Connect with us

Βουλευτικές Εκλογές 2026

Αποστόλου για υποψηφιότητα με ΔΗΚΟ: «Ζήτησα τη κρίση του λαού, όχι διορισμό»

Avatar photo

Published

on

Απαντήσεις στις επικρίσεις που δέχεται σχετικά με την απόφασή του να κατέλθει ως υποψήφιος με το ΔΗΚΟ έδωσε ο βουλευτής Ανδρέας Αποστόλου.

Μιλώντας στη μεσημεριανή εκπομπή του ΑΝΤ1, ανέφερε ότι στις προηγούμενες ευρωεκλογές είχε συγκεντρώσει σχεδόν το 50% των ψήφων της ΕΔΕΚ και περίπου διπλάσιες ψήφους σε σχέση με τον δεύτερο υποψήφιο του ψηφοδελτίου. «Από τη στιγμή που οι πολίτες με τίμησαν με τη στήριξή τους και την ψήφο τους, είναι απαράδεκτο να μου στερείται το δικαίωμα να διεκδικήσω μία θέση στην ηγεσία της ΕΔΕΚ», τόνισε.

Συμπλήρωσε ότι το μοναδικό έγγραφο που υπάρχει είναι η επιστολή που του στάλθηκε από την ΕΔΕΚ. «Την έχω δημοσιοποιήσει και οποιοσδήποτε μπορεί να τη διαβάσει. Κανείς δεν επικοινώνησε μαζί μου για να με ενημερώσει ότι η επιστολή αυτή δεν ισχύει ή ότι θα μπορούσα να είμαι μέλος των συλλογικών οργάνων με δικαίωμα ψήφου στο Πολιτικό Γραφείο».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για τις αντιδράσεις που υπάρχουν στο ΔΗΚΟ, απαντώντας ότι διατηρεί άριστες σχέσεις με τους βουλευτές και τα στελέχη στην επαρχία Λάρνακας. «Δεν είμαι άνθρωπος συγκρουσιακός. Κατανοώ γιατί εκφράζονται κάποιες απόψεις. Δεν μπορεί να είμαστε αρεστοί σε όλους. Εγώ κρατώ χαμηλούς τόνους και επικεντρώνομαι στο έργο μου», πρόσθεσε.

Τόνισε πως «δεν ζήτησα να διοριστώ από κανέναν. Ζήτησα να κριθώ από τους πολίτες στις βουλευτικές εκλογές του 2026».

Ο κ. Αποστόλου ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει αλλαγή από κόμμα σε κόμμα. «Υπήρξα στέλεχος της Συμμαχίας Πολιτών και δεν αποχώρησα για να πάω στην ΕΔΕΚ. Υπήρξε συνεργασία και εκλέγηκα βουλευτής. Θεωρούσα αυτονόητο ότι από τη στιγμή που ήμουν ένας καλός και συνεπής βουλευτής, δεν θα υπήρχε αποκλεισμός».

Επισήμανε ότι είχε τρεις επιλογές: «Η πρώτη επιλογή ήταν να μείνω γλάστρα, η δεύτερη να επιδιώξω οποιονδήποτε διορισμό, και η τρίτη να κινηθώ έντιμα, να ενημερώσω τους πολίτες για τα γεγονότα και να ζητήσω την επανεκλογή μου μέσω ενός συνδυασμού χωρίς αποκλεισμούς».

Καταλήγοντας, τόνισε ότι υπάρχει δέσμευση πως δεν θα αντιμετωπίσει αποκλεισμούς από το ΔΗΚΟ, προσθέτοντας: «Ο καθένας μας έχει μια διαδρομή και κριτής όλων είναι ο λαός».

Continue Reading

Βουλευτικές Εκλογές 2026

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΨΗΦΟΥ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2026

Avatar photo

Published

on

Η Unitrust Media Communication πραγματοποιεί την τελευταία διαδικτυακή Δημοσκόπηση του 2025 για το Vouli.TV και το ekloges.2026.

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ.

 

 

Continue Reading

Βουλευτικές Εκλογές 2026

Παραίτηση-έκπληξη: Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος των Οικολόγων ξεκινά δικό του πολιτικό σχήμα

Avatar photo

Published

on

Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται στο Κίνημα Οικολόγων, καθώς ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος, Σωτήρης Χρήστου, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του. Ο κ. Χρήστου αναμένεται αύριο να παρουσιάσει νέο πολιτικό σχήμα, το οποίο θα συμμετάσχει στις προσεχείς Βουλευτικές Εκλογές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μαζί του προτίθενται να συνταχθούν και άλλα μέλη του κινήματος που έχουν επίσης αποχωρήσει το τελευταίο διάστημα.

