Διαφορετική είναι η αντιμετώπιση των μελών του Δημοκρατικού Συναγερμού που αποφασίζουν να κατέλθουν με άλλο κομματικό συνδυασμό στις Ευρωεκλογές ή τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και διαφορετική είναι η αντιμετώπιση όσων αποφασίζουν να κατέλθουν ως ανεξάρτητοι υποψήφιοι.

Μιλώντας στην «Κ», ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού, Ονούφριος Κουλλά, ανέφερε συγκεκριμένα ότι με βάσει τις αποφάσεις του κόμματος σήμερα, «όσοι κατέβουν με άλλα κόμματα, κάτω από το έμβλημα άλλου κόμματος, όπως είναι για Ευρωβουλευτές ή Δημοτικούς Συμβούλους, αυτόματα και πάντοτε αυτοί αφαιρούνται από το μητρώο μελών του κόμματος».

Ο κ. Κουλλά τόνισε ότι αυτό γινόταν πάντα, σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος.

«Σχετικά με τους ανεξάρτητους υποψηφίους και που είναι εκτός των αποφάσεων του κόμματος, δεν απαγορεύεται να εξεταστούν και να διαγραφούν από το πειθαρχικό συμβούλιο, αλλά το βέβαιο που τους είπαμε εκ προοιμίου ότι θα ισχύει, με απόφαση του Πολιτικού Γραφείου στις 19 Ιανουαρίου, είναι ότι αυτά τα άτομα και να παραμείνουν μέλη του ΔΗΣΥ, για έξι χρόνια τουλάχιστον δεν θα μπορούν να μπουν στα ψηφοδέλτια του ΔΗΣΥ και δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν κανένα κομματικό ή πολιτειακό αξίωμα», εξήγησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Σε ερώτημα, με αφορμή την περίπτωση του νυν και ανεξάρτητου υποψήφιου για τη Δημαρχία Στροβόλου Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, για το εάν θα κινηθούν οι διαδικασίες διαγραφής του από το κόμμα, ο κ. Κουλλά ανέφερε ότι «δεν απαγορεύεται να διαγραφεί, αλλά και να μην διαγραφεί δεν θα αποτελεί επιλογή του κόμματος για τουλάχιστον έξι χρόνια».

Εξήγησε παράλληλα ότι οι διαδικασίες διαγραφής ανεξάρτητων υποψηφίων που κατεβαίνουν στις εκλογές χωρίς την έγκριση του κόμματος, λαμβάνονται από το Εκτελεστικό Γραφείο και πηγαίνουν προς επικύρωση στο Πολιτικό Γραφείο του κόμματος.

Η περίπτωση Παπαχαραλάμπους

Κληθείς ο κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους να σχολιάσει τα δημοσιεύματα ότι τίθεται εκτός του Δημοκρατικού Συναγερμού μετά την απόφασή του να κατέλθει ως ανεξάρτητος υποψήφιος για τη Δημαρχία Στροβόλου, ανέφερε ότι για την ώρα δεν έχει κάτι να πει.

Από την άλλη, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλά δεν επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για επιστολή του κόμματος προς τον Ανδρέα Παπαχαραλάμπους για το ότι τίθεται εκτός του κόμματος.

Τι γίνεται με Πελεκάνο – Ποιητή

Να σημειωθεί ότι, όπως επεσήμανε και ο κ. Κουλλά, οι υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές Μάριος Πελεκάνος και Παντελής Ποιητής οι οποίοι κατεβαίνουν με το ΕΛΑΜ και τη ΔΗΠΑ αντίστοιχα, αυτόματα αφαιρούνται από μητρώο μελών του κόμματος.

Ανεξάρτητος υποψήφιος ο Μάριος Τσέλεπος

Την υποψηφιότητα του για Πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Πάφου υπέβαλε σήμερα Μάριος Τσέλεπος.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος εξήγγειλε την υποψηφιότητά του με «βολές» προς τον Δημοκρατικό Συναγερμό για τα όσα έγιναν στις εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες.

Ο κ. Τσέλεπος, στην ανακοίνωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «όλους αυτούς τους μήνες διαπίστωσα ετσιθελισμούς, τακτικισμούς και την έλλειψη δημοκρατικών διαδικασιών μέσα στους κομματικούς σχηματισμούς», ενώ ο ίδιος και η σύζυγος του ζήτησαν μέσω επιστολής την διαγραφή τους από το μητρώο μελών του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Υπέβαλε υποψηφιότητα ο Κλεάνθης Κουτσόφτας 

Την υποψηφιότητα του για Αντιδήμαρχος Παραλιμνίου υπέβαλε και ο ανεξάρτητος υποψήφιος Κλεάνθης Κουτσόφτας.

Ο ίδιος στις αρχές του μήνα απέστειλε επιστολή παραίτησης από μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ ως απάντηση στο αίτημα του κόμματος να αποσύρει την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για την αντιδημαρχία Παραλιμνίου.

Ο ίδιος μιλώντας στην «Κ» ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν ενημερώθηκε για τυχόν διαγραφή του από το μητρώο μελών του ΔΗΣΥ.

Πηγή: Kathimerini

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.