από το Vouli Report
📲 Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρη και άμεση κοινοβουλευτική ενημέρωση.
-
Βουλευτικές Εκλογές 20261 month agoΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΨΗΦΟΥ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2026
-
#exAformis1 month ago
#exaformis – Ρίτα Θεοδώρου Σούπερμαν εφ’ όλης της ύλης | Παρασκευή 28/11 στις 7μμ
-
Off the Record1 month ago«Αποκεφαλίζουν» την οικογένεια Χριστόφια…
-
#exAformis1 month ago#exaformis – Ζούμε στην πιο ενδιαφέρουσα χώρα! Vol. 3 | Παρασκευή 05/12 στις 7μμ
-
#exAformis1 month agoΟ κύκλος των αυταπάτων και της θεσμικής παρακμής
-
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ1 month ago«Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας: Ο όρκος δεν ανέχεται υπεκφυγές – ή ενεργείς, ή παραιτείσαι.»
-
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ5 days agoΤο ερώτημα για την Holguín για την UNFICYP και η υπόθεση της Μάμμαρι: γιατί δέχθηκαν επίθεση δύο Ελληνοκύπριοι αγρότες;
-
Βουλευτικές Εκλογές 20261 month agoΟ πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανοικτός σε επαφές με πολιτικούς από άλλους χώρους
-
Think Tank2 weeks agoΣομαλιλάνδη: το νέο μέτωπο Ισραήλ–Τουρκίας
-
Βουλευτικές Εκλογές 20261 month agoΠαραίτηση-έκπληξη: Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος των Οικολόγων ξεκινά δικό του πολιτικό σχήμα