Αυτούσια η ανακοίνωση της παραίτησης

Από την θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών**

Με αίσθημα ευθύνης και βαθιά εκτίμηση προς όλους όσοι πορευτήκαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια, ανακοινώνω την αποχώρηση μου από τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών.

Η απόφαση μου δεν αποτελεί ρήξη με το παρελθόν, αλλά συνέχεια μιας διαδρομής που εξελίσσεται και υπηρετεί τον ίδιο σκοπό από μια νέα θέση ευθύνης, ούτε υπαναχώρηση, αλλά μια φυσική συνέχεια μιας διαδρομής που ξεκίνησε πριν περίπου 30 χρόνια μέσα από την οικολογία, διαμορφώθηκε από τον ακτιβισμό και συνεχίζεται μέσα από τη δράση για έναν πιο δίκαιο και βιώσιμο κόσμο.

Η διαχρονική μου πορεία ως αληθινός μάχιμος οικολόγος και περιβαλλοντιστής, στην πρώτη γραμμή, παραμένει σταθερή και αμετακίνητη. Η διαχρονική μου πορεία στη δημόσια και πολιτική δράση στηρίζεται σε ακλόνητες προσωπικές αρχές, αξίες και ιδανικά που δεν επιδέχονται εκπτώσεις ούτε συμβιβασμούς. Πάντα υπερασπίστηκα τα δικαιώματα του πολίτη, την ισονομία και την ισοτιμία, και στάθηκα αδιάλλακτος ενάντια σε κάθε μορφή διαφθοράς, αδικίας ή κατάχρησης εξουσίας, ανεξάρτητα από την πηγή της.

Οι αξίες αυτές παραμένουν το θεμέλιο της δράσης μου και της προσωπικής και πολιτικής μου συνείδησης, οδηγώντας κάθε απόφαση και κάθε βήμα μου προς το κοινό καλό.

Δεν διεκδικώ αλάθητο ούτε υπεροχή, είμαι κι εγώ ένας από τους πολλούς πολίτες που αγωνιούν, θυμώνουν, ελπίζουν και απαιτούν μια καλύτερη χώρα. Και όπως κάθε πολίτης, έτσι κι εγώ έχω χρέος να ακούω, να μαθαίνω, να διορθώνω και να στέκομαι με ειλικρίνεια απέναντι στην κοινωνία που υπηρετώ. Ο πολίτης αξίζει και απαιτεί, σοβαρότητα, εκτίμηση και πραγματικό σεβασμό από κάθε πολιτικό χώρο.

Η Δημοκρατία δεν λειτουργεί χωρίς διαρκή λογοδοσία, χωρίς καθαρό λόγο και χωρίς τη συνέπεια εκείνων που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. Η σχέση πολιτικής και πολίτη πρέπει να στηρίζεται στην εμπιστοσύνη, στη διαφάνεια και στο αίσθημα ευθύνης, σε μια σταθερή υπόσχεση ότι κανένας θεσμός και κανένα πρόσωπο δεν βρίσκεται υπεράνω της κοινωνίας που καλείται να υπηρετεί.

Οι αξίες που υπηρέτησα η προστασία του περιβάλλοντος, η υπεράσπιση κάθε μορφής ζωής, η διαφάνεια, η κοινωνική δικαιοσύνη, δεν εγκαταλείπονται, μεταφέρονται σε νέες προκλήσεις.

Με καθαρή συνείδηση και με σεβασμό στους πολίτες και φίλους που με εμπιστεύτηκαν, στηρίζω την προσπάθεια στον πολιτικό στίβο του νέου Πράσινου Κόμματος της Κύπρου, όπου σε συνεργασία με το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου και με χιλιάδες ενεργούς πολίτες, κοινωνικές ομάδες και προσωπικότητες που μοιράζονται το ίδιο όραμα, θα επιδιώξουν να μπει η οικολογική και ανθρωποκεντρική φωνή στη νέα Βουλή με καθαρό λόγο, χωρίς βαρίδια και χωρίς συμβιβασμούς.

