ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αναμένεται σήμερα η απόφαση του παράνομου «στρατιωτικού δικαστηρίου» για τους πέντε Ελληνοκύπριους
Η τελική απόφαση του παράνομου «στρατιωτικού δικαστηρίου» για την υπόθεση των πέντε Ελληνοκυπρίων που κατηγορούνται για «παράνομη είσοδο σε στρατιωτική ζώνη πρώτου βαθμού» αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα στις 11:00.
Η ημερομηνία καθορίστηκε μετά την ολοκλήρωση της «ακροαματικής διαδικασίας» στις 20 Οκτωβρίου, κατά την οποία οι συνήγοροι υπεράσπισης και η «κατηγορούσα αρχή» προέβησαν στις τελικές τους αγορεύσεις. Οι πέντε Ελληνοκύπριοι αντιμετωπίζουν «κατηγορίες» που σχετίζονται με την «παράνομη είσοδο» στα κατεχόμενα και την «παραβίαση στρατιωτικής ζώνης».
Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη, συνεχίστηκε στο επαρχιακό «δικαστήριο» του κατεχόμενου Τρικώμου η «δίκη» των δύο εκ των πέντε Ελληνοκυπρίων, με την «κατάθεση μάρτυρα κατηγορίας». Οι δύο κατηγορούνται για παραβίαση του «νόμου» περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και ιδιωτικής ζωής.