Κατατέθηκαν στις 18 Μαΐου στην Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου οι υποψηφιότητες για τις αναπληρωματικές κοινοτικές εκλογές που θα διενεργηθούν στις 28 Μαΐου σε δύο κοινότητες της επαρχίας Πάφου. Στις κοινότητες αυτές οι κοινοτάρχες και τα μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων παραιτήθηκαν διαμαρτυρόμενοι για τις πρόνοιες του νέου χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρόκειται για το Νέο Χωριό και την Κρήτου Τέρρα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι για την περίπτωση του Νέου Χωριού στη σημερινή διαδικασία δεν κατατέθηκε καμία υποψηφιότητα. Όπως δήλωσε η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου, μετά την εξέλιξη αυτή ενημερώθηκε το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο βάσει της νομοθεσίας θα εκδώσει ένταλμα επανάληψης της διαδικασίας υποβολής υποψηφιότητας. Αν και τότε επιδειχθεί μηδενικό ενδιαφέρον, το ΥΠΕΣ θα αποφασίσει για τα περαιτέρω, με πιθανή την προσωρινή ανάληψη της διοίκησης της κοινότητας από την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου.

Στην περίπτωση της Κρήτου Τέρρα κατατέθηκαν σήμερα υποψηφιότητες από δύο συνδυασμούς, ένα αποτελούμενο από δύο υποψηφίους κοινοτικούς συμβούλους και ένα από τρεις υποψηφίους.

Σημειώνεται ότι οι εκλογές θα αφορούν μόνο στην εκλογή κοινοτικών συμβούλων και όχι κοινοταρχών. Όπως εξήγησε η Έπαρχος Πάφου, στη συνέχεια θα κληθεί ένας εκ των εκλελεγμένων κοινοτικών συμβούλων σε κάθε κοινότητα να ασκεί και καθήκοντα προεδρεύοντος της κοινοτικής αρχής, μέχρι τις κανονικές εκλογές που θα διεξαχθούν για πρώτη φορά μετά τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το 2024.

 

Πηγή: φilenews

Έλενα Θεραπή