Σε δηλώσεις προέβηκε ο βουλευτής του ΕΛΑΜ κ. Λίνος Παπαγιάννης αναφορικά με τις καταγγελίες για τις προσφορές των δημοσίων συγκοινωνιών στις οποίες προέβησαν εκπρόσωποι του Οργανισμού Συγκοινωνιών Επαρχίας Αμμοχώστου (ΟΣΕΑ) σε σημερινή (4/2) συνάντηση που είχαν στο χώρο της βουλής.
Αφού υπενθύμισε ότι 3 χρόνια πριν το ΕΛΑΜ είχε προβεί σε προειδοποιήσεις προς όλους τους αρμόδιους φορείς, κατι που επαναλήφθηκε λίγες μόνο μέρες πριν την κατακύρωση των προσφορών, καταγγέλωντας λάθη και παραλείψεις στην όλη διαδικασία, με αποτέλεσμα σήμερα η τύχη των προσφορών να βρίσκεται στα δικαστήρια.

“Η ουσία στην όλη υπόθεση είναι ότι κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς εκπροσώπηση από τους κύπριους επαγγελματίες, δημιουργείται μονοπώλιο χωρίς καμμιά δυνατότητα απεμπλοκής για τα επόμενα 10 χρόνια είτε με νέες προσφορές είτε με πρόσβαση στην εργασία από Κύπριους επαγγελματίες στον τομέα και βλέπουμε πολλά σύννεφα γύρω από τις εταιρείες στις οποίες κατακυρώθηκαν οι προσφορές”.

Στην συνέχεια κάλεσε τους αρμόδιους φορείς και ειδικότερα τον γενικό ελεγκτή να εμπλακεί άμεσα στην υπόθεση και να διερευνήσει την πιθανή εμπλοκή της Malta lines στα Panama papers είτε αλλού.

“Έχουμε αποστείλει σήμερα επιστολή στον αρμόδιο υπουργό και αναμένουμε να διαφανεί το κατά πόσο υπάρχει οποιαδήποτε λανθασμένη διαδικασία να διαφανεί και στο δικαστήριο αλλά και από μέρους του υπουργείου”.

Vouli TV