Connect with us

EKLOGES2026

Ekloges2026 – Μεταναστευτικό και Η περιρρέουσα Πολιτική | Πέμπτη 22/01 στις 6μμ

Avatar photo

Published

on

Με έντονες τοποθετήσεις, ιδεολογικές συγκρούσεις και σαφείς πολιτικές διαφοροποιήσεις συνεχίστηκε η πολιτική εκπομπή Ekloges2026, με παρουσιαστή τον Μίκη Κασάπη, φέρνοντας στο επίκεντρο κρίσιμα ζητήματα της επικαιρότητας ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου στη Λευκωσία.
Καλεσμένοι της εκπομπής ήταν ο βουλευτής του ΕΛΑΜ Λίνος Παπαγιάννης και η συντονίστρια κοινοβουλευτικού έργου του Volt, Έφη Ξάνθου, σε μια συζήτηση που κινήθηκε σε υψηλούς τόνους.

🔥 Μεταναστευτικό: Ανάγκη ή απειλή;
Κεντρικό θέμα αποτέλεσε το μεταναστευτικό, με τις δύο πλευρές να εκφράζουν αντίθετες προσεγγίσεις.
Η Έφη Ξάνθου τόνισε ότι η Κύπρος είναι διαχρονικά χώρα μετανάστευσης, απορρίπτοντας τη σύνδεση της εγκληματικότητας αποκλειστικά με τους μετανάστες και υπογραμμίζοντας τη συμβολή τους στην κυπριακή οικονομία.
Αντίθετα, ο Λίνος Παπαγιάννης υποστήριξε ότι η αποδοχή δυσανάλογου αριθμού μεταναστών ενδέχεται να αλλοιώσει τα δημογραφικά δεδομένα, επιμένοντας πως, παρά τη μείωση ροών, το πρόβλημα παραμένει σοβαρό.

⚖️ Δημοκρατία και εσωκομματικές διαδικασίες στο μικροσκόπιο
Η συζήτηση επεκτάθηκε στην πολιτική κουλτούρα και τη δημοκρατική λειτουργία των κομμάτων, με την Έφη Ξάνθου να αμφισβητεί τις δημοκρατικές διαδικασίες στο ΕΛΑΜ. Υποστήριξε ότι το κόμμα δεν λειτουργεί δημοκρατικά, επικαλούμενη την απουσία καταστατικού και εσωκομματικών εκλογών.
Ο Λίνος Παπαγιάννης απάντησε κατηγορηματικά, τονίζοντας ότι το καταστατικό είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος και ότι οι εσωκομματικές εκλογές διεξάγονται κανονικά, υπογραμμίζοντας πως οι αποφάσεις λαμβάνονται μέσα από συλλογικές διαδικασίες.

🗳️ Σχέσεις με την Κυβέρνηση και πολιτικές αιχμές
Κληθείς να απαντήσει στις αιχμές τόσο του παρουσιαστή όσο και της Έφης Ξάνθου για τη σχέση του ΕΛΑΜ με τη σημερινή Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, ο κ. Παπαγιάννης χαρακτήρισε τις σχετικές αναφορές «κουτσομπολιά». Διευκρίνισε ότι το κόμμα του δεν συμμετέχει στην Κυβέρνηση, δεν έχει διορίσει ούτε έναν υπουργό ούτε οποιονδήποτε επίτροπο.

🎮🌈 Videogate, ΛΟΑΤΚΙ+ και κοινωνικά ζητήματα
Μεταξύ άλλων, στη συζήτηση τέθηκαν το σκάνδαλο Videogate, ζητήματα που αφορούν τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, καθώς και το θέμα της αλλαγής φύλου σε νεαρή ηλικία, με τις δύο πλευρές να εκφράζουν εκ νέου τις ιδεολογικές τους διαφορές.

Η εκπομπή ανέδειξε για ακόμη μία φορά ότι ο δρόμος προς τις κάλπες του Μαΐου περνά μέσα από έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις, καθαρές θέσεις και συγκρούσεις που αγγίζουν τον πυρήνα της κοινωνίας.

📺 Ekloges2026 — πολιτικός διάλογος χωρίς φίλτρα, στον δρόμο προς τις κάλπες του Μαΐου.

