Ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος έγινε δεκτός από τον Ισραηλινό Πρόεδρο Ισαάκ Χέρτσογκ τον οποίο ευχαρίστησε για την πολιτική έγκριση της πρότασης της Κύπρου για τον θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο για τη Γάζα. 

Ο κ. Κόμπος, έγραψε στην πλατφόρμα ‘Χ’ ότι έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πρόεδρο του Ισραήλ, “έναν πραγματικό φίλο της Κύπρου” με τον οποίον αντάλλαξαν απόψεις για την τρέχουσα κατάσταση στη Γάζα και την επιτακτική ανάγκη για άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων.

Τον ευχαρίστησε επίσης για την πολιτική έγκριση της πρότασης της Κύπρου για τον θαλάσσιο διάδρομο.

Εν τω μεταξύ, το Γραφείο του Ισραηλινού Προέδρου έγραψε στο ‘Χ’ ότι ο κ. Χέρτσογκ είχε συναντήσεις με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ιρλανδίας και της Κύπρου για να συζητήσουν για την σύγκρουση “κατά των τρομοκρατών της Χαμάς και την σημασία της άμεσης απελευθέρωσης όλων των ομήρων, ένα ξεκάθαρο ανθρωπιστικό αίτημα για όλο τον κόσμο”.

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.