Connect with us

voulitv

Ο Μάριος Πελεκάνος εντάσσεται στο ψηφοδέλτιο Λευκωσίας του ΕΛΑΜ

Avatar photo

Published

on

Το ΕΛΑΜ ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητα του Μάριου Πελεκάνου για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, στο ψηφοδέλτιο της επαρχίας Λευκωσίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, «ο κ. Πελεκάνος, μέσα από τον μέχρι σήμερα ρόλο του, έχει αναδείξει με συνέπεια τις θέσεις και τις αρχές του ΕΛΑΜ. Με υπευθυνότητα και πολιτική σταθερότητα, κατέρχεται στις εκλογές για να υπερασπιστεί τις αξίες του ΕΛΑΜ, της Πατρίδας και της κοινωνίας, δίνοντας έμφαση στα προβλήματα των πολιτών και προτείνοντας ρεαλιστικές λύσεις για τα ζητήματα που τους απασχολούν».

Ο Μάριος Πελεκάνος γεννήθηκε στις 21 Αυγούστου 1979 και μεγάλωσε στον Άγιο Βασίλειο Στροβόλου. Σήμερα διαμένει στα Λατσιά.

Προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια, γιος του μακαριστού Παναγιώτη Πελεκάνου και της Δέσποινας Καραντώνη–Πελεκάνου, με καταγωγή και των δύο από το χωριό Μένοικο της επαρχίας Λευκωσίας. Έχει τρία αδέλφια —τον δίδυμο Χρίστο, τον Γιώργο και τον Κύπρο— και είναι παντρεμένος με την Αννίτα Παπουή από την Αθηαίνου. Μαζί έχουν τρία παιδιά: τον Παναγιώτη, τη Μαρίλια και τον Κωνσταντίνο.

Ακαδημαϊκά / Καριέρα

Ο Μάριος Πελεκάνος φοίτησε στην Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας (Γυμνάσιο) και αποφοίτησε από το Pascal English School (Λύκειο).

Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας το 1999, εργάστηκε για σύντομο χρονικό διάστημα στον ιδιωτικό τομέα, πριν προσληφθεί στην Τράπεζα Κύπρου. Η εργοδότηση εκεί αποτέλεσε σημαντικό σταθμό στην καριέρα του, καθώς του έδωσε τη δυνατότητα να σπουδάσει εξ αποστάσεως στο University of Manchester, από το οποίο αποφοίτησε με πτυχίο BSc in Financial Services (Banking & Finance). Έκτοτε κατέχει τον τίτλο Associate of the London Institute of Banking and Finance.

Επιπλέον, είναι Certified Professional Manager από το Institute of Certified Professional Managers των ΗΠΑ.

Το 2007, αποδέχθηκε πρόταση για μετακίνηση στην Τράπεζα Πειραιώς. Το 2012, κατόπιν απόφασης του Ομίλου Πειραιώς, ανέλαβε ανώτατη διοικητική θέση στη θυγατρική τράπεζα του Ομίλου στα Τίρανα. Τα τρία χρόνια που έζησε στην Αλβανία αποτέλεσαν περίοδο καθοριστικής επαγγελματικής ανέλιξης, καθώς αναγνωρίστηκε ως ικανό και επιτυχημένο τραπεζικό στέλεχος.

Το 2015 αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του, επιστρέφοντας στην Κύπρο. Τερματίζοντας την πορεία του στον τραπεζικό τομέα, ίδρυσε τη δική του επιχείρηση, την οποία διευθύνει μέχρι σήμερα, δραστηριοποιούμενος ως Σύμβουλος Αφερεγγυότητας και Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος.

Από το 2017 έως το 2023 κατείχε, κατά καιρούς, ανώτερες διοικητικές θέσεις σε επενδυτικά ταμεία με έδρα την Κύπρο.

Παράλληλα, σήμερα είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Ιδρύματος Ηλεκτρονικού Χρήματος, το οποίο είναι αδειοδοτημένο και εποπτευόμενο από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Πολιτική Πορεία

– Εκλέχθηκε και υπηρέτησε ως Δημοτικός Σύμβουλος Στροβόλου με τον ΔΗΣΥ (2017–2019).

– Τον Νοέμβριο του 2017 αναδείχθηκε Πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων του ΔΗΣΥ, θέση την οποία διατήρησε έως τον Ιούλιο του 2021, όταν διορίστηκε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

– Τον Ιανουάριο του 2019 παραιτήθηκε από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Στροβόλου, καθώς αποδέχθηκε διορισμό από το Υπουργικό Συμβούλιο ως Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης (ΚΟΑΓ).

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στον ΚΟΑΓ, μία από τις σημαντικότερες επιτυχίες του θεωρείται η προώθηση του προγράμματος για το άνοιγμα της αγοράς προσιτού ενοικίου. Συμμετείχε επίσης ως εκπρόσωπος του Οργανισμού στον Housing Europe.

– Τον Ιούλιο του 2021 διορίστηκε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος από τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, θέση που διατήρησε μέχρι τη λήξη της κυβερνητικής θητείας.