 

Continue Reading

EKLOGES2026

EKLOGES2026 – Λεμεσός 2026 – Η μάχη της έδρας | Τρίτη 07/04 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Η επαρχία Λεμεσού βρέθηκε στο μικροσκόπιο της εκπομπής «Εκλογές 2026», με τον Χάρη Θεραπή να συντονίζει τη συζήτηση για τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και τις προτάσεις των κομμάτων.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν υποψήφιοι βουλευτές της επαρχίας Λεμεσού: Μιχάλης Καυκαλιάς (ΑΚΕΛ), Ζαχαρίας Αθανασιάδης (ΕΛΑΜ) και Μαρία Κρίδη (Οικολόγοι).
• Ποια είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Λεμεσός και ποιες λύσεις προτείνουν τα κόμματα;
• Το κυκλοφοριακό παραμένει ένα από τα πιο πιεστικά ζητήματα, με την πόλη να «πνίγεται» καθημερινά και τους υποψηφίους να καταθέτουν τις προτάσεις τους για αποσυμφόρηση.
• Η ακρίβεια και το αυξημένο κόστος ζωής επιβαρύνουν ολοένα και περισσότερο τα νοικοκυριά, με τα κόμματα να παρουσιάζουν μέτρα για στήριξη των πολιτών.
• Το στεγαστικό επιδεινώνεται, καθώς η πρόσβαση σε προσιτή κατοικία γίνεται ολοένα πιο δύσκολη για τους κατοίκους της πόλης.
• Οι δημόσιες μεταφορές τέθηκαν στο τραπέζι, με συζήτηση για το κατά πόσο υπάρχει ολοκληρωμένο και εφαρμόσιμο σχέδιο που να αντιμετωπίζει την ταλαιπωρία των πολιτών.
• Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους νέους της Λεμεσού, οι οποίοι –λόγω ακρίβειας και στεγαστικού– νιώθουν ότι δεν έχουν χώρο στην ίδια τους την πόλη και αναγκάζονται να την εγκαταλείψουν.
Η συζήτηση ανέδειξε τις διαφορετικές προσεγγίσεις των κομμάτων, αλλά και την κοινή ανάγκη για ουσιαστικές και άμεσες λύσεις για τη Λεμεσό.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.

Continue Reading

EKLOGES2026

EKLOGES2026 – Αμμόχωστος 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 06/04 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Η εκπομπή «Εκλογές 2026» επικεντρώθηκε στην επαρχία Αμμοχώστου, με τον Μίκη Κασάπη να φιλοξενεί μια ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα της περιοχής, τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και τις προτάσεις των κομμάτων ενόψει των εκλογών.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν υποψήφιοι βουλευτές της επαρχίας Αμμοχώστου: Νεφέλη Κούρτη (ΕΛΑΜ), Ιωάννης Σιαπάνης (ΑΚΕΛ) και Γιάννης Καραγιώργης (ΔΗΚΟ).

• Το στεγαστικό συνεχίζει να πιέζει τους πολίτες, με πολλούς –ιδίως νέους– να αδυνατούν να αποκτήσουν δική τους στέγη.
• Η επαγγελματική αποκατάσταση παραμένει περιορισμένη, οδηγώντας αρκετούς στην αναζήτηση ευκαιριών σε άλλες πόλεις, ενώ αναδείχθηκε η ανάγκη δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.
• Ο τουρισμός και οι ξενοδοχειακές μονάδες βρέθηκαν στο επίκεντρο, με έμφαση στην απλοποίηση των διαδικασιών προσλήψεων και στην εξεύρεση προσωπικού.
• Το μεταναστευτικό τέθηκε στο τραπέζι με έντονο πολιτικό προβληματισμό, με τους υποψηφίους να τοποθετούνται για το ποια κόμματα υιοθετούν ουσιαστικές πολιτικές απέναντι στην παράνομη μετανάστευση και ποια, αντίθετα, επιχειρούν να το εργαλειοποιήσουν πολιτικά, καλλιεργώντας ρητορική φόβου και διχασμού.
• Σχολιάστηκαν επίσης οι χειρισμοί της κυβέρνησης του Νίκος Χριστοδουλίδης σε σχέση με τις εξελίξεις στην περιοχή, τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και το περιστατικό με το drone στη βρετανική βάση στο Ακρωτήρι, με αναφορές στις επιπτώσεις στο αίσθημα ασφάλειας και στον τουρισμό.
Η συζήτηση κατέδειξε τις διαφορετικές προσεγγίσεις των κομμάτων, αλλά και την ανάγκη για άμεσες και ρεαλιστικές λύσεις για την επαρχία Αμμοχώστου.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.

Continue Reading

EKLOGES2026

Οικολόγοι: Ολοκληρώθηκε η επικύρωση ψηφοδελτίου – Οι 56 υποψήφιοι

Avatar photo

Published

on

Την ολοκλήρωση και επικύρωση του ψηφοδελτίου του ανακοίνωσε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για τις Βουλευτικές Εκλογές του 2026, μετά από έγκριση της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης.

Η πρόταση, που κατατέθηκε από την Πολιτική Επιτροπή και τις Επαρχιακές Συνελεύσεις, αφορά ένα παγκύπριο ψηφοδέλτιο με 56 υποψήφιες και υποψηφίους, το οποίο –όπως τονίζεται– χαρακτηρίζεται από πολυσυλλεκτικότητα, συμπερίληψη και ανθρωποκεντρική προσέγγιση.

