Στις εκτιμήσεις της Λευκωσίας για το περιεχόμενο στην έκθεση της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, στον κ. Γκουτέρες στις 10 Ιουλίου, με θέμα την αποστολή της στην Κύπρο, αναφέρθηκε  μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM και την εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου.

Όπως είπε, η κυβέρνηση αναμένει καταγραφή των δεδομένων, χωρίς την επίρριψη ευθυνών, διότι, όπως τόνισε, κάτι τέτοιο θα δυναμίτιζε την προοπτική επανεκκίνησης των συνομιλιών.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, είπε ότι για την κυβέρνηση το θετικό κλίμα Αθήνας – Άγκυρας μπορεί να επηρεάσει θετικά το Κυπριακό.

Σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή την κυβέρνηση απασχολεί το να συνεχιστεί η διαδικασία των συνομιλιών, και το πιο σημαντικό, να πάνε οι πλευρές σε διαπραγματεύσεις, διότι, όπως τόνισε, «εκεί θα διαφανεί η ετοιμότητα και η πρόθεση της κάθε πλευράς για να κάνει ακόμη ένα βήμα».

Την ίδια ώρα ο κ. Αντωνίου χαρακτήρισε σημαντικό το ότι φαίνεται να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για συνέχιση του διορισμού της κας Ολγκίν.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, είπε ότι για την κυβέρνηση το θετικό κλίμα Αθήνας – Άγκυρας μπορεί να επηρεάσει θετικά το Κυπριακό. «Εμείς είμαστε έτοιμοι για το επόμενο στάδιο στο Κυπριακό, ελπίζουμε και οι Τουρκοκύπριοι», τόνισε, για να προσθέσει ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης διαμήνυσε σε Γκουτέρες και Ολγκίν είναι έτοιμος οποτεδήποτε και οπουδήποτε να συναντηθεί με τον κ. Τατάρ, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.

Την ίδια ώρα ο κ. Αντωνίου επανέλαβε τη θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς, ότι η οποιαδήποτε προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού θα πρέπει να βασίζεται στο συμφωνημένο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.

Πηγή: Kathimerini

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.