Εντυπωσιακό ήταν το άλμα στα έσοδα του κράτους το 2023, εξέλιξη που υποστηρίζει την υλοποίηση του προϋπολογισμού και την παραγωγή πλεονασμάτων. Ειδικότερα, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 14% και ανήλθαν το 2023 σε €9,77 δισ. από €8,56 δισ. το 2022 και οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά 8% (2023: €12 δισ., 2022: €11,14 δισ.).
Η συνέχιση της ανάπτυξης (2,5% για το 2023 σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της Στατιστικής Υπηρεσίας), η ενίσχυση της απασχόλησης (η κυβερνητική εισφοράς στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων αυξήθηκε κατά €0,7 δισ. ή 13%) και ο πληθωρισμός αποτελούν τους τρεις παράγοντες που έφεραν την αύξηση στα έσοδα.
Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), το…

Πηγή: Politis

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.