– Τον Μάιο του 2023 εκλέχθηκε Α΄ Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, από την οποία παραιτήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2024.

– Στις 22 Μαρτίου 2024 εγγράφηκε ως μέλος του ΕΛΑΜ, ενώ τον Ιούνιο του ίδιου έτους συμμετείχε στις Ευρωεκλογές ως υποψήφιος του κόμματος.

– Από τον Ιούνιο του 2024 ανέλαβε αφιλοκερδώς καθήκοντα Επικεφαλής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του ΕΛΑΜ, θέση που εξακολουθεί να κατέχει.

Επαγγελματικές και Άλλες Ιδιότητες

– Αδειοδοτημένος Σύμβουλος Αφερεγγυότητας
– Αδειοδοτημένος Λειτουργός Συμμόρφωσης (AML – Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς)
Πιστοποιημένο Πρόσωπο (Advanced – Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς)
Εγκεκριμένος Διαμεσολαβητής (Υπουργείο Δικαιοσύνης, Χρηματοοικονομικός Επίτροπος)
Associate of The London Institute of Banking & Finance
Certified Professional Manager – Institute of Certified Professional Managers U.S.A.
Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας MDP Finance Connect Ltd
Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της eCREDO, αδειοδοτημένου Ιδρύματος Ηλεκτρονικού Χρήματος υπό την εποπτεία της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

Continue Reading

LIVE

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ – Επεισόδιο 16 | 16/01 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Η Σωτηρούλα Χαραλάμπους, η πρώτη γυναίκα Γενική Γραμματέας συνδικαλιστικής οργάνωσης, φιλοξενείται στην εκπομπή «Σε Πρώτο Πρόσωπο» σε μια βαθιά ανθρώπινη και πολιτική συζήτηση, μιλώντας με ειλικρίνεια για τη διαδρομή της, και τα ανοιχτά μέτωπα του σήμερα.

Συζητάμε:

🏚️ Καταγωγή από τα κατεχόμενα και βιώματα ζωής
Αναφέρεται στο κατεχόμενο χωριό της, τον Άγιο Μέμνονα Αμμοχώστου, και στα τραυματικά βιώματα της εισβολής, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η γενιά της αποτελεί μια «διχασμένη γενιά».

✊ Η πορεία της στον συνδικαλιστικό χώρο
Μιλά για τη δράση της στον συνδικαλισμό, επισημαίνοντας ότι ο πλούτος που παράγεται τα τελευταία χρόνια δεν επιστρέφει στους εργαζομένους και υπογραμμίζοντας την ανάγκη ουσιαστικής αύξησης του κατώτατου μισθού.

🎥 Το επίμαχο βίντεο και ο ρόλος του κράτους
Με αφορμή το πρόσφατο βίντεο, τονίζει ότι καμία κυβέρνηση δεν πρέπει να στηρίζεται στον εθελοντισμό για τη στήριξη των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων, αλλά ότι το ίδιο το κράτος οφείλει να εξασφαλίζει τους αναγκαίους πόρους.

🤝 Η δύναμη των συνδικαλιστικών οργανώσεων
Καταλήγει επισημαίνοντας πως η ισχύς των συνδικαλιστικών οργανώσεων εξαρτάται άμεσα από τη δύναμη και τη συμμετοχή που τους προσδίδουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Η εκπομπή «Σε Πρώτο Πρόσωπο» συνεχίζει να αναδεικνύει προσωπικότητες με ξεκάθαρο κοινωνικό αποτύπωμα και λόγο χωρίς συμβιβασμούς.

🎙️ Παρουσιάζει ο Μίκης Κασάπης
🗓️ Παρασκευή 16/01 στις 7μμ
📺 Σε Πρώτο Πρόσωπο — η πραγματικότητα από πρώτο χέρι

Continue Reading

voulitv

Συμμετέχετε στην online έρευνα του Vouli.tv

Avatar photo

Published

on

Το Vouli.tv συγκεντρώνει απόψεις πολιτών για την καθημερινότητα και τα κοινωνικά ζητήματα. Πάρτε μέρος με ένα κλικ.

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ.

Continue Reading

voulitv

Από την αντιπαράθεση στη θεσμική εκτροπή: όταν η πολιτική χάνει το μέτρο – #exaformis

Avatar photo

Published

on

Οι καυγάδες μεταξύ Αννίτας Δημητρίου και Ανδρέα Θεμιστοκλέους έφεραν ξανά στο προσκήνιο το ερώτημα: πού σταματά η πολιτική αντιπαράθεση και πού αρχίζει η θεσμική εκτροπή;

Η μακροθυμία και η ψυχραιμία φαίνεται να έχουν χαθεί, ενώ το δημόσιο ήθος δοκιμάζεται καθημερινά.

Στην εκπομπή #exaformis, αναλύουμε τις συγκρούσεις, τις σιωπές και τα όρια της ευθύνης, σε μια χώρα που ποτέ δεν πλήττεις — αλλά συχνά ανησυχείς.

Continue Reading
Advertisement

Viral

(c) 2017-25 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia