Πριν από πενήντα χρόνια η ζωή στη Κύπρο άλλαξε για πάντα από την βίαιη Τουρκική εισβολή που άφησε βαθιά σημάδια στη γη και τους ανθρώπους της. Εκατοντάδες οι νεκροί και αγνοούμενοι, ο κοινωνικός ιστός διαρρήχτηκε, σπίτια και περιουσίες χάθηκαν και μισό αιώνα αργότερα η Κύπρος παραμένει ένα μοιρασμένο νησί. Οι Έλληνες του νησιού ζουν στη σκιά της εισβολής και των επακόλουθων της, που πολλοί επιθυμούν να ξεχάσουν, αλλά κανείς δεν μπορεί να σβήσει.

Σε αυτή την σειρά εκπομπών εμβαθύνουμε στο παρελθόν για να κατανοήσουμε τα γεγονότα του 1974 και τις συνέπειές τους. Ανατρέχουμε στους ιστορικούς σταθμούς που οδήγησαν στην τουρκική εισβολή, βιώνουμε προσωπικές ιστορίες απώλειας και επιβίωσης, αναζητούμε την κάθαρση που δεν ήρθε για τα θύματα της τραγωδίας του νησιού και ψηλαφούμε τους λόγους και τα αιτιατά που μας οδήγησαν στην απίστευτη τραγωδία που βίωσε ο λαός μας.
Πενήντα Χρόνια Μετά – ένα ταξίδι μέσα από τον πόνο, την ελπίδα και την αδιάκοπη αναζήτηση της αλήθειας, γιατί οι λαοί που ξεχνάνε τις τραγωδίες τους είναι καταδικασμένοι να τις ξαναζήσουν.

Vouli TV