Η δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της ηγεσίας του ΔΗΣΥ και αφορούσε τον Δήμο της Λεμεσού έδωσε κάποιες κατευθυντήριες γραμμές ως προς τις τάσεις και τις δυναμικές. Τα συμπεράσματα της έρευνας, μαζί με τα δεδομένα σε ο,τι αφορά τις προσπάθειες συνεργασίας, θα αποτελέσουν ουσιαστικά τους δύο άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η διαδικασία του κόμματος για την επιλογή του υποψηφίου που θα στηρίξει τελικά για Δήμαρχο Λεμεσού.

Σύμφωνα  με τις πληροφορίες μας, ο Γιάννης Αρμεύτης ήταν αυτός ο οποίος κερδίζει στη δημοσκόπηση σε ο,τι αφορά τη δημοτικότητα. Νίκος Νικολαΐδης και Ανδρέας Μιχαηλίδης ακολουθούν. Οι μεταξύ τους διαφορά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες είναι πολύ μικρή, όπως και η διαφορά που φαίνεται να έχουν με τον Γιάννη Αρμεύτη. Η κάθε περίπτωση έχει τα δικά της συν και πλην σε ο,τι αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα οποία αξιολογούνται από την ηγεσία του κόμματος.

Το σενάριο στήριξης της υποψηφιότητας Γιάννη Αρμεύτη, ο οποίος έχει ήδη εξαγγείλει επίσημα, θεωρείται απομακρυσμενο από τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Οι αντιδράσεις που καταγράφηκαν σε επίπεδο επαρχιακής επιτροπής ουσιαστικά δεν αφήνουν και περιθώρια στην ηγεσία του κόμματος. Συνεπώς, η Πινδάρου φαίνεται ότι προχωρά με δικό της υποψήφιο, με τους νυν Δήμαρχο Νίκο Νικολαΐδη και τον πρόεδρο του ΚΟΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη να είναι οι επικρατέστεροι.

Η απομάκρυνση του σεναρίου στήριξης της υποψηφιότητας Γιάννη Αρμεύτη φαίνεται ότι απομακρύνει και το σενάριο συνεργασίας ΔΗΣΥ- ΔΗΚΟ στη Λεμεσό. Απ’ εκεί και πέρα είναι θέμα του Δημοκρατικού Κόμματος για το πώς θα προχωρήσει.

Απόψε το βράδυ θα ενημερωθεί σχετικά και η επαρχιακή επιτροπή του ΔΗΣΥ Λεμεσού για τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης. Στη συνέχεια, σε άλλη μέρα θα γίνει συνεδρία της επαρχιακής επιτροπή και ακολούθως θα γίνει εισήγηση προς την ηγεσία και το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος για λήψη απόφασης.

Στην δημοσκόπηση, όπως πληροφορούμαστε, μετρήθηκαν επίσης τα ονόματα των Δώρου Αντωνίου, Νεόφυτου Χαραλαμπίδη και Τόνυ Αντωνίου.

Σε ο,τι αφορά τον πρόεδρο του Επαρχιακού Συμβουλίου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει προβάδισμα του τέως Υφυπουργού Ναυτιλίας Βασίλη Δημητριάδη. Η μέτρηση για την αντιδημαρχία Μέσα Γειτονιάς έδειξε προβάδισμα για τον Μάριο Πρωτοπαπά και τον Στέλιο Στυλιανού. Σε σχέση με τη Δημαρχία του Δήμου Δυτικής Λεμεσού, δηλαδή του Δήμου Ύψωνα και των κοινοτήτων που έχουν ενταχθεί σε αυτόν, προηγούνται, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η Αλέκα Στυλιανού και ο κοινοτάρχης Λόφου Νίκος Σπύρου.

Μετά την Λεμεσό αναμένεται να ακολουθήσει η παρουσίαση της δημοσκόπησης για το Δήμο Πάφο.

>> Αντιπαράθεση στο Στρόβολο:

Η αντιπαράθεση που ξέσπασε  στο Δήμο Στροβόλου με αφορμή τη δημοσιογραφική διάσκεψη του Δημάρχου  Ανδρέα Παπαχαραλάμπους για παρουσίαση του έργου του Δήμου, συνεχίστηκε και χθες. Μετά τις δημοτικές ομάδες ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ που αντέδρασαν δηλώνοντας άγνοια για τις προθέσεις του Δημάρχου και χαρακτηρίζοντας την ως προσωπικές εξαγγελίες, τη σκυτάλη έλαβε χθες και η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ. Τον κατηγόρησε ότι επανέλαβε το γνωστό του αφήγημα και ότι κατά την 7ετή του θητεία κατέγραψε σχεδόν μηδενικό ποσοστό υλοποίησης έργων.

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ο οποίος ήταν χθες φιλοξενούμενος στον ΣΠΟΡ FM δήλωσε ότι η παρουσίαση του έργου του Δήμου και ο σχεδιασμός με ορίζοντα το 2030 – Στρόβολος 2030 δεν αποτελεί προσωπική του εξαγγελία, αλλά είναι όλα αποφάσεις που ψήφισαν τα ίδια τα μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Στροβόλου.

>> Δεν εμπλέκεται ο Πρόεδρος στις εκλογές

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και η Προεδρία ευρύτερα θα παραμείνουν πιστοί στον θεσμικό τους ρόλο και δεν πρόκειται να εμπλακούν με οποιονδήποτε τρόπο σε προεκλογικές αναμετρήσεις, δήλωσε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ο κ. Λετυμπιώτης, σε ερώτηση στο πλαίσιο της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, στο Προεδρικό Μέγαρο, αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει επαφές με υποψήφιους δημάρχους, ανέφερε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Προεδρία ευρύτερα θα παραμείνουν πιστοί στον θεσμικό τους ρόλο».

Σημείωσε ότι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «ως Πρόεδρος όλων των Κυπρίων αντιμετωπίζει καθημερινά τις προκλήσεις που πρέπει να δούμε, να εκσυγχρονίσουμε ακόμη περισσότερο τη χώρα μας, και δεν πρόκειται να εμπλακούμε με οποιονδήποτε τρόπο σε προεκλογικές αναμετρήσεις».

Πηγή: Philenews

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.