Ο Νταβίντ Σασόλι ανακοίνωσε την μετάθεση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου λόγω κορονοϊού, που επρόκειτο να διεξαχθεί στο Στρασβούργο την επόμενη εβδομάδα.

Παρά τις προσπάθειες για λήψη μέτρων ώστε να βρεθούν οι Ευρωβουλευτές στη γαλλική πόλη, η έξαρση κρουσμάτων στο Στρασβούργο έφερε την μετακίνησή της συνεδρίασης στις Βρυξέλλες.

«Το Στρασβούργο είναι κόκκινη περιοχή αυτή τη στιγμή. Ας περιμένουμε να γίνει πορτοκαλί ή ακόμη και πράσινη και μετά θα επιστρέψουμε και θα είμαστε πολύ χαρούμενοι να γυρίσουμε στο Στρασβούργο γιατί είναι πολύ σημαντικό. Είναι η καρδιά της δημοκρατίας στην Ευρώπη αλλά στηρίζω τα μέτρα που έλαβε ο Νταβίντ Σασόλι» είπε η Ευρωβουλευτής, Ναταλί Λουαζό.

«Το κάνουμε γιατί είμαστε υποχρεωμένοι. Δεν πάμε στο Στρασβούργο επειδή μας αρέσει, αλλά επειδή πρέπει, γιατί υπάρχει ειδικός όρος στην Ευρωπαϊκή συνθήκη που λέει ότι η ολομέλεια διεξάγεται στο Στρασβούργο» είπε ο Χουάν Φερνάντο Λόπεζ Αγκιλάρ, των Σοσιαλδημοκρατών.

Ο Γάλλος υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για την μετακίνηση της ολομέλειας ενώ ο Νταβίντ Σασόλι εξήγησε πως η απόφαση πάρθηκε επειδή θα έπρεπε όλοι να μπουν σε καραντίνα με την επιστροφή τους στις Βρυξέλλες.

Vouli TV