Σελίδα τόσο στις προσωπικές τους σχέσεις όσο και σε σχέση με τη συνεργασία των δύο πλευρών, φαίνεται ότι γύρισαν μετά και τη σημερινή συνάντηση τους ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση, αμφότεροι έκαναν λόγο για μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση σε καλό κλίμα με τον Νίκο Χριστοδουλίδη να αναπτύσσει στον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, τους σχεδιασμούς του για την επόμενη ημέρα της διακυβέρνησής του. «Γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρονιά, αντιλαμβάνεστε η σχέση είναι εδώ πάρα τα όσα έγιναν. Οι εκλογές έχουν ολοκληρωθεί. Εκείνο που ενδιαφέρει είναι πως αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις.

Σε δηλώσεις του ο Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε πως, «έχω συγχαρεί ακόμα μια φορά τον νεοκλεγέντα Πρόεδρο. Όπως και κατ ίδιαν του είχα πει είναι ο νέος τιμονιέρης και όταν λαμβάνει σωστές αποφάσεις, θα βάζουμε και εμείς πλάτες. Εμείς πρώτα από όλα βάζαμε το καλό της χώρας», ανέφερε ο κ. Νεοφύτου.

«Και θέλω να σε διαβεβαιώσω», είπε απευθυνόμενος προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη ο Αβέρωφ Νεοφύτου, «ότι μπορείς να στηρίζεσαι στον ΔΗΣΥ και να μην έχεις έγνοια για τον κρατικό προϋπολογισμό. Έχουμε συγκεκριμένες αρχές και αξίες στον ΔΗΣΥ».

Μάλιστα τον κάλεσε να προχωρήσει για ακόμα πιο δυνατή Κύπρο, «και θα έχετε τη στήριξη και για τις οποιεσδήποτε Μεταρρυθμίσεις. Κι άμα παίρνεται αποφάσεις προς τη σωστή κατεύθυνση ούτε έγνοια να έχετε για τη Βουλή. Τέλειωσαν οι εκλογές. Δεν υπάρχουν τα αισθήματα», ξεκαθάρισε ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Μάλιστα επιβεβαίωσε το αίτημα του Νίκου Χριστοδουλίδη για να συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. «Για τον ΔΗΣΥ», είπε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, «το ΕΛΚ είναι η μεγάλη μας ευρωπαϊκή οικογένεια. Αν εσείς το επιθυμείτε να είστε σε αυτή την οικογένεια που πάντα στήριζε τους αγώνες, εμείς ως ιδρυτικό μέλος όχι μόνο δεν θα έχουμε ένσταση εσείς να συμμετέχετε. Προχθές με δική μου πρωτοβουλία μίλησα με τον κ. Βέμπερ και του είπα πως παράλληλα με τη συμμετοχή του ΔΗΣΥ να βρει τον τρόπο και για τη δική σου συμμετοχή».

Και πρόσθεσε: «Όπως σας είπα για εμάς είναι ένας αγώνας για μια επανενωμένη Κύπρο. Εάν θα προχωρήσετε στη σύσταση ομάδας Κυπριακού βεβαίως θα συμμετέχει ο ΔΗΣΥ. Θα ευχαριστήσω τον Πρόεδρο που επανέλαβε ότι δεν θα γίνουν κινήσεις για το Υπουργικό που θα ενοχλήσουν του κόμματος. Είναι επιβεβαίωση του πολίτικού ήθους και μετεκλογικά».

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου επανέλαβε πως σε ότι αφορά τις προκλήσεις στην Κύπρο, «έχουμε γερούς θεμέλιούς, μείνετε προσανατολισμένος στα μεγάλα. Τα άλλα πάλι θα βάλουμε πλάτες για το καλό του τόπου. Και εύχομαι να μη χρειαστεί να είμαστε εποικοδομητική αντιπολίτευση. Να πράττετε πάντα το σωστό για να έχετε τη στήριξη μας», ανέφερε ο κ. Νεοφύτου.

Πηγή: reporter.com.cy