Θέματα που σχετίζονται με το ανθρώπινο δυναμικό, το κόστος ενέργειας, τη συνδεσιμότητα της Κύπρου, τον φορολογικό μετασχηματισμό και την ενίσχυση της εξωστρέφειας τέθηκαν στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης της Κυβέρνησης με την επιχειρηματική κοινότητα της οποίας προήδρευσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης την Πέμπτη το βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ανακοίνωση από την Προεδρία αναφέρει ότι η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής της Κυβέρνησης για συνεχή διάλογο με τους επιχειρηματίες, με στόχο τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας της κυπριακής οικονομίας.

Στη συζήτηση συμμετείχαν, επίσης, εκ μέρους της Κυβέρνησης, 11 Υπουργοί και Υφυπουργοί και άλλοι αξιωματούχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες. Εκ μέρους της επιχειρηματικής κοινότητας παρευρέθηκαν 50 επιχειρηματίες, εκπρόσωποι από το ΚΕΒΕ, την ΟΕΒ, την ΠΟΒΕΚ και τον Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου.

Στα εισαγωγικά του σχόλια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι στόχος της συνάντησης ήταν να συζητηθούν τρόποι περαιτέρω στήριξης της επιχειρηματικής κοινότητας. Πρόσθεσε ότι η εκάστοτε Κυβέρνηση από μόνη της, δεν μπορεί να πετύχει τα βέλτιστα αποτελέσματα και ως εκ τούτου είναι απαραίτητη η συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Με τη σημερινή εκδήλωση, είπε, εγκαινιάζεται ένας θεσμοθετημένος διάλογος με την επιχειρηματική κοινότητα, με στόχο την αξιοποίηση της εμπειρίας και τεχνογνωσίας των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας και την άμεση ανταπόκριση της Κυβέρνησης στις πραγματικές ανάγκες του επιχειρείν.

Κατά τη συζήτηση τέθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η επιχειρηματική κοινότητα και συζητήθηκαν εισηγήσεις για μέτρα και μεταρρυθμίσεις προς αντιμετώπιση τους. Πιο συγκεκριμένα, τη συζήτηση απασχόλησαν, μεταξύ άλλων, θέματα που σχετίζονται με το ανθρώπινο δυναμικό, το κόστος ενέργειας, τη συνδεσιμότητα της Κύπρου, τον φορολογικό μετασχηματισμό και την ενίσχυση της εξωστρέφειας. Ανταλλάχθηκαν, επίσης, απόψεις για στρατηγικές ενίσχυσης των τομέων, οι οποίοι παρουσιάζουν ψηλή προστιθέμενη αξία για την οικονομία, καταλήγει η ανακοίνωση.

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.