Όπως θα έλεγε ο Πλάτων, η Δημοκρατία απαιτεί «ψυχές που αγαπούν το κοινό καλό περισσότερο από την προσωπική ωφέλεια». Η κοινωνία ευημερεί όταν οι πολίτες και όσοι την υπηρετούν τοποθετούν το κοινό καλό πάνω από κάθε ιδιοτέλεια. Σε αυτή την αρχή στέκομαι διαχρονικά.

Η πολιτική δεν είναι επάγγελμα, είναι καθήκον. Και το καθήκον σήμερα μας καλεί να ενώσουμε δυνάμεις για ένα αύριο που θα σέβεται ό,τι αναπνέει πάνω στον πλανήτη, φυτά, ζώα και ιδιαίτερα τους ανθρώπους. Ένα αύριο όπου τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη, της οικονομίας, της διαφάνειας, της ποιότητας ζωής, του περιβάλλοντος και της οικολογίας θα αντιμετωπίζονται με ειλικρίνεια, ακεραιότητα και πράξεις.

Αποχωρώ από μια θέση, αλλά όχι από τον χώρο της οικολογίας. Συνεχίζω με την ίδια πίστη, την ίδια συνέπεια και το ίδιο πάθος. Συνεχίζω δίπλα σε όσους με ειλικρίνεια επιμένουν να οραματίζονται μια χώρα που να δικαιώνει τις θυσίες των πολιτών της και τον πλούτο της φύσης που μας φιλοξενεί.

Παίρνω αυτή την απόφαση με πλήρη συνείδηση του βάρους της και με το συναίσθημα ευθύνης που οφείλει να έχει κάθε άνθρωπος που υπηρέτησε δημόσιο ρόλο. Δεν αποχωρώ με ελαφρά καρδιά από το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών, αποχωρώ με την αγωνία, την αγάπη και την ελπίδα που έχω για την Κύπρο μας. Με τη βαθιά πεποίθηση ότι μπορούμε και αξίζουμε κάτι καλύτερο, όχι ως σύνθημα, αλλά ως κοινή προσπάθεια ζωής.

Με σεβασμό, εκτίμηση και πλήρη αίσθηση της ευθύνης απέναντι στη Δημοκρατία και στην κοινωνία, συνεχίζω να υπηρετώ τον ίδιο αγώνα, απλώς από μια νέα αφετηρία. Με το ίδιο χρώμα το ΠΡΑΣΙΝΟ της ελπίδας της αναγέννησης και της προοπτικής για κάτι καλύτερο στην ζωή μας.

Καλώ όλους τους ενεργούς πολίτες, κάθε συνάδελφο και συνεργάτη που μοιράζεται την πίστη ότι η Κύπρος αξίζει καλύτερο μέλλον, να συστρατευθούμε χωρίς φόβο και χωρίς αναβολές. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας, την εμπειρία, το όραμα και την τόλμη μας για να δημιουργήσουμε μια κοινωνία δίκαιη, βιώσιμη και φιλική προς τη ζωή σε όλες τις μορφές της.

Η αλλαγή δεν έρχεται από μόνη της, έρχεται από αυτούς που αποφασίζουν να δράσουν μαζί, με σεβασμό στον άνθρωπο, στη φύση και στις επόμενες γενιές. Ας κάνουμε αυτό το όραμα πραγματικότητα, εδώ και τώρα για τις επόμενες γενιές.

Άνθρωπος
Ζώα
Φύση

Σας ευχαριστώ
Σωτήρης Χρίστου,
Τέως Αναπληρωτής πρόεδρος
Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών

Continue Reading

#exAformis

#exaformis – Ρίτα Θεοδώρου Σούπερμαν εφ’ όλης της ύλης | Παρασκευή 28/11 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Στην εκπομπή #exaformis με τον Χάρη Θεραπή, καλεσμένη είναι η Ρίτα Θεοδώρου Σούπερμαν, βουλεύτρια του ΔΗΣΥ, η οποία επανεκδικεί ξανά θέση στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Μια αποκαλυπτική συζήτηση για τις προσπάθειες αλλαγής της υφιστάμενης νομοθεσίας ώστε να υφίσταται η μητρογονία στην έδρα που ψηφίζει ο εκάστοτε πολίτης και τα εμπόδια για την αλλαγή.

📺 Δείτε την εκπομπή αποκλειστικά στο Vouli.TV την Παρασκευή 28/11 στις 19:00.

 

Continue Reading
Advertisement

Viral

(c) 2017-25 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia