«Καρφιά» προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, με αφορμή τον απολογισμό του για τον ένα χρόνο διακυβέρνησής του, εξαπέλυσε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα «Χ», «εγκλωβισμένος στις αστοχίες και τα λάθη του, ο Πρόεδρος επιχείρησε να μεταθέσει την ευθύνη σε φανταστικούς εχθρούς οπως τα κόμματα, η Βουλή και τα ΜΜΕ».

Αυτούσια η ανάρτηση

Ο ΠτΔ, με την αποψινή του παρουσία επιβεβαίωσε ότι δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος των προβλημάτων που ταλανίζουν την κοινωνία, όπως η ακρίβεια, η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης και η μείωση της αγοραστικής αξίας των μισθών.

Η ίδια εικόνα και στο κυπριακό. Γενικόλογες τοποθετήσεις και συνθήματα χωρίς αίσθηση του επείγοντος, χωρίς στρατηγική, διάθεση συλλογικότητας και πρακτικές λύσεις για υπέρβαση της στασιμότητας.

Εγκλωβισμένος στις αστοχίες και τα λάθη του, ο Πρόεδρος επιχείρησε να μεταθέσει την ευθύνη σε φανταστικούς εχθρούς οπως τα κόμματα, η Βουλή και τα ΜΜΕ.

Δεν εμποδίζεται όμως από κανέναν να κανει τη δουλειά του. Είναι ελεύθερος, συνταγματικά κατοχυρωμένος και έχει την απόλυτη ευθύνη.

Περιμένουμε από έναν Πρόεδρο με τόσο νωπή εντολή και χωρίς εξαρτήσεις, όπως ο ίδιος λέει, να είναι αποτελεσματικός, παραγωγικός και να ανταποκρίνεται στις αγωνίες των πολιτών.

Αντί γι αυτό βλέπουμε μια κυβέρνηση νωθρή, χωρίς πρωτοβουλίες, χωρίς αντανακλαστικά, ενώ οι απειλές πολλαπλασιάζονται γύρω μας.

Πηγή: Kathimerini
Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.