Σοβαροί τριγμοί στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Συναγερμού σημειώνονται το τελευταίο διάστημα με αφορμή τον υποψήφιο που θα στηρίξει το κόμμα για τη δημαρχία Λεμεσού. Αποκορύφωμα η παραίτηση-βόμβα του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΔΗΣΥ, Χάρη Τρίκκη, που αποχώρησε πυροβολώντας από το κόμμα, εμφανώς απογοητευμένος και δυσαρεστημένος με τις διεργασίες που ακολουθεί ο ΔΗΣΥ. Οι τριγμοί επηρεάζουν όλη την επαρχία Λεμεσού, με την Αννίτα Δημητρίου να έχει ρόλο πυροσβέστη και να σπεύδει άρον – άρον το περασμένο Σάββατο στη Λεμεσό για συναντήσεις. Την ίδια ώρα, αρκετά στελέχη θεωρούν ότι μεγάλο μέρος ευθύνης έχει ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος, που χειρίζεται τα της προεκλογικής και στρέφουν εκεί τα βέλη τους.

Στο ΔΗΣΥ έχουν αποφασίσει όπως πορευτούν με τη μέθοδο των δημοσκοπήσεων προκειμένου να προκρίνουν τον επικρατέστερο για υποψήφιο. Στη Λεμεσό οι ενδιαφερόμενοι είναι αρκετοί, ενώ από το τραπέζι ποτέ δεν έφυγε η πιθανότητα συνεργασίας με κάποιο άλλο κόμμα, και ειδικά το ΔΗΚΟ. Το ζήτημα αυτό δημιούργησε προβλήματα και στη δημοσκόπηση, αφού υπήρχαν τουλάχιστον 4-5 ονόματα στο τραπέζι, ενώ όταν ζητήθηκε η εκδήλωση ενδιαφέροντος, προστέθηκε και η υποψηφιότητα Ανδρέα Μιχαηλίδη. Θυμίζουμε πως είχε προηγηθεί η έντονη διαφωνία της ηγεσίας με τα στελέχη της Λεμεσού για την περίπτωση του Γιάννη Αρμεύτη, με την Αννίτα Δημητρίου να σβήνει και πάλι τις φωτιές. Η σταγόνα όμως που ξεχείλισε το ποτήρι και εξωτερίκευσε τις διαφωνίες, ήταν η μη συμπερίληψη του Χάρη Τρίκκη στη δημοσκόπηση που έκανε το κόμμα. Αποτέλεσμα ήταν η παραίτηση Τρίκκη και τα πυρά που εκτόξευσε με την επιστολή παραίτησής του.

 

Νικολαΐδης ή Μιχαηλίδης;

Μετά την εξέλιξη αυτή, η κούρσα εντός ΔΗΣΥ φαίνεται να εξελίσσεται σε κούρσα για δύο. Από τη μία είναι ο νυν δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης που έχει τη στήριξη ηγετικών τοπικών στελεχών, και από την άλλη ο πρώην βουλευτής ΔΗΣΥ και νυν πρόεδρος του ΚΟΑ Αντρέας Μιχαηλίδης που αποτέλεσε και την «έκπληξη» στην επίμαχη δημοσκόπηση.

«Έχω ήδη τοποθετηθεί και δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο. Στον κατάλληλο χρόνο που θα κρίνω εγώ θα ανακοινώσω τη δική μου ανεξάρτητη υποψηφιότητα», απάντησε ο νυν δήμαρχος σε ερώτηση του «Π», αποφεύγοντας ευγενικά να σχολιάσει τις διεργασίες εντός του ΔΗΣΥ. Από την άλλη, ο Αντρέας Μιχαηλίδης, αφού επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά το ενδιαφέρον του, εξήγησε ότι θα περιμένει τις διαδικασίες στον ΔΗΣΥ. «Όταν μας κάλεσε η παράταξη να εκδηλώσουμε ενδιαφέρον, δήλωσα παρών, χωρίς όμως να δημοσιοποιήσω οτιδήποτε, πλέον με τη δημοσκόπηση μπορώ να πω ότι ενδιαφέρομαι». Σε ερώτηση αν θα είναι υποψήφιος ακόμα και χωρίς τη στήριξη ΔΗΣΥ, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως «θα αποφασίσω όταν έχω όλα τα δεδομένα μπροστά μου, πλήρως αιτιολογημένα, δεν είναι της ώρας».

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του «Π» και λόγω των όσων έχουν γίνει μέχρι τώρα, εντός του ΔΗΣΥ υπάρχει η ισχυρή άποψη ότι η όποια απόφαση δεν πρέπει να ληφθεί μόνο από την ηγεσία, αλλά σε συνεννόηση και συνεργασία με την Επαρχιακή Επιτροπή. Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει η Επαρχιακή Επιτροπή προκειμένου να ξεκαθαριστούν όλα τα ζητήματα, αφού όλοι στο κόμμα θεωρούν πως όσο μένουν ανοιχτά μόνο ζημιά προκαλούν.

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