Το Κίνημα υπογραμμίζει ότι, στα 30 χρόνια πορείας του, συνεχίζει να τοποθετείται «στη σωστή πλευρά της κοινωνίας», προτάσσοντας πολιτικές με έμφαση στην κοινωνική δικαιοσύνη, τη διαφάνεια, την οικολογία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Παράλληλα, διαμηνύει ότι επιδιώκει ισχυρή κοινοβουλευτική παρουσία στις εκλογές του 2026, απορρίπτοντας –όπως αναφέρει– τον λαϊκισμό, τις ακρότητες και τις πρακτικές διαφθοράς.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο γεγονός ότι στο ψηφοδέλτιο περιλαμβάνονται και τρεις υποψήφιοι από το Κόμμα για τα Ζώα, ενώ τηρείται η πρόνοια για ποσόστωση φύλου 40%, με τις γυναίκες να αποτελούν το 43% των υποψηφίων.

Υπενθυμίζεται ότι στο συγκεκριμένο κόμμα δεν υπάρχει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο από το 1996, γεγονός που σημαίνει ότι ακόμη και ο πρόεδρος, Σταύρος Παπαδούρης, απαιτεί σταυρό προτίμησης για εκλογή.


Οι υποψήφιοι ανά επαρχία

Λευκωσία

Αριστοτέλους Χαράλαμπος
Γιάγκου Άδωνις
Δανιηλίδης Βαλέριος
Δημητρίου Σταυρούλα
Θεοφάνους Ανδρέας
Καραχάν Οζ
Κολά Μαρία
Λουκά Νικολέττα
Λυμπουρή Κοζάκου Έλενα
Μενελάου Μιχάλης
Οικονόμου Ιωάννης
Πετρίδου Στέλλα
Σακαδάκη Αλεξία
Ταλιώτης Παναγιώτης
Τριανταφυλλίδου Μαρία
Τσιμίλλης Κυριάκος
Χατζηστυλλή Αικατερίνη
Χρήστου Βιργινία
Χρίστου Ανδρέας

Λεμεσός

Διαμαντίδου Μαρία
Ιωαννίδης Γιαννάκης
Κορομπίντσεβα Όλγα
Κρίδη Μαρία
Κωνσταντίνου Κωνσταντίνος
Μαυρίκιος Αντρέας
Μοδέστου Χρίστος
Νικολαΐδης Ζήνωνας
Παπαβασιλείου Σταμάτης
Παπαδούρης Σταύρος
Πιερίδου Μόνικα
Τάλλης Μιχάλης

 

Πάφος

Ανδρέου Ειρήνη Ταμένου
Ευλαβής Ανδρέας
Μιχαηλίδης Ανδρέας
Σταυρινίδης Φάνης
Χουσσέιν Μπισσάρα

Κερύνεια

Ευαγγέλου Γρηγόριος
Φουρουκλά Χρυστάλλα
Χριστοδουλίδης Κωνσταντίνος

Αμμόχωστος

Βουτουρής Πέτρος
Ηλιάδης Γεώργιος
Κυριάκου Κυριάκος
Μιχαήλ Χρύσω
Παναγή Παρουσία
Παράσχου Μιχάλης
Πιτσιλίδης Μιχαλάκης
Σάββα Χρύσω
Σταυρή Χατζηγιάννη Εύη
Χατζηγέρου Παντελάκης
Χρίστου Μυριάνα

Λάρνακα

Βιολάρη Κατερίνα
Ευαγγέλου Ιωάννης
Ηρακλέους Χαράλαμπος
Ιωσηφίδης Χρίστος
Παράσχου Λίζα
Πατάτα Αλεξία

Continue Reading
Advertisement
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ5 days ago

«Μαζί Γράφουμε Ιστορία»: Το μεγάλο ραντεβού της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην Κύπρο

THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE5 days ago

THE DUEL «ΔΗΣΥ VS ΑΛΜΑ», Παρασκευή 10/04 στις 5μμ

THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE5 days ago

THE DUEL «ΑΚΕΛ VS ΔΗΚΟ», Πέμπτη 09/04 στις 5μμ

Off the Record5 days ago

Άρον Άρον καρατόμησε Αυτόν… λόγω social!

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ6 days ago

Διεθνής κατακραυγή για τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο – Σκιές στην εκεχειρία ΗΠΑ–Ιράν

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ6 days ago

Συνεργασία Οικολόγων – Κόμματος για τα Ζώα: Κοινό μέτωπο για περιβάλλον και δικαιώματα των ζώων

Off the Record6 days ago

Λάσπη στον πολιτικό ανεμιστήρα – και όποιον πάρει ο άνεμος

Off the Record6 days ago

Ο Οδυσσέας, οι ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟΙ και η νύφη…

Off the Record6 days ago

Με επιπρόσθετα 200 εκατομμύρια αποδέχονται οι γιατροί αλλαγές στο ΓΕΣΥ

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ6 days ago

Ο Τραμπ συμφωνεί σε εκεχειρία δύο εβδομάδων αν το Ιράν ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia