Σε αναβολή οδηγήθηκε η επίσημη πρώτη της αίτησης παύσης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας Οδυσσέα Μιχαηλίδη από τον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη. Η πλευρά του Γενικού Ελεγκτή δήλωσε στους δικαστές του Δικαστικού Συμβουλίου πως δεν είναι έτοιμη για την εξέταση προδικαστικών ενστάσεων που θα υποβάλει ζητώντας χρόνο.

Το Δικαστικό Συμβούλιο και με τη σύμφωνη γνώμη της πλευράς του Γενικού Εισαγγελέα αποδέχθηκε το αίτημα ορίζοντας νέα ημερομηνία την ερχόμενη Τετάρτη 29 Μαΐου. Η πλευρά του Γενικού Ελεγκτή σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν θα θέσει δυο προδικαστικά ζητήματα επί της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα.

Πρώτον θέμα αρμοδιότητας επί της αίτησης παύσης του Γενικού Ελεγκτή και δεύτερον ότι η αίτηση θεωρείται ως αυτοδήλως αβάσιμη. Κατά την πρωινή διαδικασία ο Νικόλαος Σάντης ένας εκ των δικαστών ζήτησε να εξαιρεθεί επειδή ο υιός του εργάζεται στο δικηγορικό γραφείο Πάμπου Ιωαννίδη ενός εκ των δικηγόρων του Γενικού Ελεγκτή.

Κληθείς να σχολιάσει τη σημερινή διαδικασία κατά την έξοδό του από το Ανώτατο Δικαστήριο, ο κ. Σαββίδης είπε ότι δεν είναι σωστό να προβεί σε οποιεσδήποτε δηλώσεις δεδομένου ότι η διαδικασία εκκρεμεί ενώπιον του αρμόδιου Συμβουλίου και δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες.

Τον Γενικό Εισαγγελέα συνόδευαν οι συνήγοροί του Ντίνος Καλλής και Λέανδρος Παπαφιλίππου, ενώ τον Γενικό Ελεγκτή οι δικηγόροι Τζο Τριανταφυλλίδης και Χρίστος Κληρίδης αντίστοιχα.

Πηγή: Kathimerini

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.