Τον Ασκό του Αιόλου για το μέλλον του Δήμου Στροβόλου, ενόψει των εκλογών του Ιουνίου, άνοιξε ο δήμαρχος Στροβόλου, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, με την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την περασμένη Δευτέρα, όπου ανέλυσε το έργο της τελευταίας εξαετίας.

Η συγκεκριμένη διάσκεψη Τύπου είχε και δεύτερο ημίχρονο, αφού πέραν από τις αντιδράσεις που εξεφράσθηκαν με ανακοινώσεις από τις τρεις μεγάλες δημοτικές ομάδες, δηλαδή του ΔΗΣΥ, του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ, δόθηκε και συνέχεια στην προγραμματισμένη χθες το βράδυ συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου οι δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν εξηγήσεις από τον δήμαρχο.

Οι αντιδράσεις που προκάλεσε η συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου του κ. Παπαχαραλάμπους, πέραν από την ουσία των αντιδράσεων για το αν ενημερώθηκαν ή όχι οι τοπικές οργανώσεις του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Δημοκρατικού Κόμματος, μπορούν να ερμηνευθούν και πολιτικά. Μπορεί δηλαδή κανείς να καταλάβει, ποιες είναι οι προθέσεις και οι κόκκινες γραμμές των τοπικών στελεχών, οι οποίες έστειλαν και μήνυμα προς τις ηγεσίες τους.

Καταδεικνύει επιπλέον τη δυσφορία με την οποία τα τοπικά στελέχη, εκφράζουν για την δημαρχία του κ. Παπαχαραλάμπους. Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ Στροβόλου, η οποία εξέφρασε την απαρέσκεια της για το γεγονός ότι δεν έτυχε οποιασδήποτε ενημέρωσης πριν τη δημοσιογραφική διάσκεψη αλλά και πως το θέμα δεν συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αντίδραση υπήρξε και από τη δημοτική ομάδα του ΔΗΚΟ, με τον επικεφαλής, Σταύρο Σταυρινίδη, να είναι ακόμα πιο έντονος , κάνοντας λόγο για προσωπικές εξαγγελίες του Δημάρχου, χωρίς να υπάρξει καμία προσυνεννόηση. Υπενθυμίζεται πως το όνομα του κ. Σταυρινίδη, βρίσκεται εδώ και καιρό στο κάδρο των υποψηφίων για τη δημαρχία Στροβόλου, χωρίς βέβαια μέχρι στιγμής να έχει κλειδώσει οτιδήποτε.

Σημειώνεται πως ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους εκλέχθηκε ως αντάρτης του Δημοκρατικού Συναγερμού στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, ενώ παρά το γεγονός ότι είναι μέλος του κόμματος, στις Προεδρικές του 2023, στήριξε ανοικτά τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Αυτό το γεγονός, προκάλεσε εκ νέου δυσφορία σε στελέχη της Πινδάρου, τα οποία ξεκαθάρισαν εξ αρχής πως δεν πρόκειται να αποδεχτούν το κόμμα να τον στηρίξει, ενόψει των εκλογών του Ιούνιου κάποιον ο οποίος επανειλημμένα ενέργησε αντικομματικά. Σε αυτό το πλαίσιο ο ΔΗΣΥ αναζητεί άλλες επιλογές, οι οποίες δεν περιορίζονται ανάμεσα σε Συναγερμικά στελέχη.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, απολαμβάνει της στήριξης του Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος θα ήθελε να δει, όχι μόνο τα κόμματα της συμπολίτευσης, αλλά ενδεχομένως και τον ΔΗΣΥ να τον στηρίζει. Είναι ξεκάθαρο πάντως πως τόσο ο ΔΗΣΥ με τα δεδομένα που περιγράφονται πιο πάνω, αλλά και τα τοπικά στελέχη του ΔΗΚΟ, δεν θα δεχτούν μια τέτοια επιλογή.

Αντιθέτως, τα στελέχη του ΔΗΚΟ έκαναν σαφές στην ηγεσία του κόμματος τους, πως δεν πρόκειται να στηρίξουν τον νυν δήμαρχο και για αυτό το λόγο, άρχισαν να φουντώνουν τα σενάρια για ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Σταύρου Σταυρινίδη, την οποία βλέπει με καλό μάτι και το ΑΚΕΛ, αφού πρόκειται για ένα πρόσωπο που γνωρίζει καλά τα της τοπικής αυτοδιοίκησης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Στρόβολος.

Στην αντίπερα όχθη, στο κάδρο των υποψηφιοτήτων μπαίνει με προοπτικές και το όνομα του στελέχους της ΔΗΠΑ-Συνεργασίας, Χρίστου Τσίγκη. Ο κ. Τσίγκης, τυγχάνει αποδοχής και από τα στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού, καθώς επίσης και από τις ηγεσίες άλλων κομμάτων, όπως της ΕΔΕΚ, διατηρώντας καλές σχέσεις με το ΕΛΑΜ αλλά και τους Οικολόγους . Πρόκειται για ένα στέλεχος, με μακρά πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που μεταξύ άλλων, ήταν και ανθυποψήφιος του Αντρέα Παπαχαραλάμπους το 2016.

Συνεπώς, δεν αποκλείεται με βάση τα σημερινά δεδομένα, να υπάρξουν τρεις δυνατές υποψηφιότητες και στον Στρόβολο να δοθεί μια αμφίρροπη μάχη, μεταξύ του Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, που στην παρούσα φάση δεν λαμβάνει στήριξης από κάποιο κόμμα, του Σταύρου Σταυρινίδη που το όνομα του βρίσκεται σε συζητήσεις μεταξύ ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ και του Χρίστου Τσίγκη, που πέραν από τη ΔΗΠΑ, μπορεί όπως όλα δείχνουν να λάβει στήριξη από τα υπόλοιπα κόμματα.

Κριτική και από ΑΚΕΛ

Πάντως, πέραν από την κριτική που εξαπέλυσαν στον δήμαρχο ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ για τη διάσκεψη Τύπου της περασμένης Δευτέρας, θέση πήρε και η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ. Σε ανακοίνωση της η δημοτική ομάδα κάνει λόγο για μια επταετή θητεία με σχεδόν μηδενικό ποσοστό υλοποίησης σοβαρών αναπτυξιακών έργων, ενώ προαναγγέλλει κύκλο επαφών και διαλόγου με τους δημότες, ώστε να γίνει ένας απολογισμός καθώς επίσης και συζήτηση για το μέλλον του δήμου.

«Ακούσαμε με μεγάλη προσοχή το τι δήλωσε χθες ο Δήμαρχος Στροβόλου κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους κατά την διάρκεια της δημοσιογραφικής του διάσκεψης. Η πρώτη αντίδραση, τοποθέτηση μας είναι ότι επανέλαβε το γνωστό του αφήγημα, το οποίο επιχείρησε πρόσφατα να παρουσιάσει σπασμωδικά ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό το αφήγημα περιληπτικά περιλαμβάνει: Παρουσίαση έργων που είναι ακόμα στα αρχικά στάδια υλοποίησης τους και δεν δικαιολογούν αλλά ούτε προσφέρονται για «θριαμβευτικές» διαπιστώσεις. Έργα βιτρίνας και όχι ουσίας που να έχουν άμεσο ποιοτικό αντίκτυπο στους δημότες. Προσπάθεια ωραιοποίησης της εικόνας που βιώνει σήμερα ο Δήμος μας», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: Reporter

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.