Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ το λεγόμενο «υπουργείο Εξωτερικών» των Κατεχομένων καλεί τον υπουργό Εξωτερικών Κωνσταντίνο Κόμπο να συνέλθει, με αφορμή τη συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, στις 25 Αυγούστου, στον Ανδρέα Κημήτρη.

Στην ανακοίνωσή του το «ΥΠΕΞ» των κατεχομένων αναφέρει πως ο κ. Κόμπος το τράβηξε ως το σημείο να στείλει μήνυμα στον τ/κ λαό και σημειώνεται πως οι Τ/κ είναι εξίσου ιδιοκτήτες της Κύπρου, έχουν με τιμή εκτελέσει το καθήκον τους στην αυτοκυβέρνηση, αρνούμενοι να ζήσουν υπό τον ζυγό των Ε/κ, παρά τις βιαιότητες που έχουν υποστεί διαχρονικά.

Τονίζεται πως οι Ε/κ πρέπει αμέσως να αντιληφθούν ότι οι Τ/κ έχουν ίσο δικαίωμα στο να αποφασίσουν το μέλλον τους.
Στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε, επίσης, αναφέρεται πως ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος διαπραγματεύσεων είναι η αποδοχή κυρίαρχου και ισότιμου διεθνούς καθεστώτος των Τ/κ, προκειμένου να υπάρξει μία δίκαιη και διαρκής διευθέτηση του Κυπριακού.

Επίσης, το «ΥΠΕΞ» των κατεχομένων, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή του, απορρίπτει κατηγορηματικά τα «απειλητικά μηνύματα», όπως τα χαρακτηρίζει, του κ. Κόμπου, προς τον τουρκικό λαό της Κύπρου και δεν θα υποκύψει στην αλαζονική προσέγγιση των Ε/κ, τονίζοντας καταληκτικά πως «ως ΤΔΒΚ θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την προστασία των δικαιωμάτων τους».

Πηγή: Kathimerini

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.