Το εργοστάσιο λαϊκισμού και παραπληροφόρησης του ΑΚΕΛ παράγει ολοένα και περισσότερο υλικό, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μάριος Χαρτσιώτης.
Σε παρέμβασή του στην εκπομπή Πρωινό Δρομολόγιο, ο κ. Χαρτσιώτης σχολίασε τις δηλώσεις του βουλευτή του ΑΚΕΛ, Άριστου Δαμιανού, σχετικά με τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών που αφορούσε το οργανωμένο έγκλημα.
Ο Υπουργός διερωτήθηκε τι έπραξε το ΑΚΕΛ κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του, επισημαίνοντας ότι τότε σημειώθηκαν 67 δολοφονίες, εκ των οποίων οι 12 συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα. Πρόσθεσε ακόμη πως ο κ. Δαμιανού δεν συμμετείχε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών.
Απαντώντας, ο Άριστος Δαμιανού ανέφερε ότι «όταν κάποιος είναι δημόσιο πρόσωπο και δη υπουργός, οφείλει να αντέχει την κριτική». Υπογράμμισε ότι στην πολιτική δεν πρέπει να προσωποποιούνται οι αντιπαραθέσεις, προσθέτοντας πως το ΑΚΕΛ δεν λειτουργεί μονοδιάστατα και διαθέτει πλήρη εικόνα για όσα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση.
Παρέμβαση από ΔΗΣΥ
Στο ίδιο πρόγραμμα, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Γεωργίου έκανε λόγο για «άστοχες αναφορές» από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής. Αναφέρθηκε, επίσης, στο νομοσχέδιο για τις νόμιμες παρακολουθήσεις, σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο εργαλείο θα έπρεπε ήδη να βρίσκεται στη διάθεση της Αστυνομίας.
Απαντώντας, ο κ. Χαρτσιώτης εξήγησε ότι το νομοσχέδιο βρίσκεται στη Νομική Υπηρεσία για έλεγχο, προκειμένου να κατατεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο και εν συνεχεία στη Βουλή.
Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι δεν αντέδρασε με την ίδια ένταση στις τοποθετήσεις του κ. Γεωργίου, όπως έκανε με εκείνες του κ. Δαμιανού, ο Υπουργός απάντησε πως «δεν άκουσε τον βουλευτή του ΔΗΣΥ να παραπληροφορεί».
Comments are closed for this post.