Θέλουμε να χαράξουμε νέους δρόμους για την τοπική κοινωνία και τους ανθρώπους της, δήλωσε απόψε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου προσθέτοντας ότι το στοίχημα των εκλογών της 9ης Ιουνίου είναι να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία της κοινωνίας, το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας.

Σε ομιλία του στην εκδήλωση για τη μετονομασία του Θεάτρου Περβολιών σε Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Ανδρέα Πασιουρτίδη, ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι με την τελετή «τιμούμε ένα άνθρωπο που προσέφερε τα μέγιστα στην κοινότητα αλλά και ευρύτερα στην περιοχή των Περβολιών, αφήνοντας πίσω του σημαντικό έργο για την κοινότητα και τους ανθρώπους της».

Κάνοντας αναφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «η Αριστερά διαχρονικά αποδίδει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τεράστια σημασία, γιατί τη θεωρεί πεδίο κοινωνικής διεργασίας, ζύμωσης και δημιουργίας, πεδίο πρωτοβουλίας της τοπικής κοινωνίας, ανεξαρτησία των Τοπικών Αρχών, οικονομική αυτοτέλεια, κοινωνική πολιτική, πολιτιστική και περιβαλλοντική πολιτική, χρηστή διοίκηση με διαφάνεια και λογοδοσία, συμμετοχή των δημοτών».

Πρόσθεσε ότι «σε αυτούς τους άξονες από την αρχή, η Αριστερά βάσισε την πολιτική της για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και αυτοί συνεχίζουν να αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της δράσης της» δηλαδή, όπως είπε «έργο που να έχει ως αφετηρία τις ανάγκες των πολλών και να καταλήγει να συναντά και να απαντά με επάρκεια στα αιτήματα των πολλών».

«Τοπική Αυτοδιοίκηση σημαίνει έπαλξη προσφοράς για τον άνθρωπο και την κοινωνία, για την πρόοδο και την προκοπή των πολλών» ανέφερε και σημείωσε πως «αυτή η προσέγγιση βρίσκεται στον γενετικό κώδικα που έχουμε ως Αριστερά».

Εδώ ακριβώς, συνέχισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ «βρίσκεται το διακύβευμα των επερχόμενων τοπικών εκλογών. Το στοίχημα είναι να καταφέρουμε να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία της κοινωνίας, το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας». Το στοίχημα, σημείωσε, «να εκλέξουμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ανθρώπους που ξέρουν την τοπική κοινωνία, την πονούν, έχουν όραμα και πρακτικές λύσεις για να λύσουν προβλήματα και να ανοίξουν δρόμους και προοπτικές για το αύριο».

Αυτή, ανέφερε ο κ. Στεφάνου «είναι η δική μας δέσμευση. Μπαίνοντας στην τελική ευθεία προς την κάλπη συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά και είμαστε υπερήφανοι γιατί οι προτάσεις που καταθέτουμε ενώπιον του λαού δεν γράφτηκαν μέσα σε κλειστά γραφεία, δεν υπαγορεύτηκαν από μεγάλα συμφέροντα αλλά είναι το αποτέλεσμα της διαρκούς επαφής μας με την κοινωνία, του διαλόγου που έχουμε συνεχώς με τους ανθρώπους, με τα οργανωμένα σύνολα, με όσους θέλουν και αγωνιούν αυτός ο τόπος να πάει επιτέλους μπροστά, να κάνει βήματα προς το μέλλον».

Θέλουμε είπε, «αυτές οι προτάσεις, με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους που στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια μας, να γίνουν πράξη για να συνεχίσουμε με αξιώσεις τη μακρά πορεία προσφοράς μας στην κοινωνία και στον Άνθρωπο. Για να χαράξουμε νέους δρόμους, για την τοπική κοινωνία και τους ανθρώπους της».

Αναφερόμενος στην μετονομασία του Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε «Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Ανδρέας Πασιουρτίδης», ο κ. Στεφάνου είπε ότι «δεν θα υπήρχε καλύτερη απόφαση για να τιμήσουμε τη μνήμη του Ανδρέα από τη μετονομασία του Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών» αφού όπως εξήγησε «πέραν από το ότι η ανέγερση του θεάτρου δρομολογήθηκε επί της θητείας του, ο Ανδρέας ήταν άνθρωπος που αγαπούσε τον Πολιτισμό και την πολιτιστική δημιουργία».

Αφού ανέφερε ότι ο Ανδρέας Πασιουρτίδης ως πρώτος Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών η Κοινότητα μεταμορφώθηκε σημείωσε πως από υποσχέσεις έγιναν έργα που άλλαξαν την ζωή των κατοίκων, εξηγώντας πως έγιναν «δρόμοι, πεζοδρόμια, πάρκα, κυματοθραύστες, γήπεδα, αίθουσες νηπιαγωγείων και σχολείων».

Ακόμα «εδραίωσε τα Πολιτιστικά Φεστιβάλ, ανέπτυξε πρωτοβουλίες για την πολιτιστική ανάπτυξη της κοινότητας και ιδιαίτερα για την ψυχαγωγία και την υγιή απασχόληση της νεολαίας της κοινότητας. Ο Ανδρέας Πασιουρτίδης έβαλε τα Περβόλια στον χάρτη, το κατάφερε γιατί είχε όραμα και κατάφερε να το κάνει πράξη με σκληρή και συλλογική δουλειά» κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ.

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.