ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Οι εισηγήσεις του Υπουργικού για πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο υπουργικής σύσκεψης με θέμα την αντιμετώπιση και καταστολή των πυρκαγιών.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη σύσκεψη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, είπε ότι στη σύσκεψη πήραν μέρος οι Υπουργοί Γεωργίας, Άμυνας, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και ο Σύμβουλος του Προέδρου για θέματα Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας.
Η σύσκεψη είχε αποκλειστικό θέμα τη συζήτηση για πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου. Έχουν συζητηθεί οι υφιστάμενοι σχεδιασμοί για την πρόληψη και αντιμετώπιση, και αυτό που έχει αποφασιστεί σε πρώτο στάδιο είναι η ανάθεση στο Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Γεωργίας να έχει τον συντονιστικό ρόλο των υφιστάμενων σχεδιασμών.
Υπάρχουν σχεδιασμοί που αντιμετωπίζουν ορθά και έγκαιρα τις πυρκαγιές, υπάρχει όμως ένα ζήτημα ως προς την αλληλεπίδραση των αρμόδιων Τμημάτων και εδώ έρχεται ο συντονιστικός ρόλος, για να για να αντιμετωπιστεί το κενό ή η αργοπορία που ενδεχομένως να είναι πολύ σημαντική στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
Ερωτηθείς για την παραλαβή νέων πτητικών μέσων πυρόσβεσης, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «η αρμόδια Επιτροπή Παραλαβής των πτητικών μέσων έχει οριστεί και όταν έρθουν τα μέσα αυτά, η Επιτροπή θα εξετάσει και θα προβεί είτε στην παραλαβή τους είτε όχι».
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
VOULI REPORT
Vouli Report — Γιώργος Πενηνταέξ | Δευτέρα 22/12 στις 7μμ
Στο νέο επεισόδιο του Vouli Report, καλεσμένος είναι ο Γιώργος Πενηνταέξ, ο 56ος βουλευτής που εισήλθε πρόσφατα στη Βουλή, μετά τον διορισμό του Μαρίνος Μουσιούττας στη θέση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Σε μια ουσιαστική και ανθρώπινη συζήτηση, μιλά για:
Συζητάμε:
• 🏛️ Τα νέα του κοινοβουλευτικά καθήκοντα και τον ρόλο που καλείται να αναλάβει στη Βουλή.
• 🎗️ Την προεδρία του Συνδέσμου για παιδιά με καρκίνο «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» και τη σημασία της κοινωνικής προσφοράς.
• 🧑🦽 Τη ζωή του και τις προσωπικές του εμπειρίες, μιλώντας ανοιχτά για τον τραυματισμό του κατά την τουρκική εισβολή του 1974.
• 🇨🇾 Μνήμες πολέμου και αντοχή, πώς οι εμπειρίες αυτές διαμόρφωσαν τη στάση ζωής και την κοινωνική του δράση.
🎙️ Παρουσιάζει ο Μίκης Κασάπης
🗓️ Δευτέρα 22/12 στις 7μμ
📺 Vouli Report — αποκλειστικά στο Vouli.TV
#exAformis
#ExAformis – Το ΑΛΜΑ στο δρόμο προς τις εκλογές | Παρασκευή 19/12 στις 7μμ
Ο Χάρης Θεραπής φιλοξενεί τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, επικεφαλής του ΑΛΜΑ – Πολίτες της Κύπρου, και τον Στέλιο Ξιουρή, σε μια ουσιαστική συζήτηση με επίκεντρο τις πολιτικές εξελίξεις ενόψει των εκλογών.
Στην εκπομπή συζητούνται:
- Η εκτίμηση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη για τα αποτελέσματα της πρόσφατης δημοσκόπησης του Vouli TV
- Τα μηνύματα που στέλνουν οι πολίτες μέσα από τα δεδομένα της έρευνας
- Η παρουσίαση των βασικών θέσεων και προτεραιοτήτων του κόμματος ΑΛΜΑ
Μια συζήτηση για τις τάσεις, τις επιλογές και το πολιτικό τοπίο όπως διαμορφώνεται στον δρόμο προς τις εκλογές.
exAformis – Πολιτική συζήτηση με ουσία και καθαρό λόγο.
Παρασκευή 19/12 στις 7μμ
📺 Ζωντανά και αποκλειστικά στο Vouli.TV
ΑΠΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΑΠΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – Πέμπτη 18/12 στις 9μμ
🗣️ ΑΠΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ με τον Πέτρο Φαναρή
Στο νέο επεισόδιο της εκπομπής, ο Πέτρος Φαναρής φιλοξενεί στο στούντιο:
🔹 Παναγιώτη Σαββίδη, Οικονομικό Αναλυτή
μια συζήτηση ευθεία, χωρίς φίλτρα, για όσα καθορίζουν την πολιτική και οικονομική πραγματικότητα.
🔍 Στο τραπέζι της συζήτησης:
• Ευχές και πολιτικά μηνύματα ενόψει Χριστουγέννων – τι σημαίνει «Καλά Χριστούγεννα» για την κοινωνία
• Πρωτογενής τομέας και πράσινη πολιτική: η μεγάλη «κολοτούμπα» της Ε.Ε. – ξαφνικά ξεχάστηκαν οι εκπομπές και τα πράσινα αφηγήματα
• Προϋπολογισμός στη Βουλή: τι δείχνουν οι αριθμοί και τι κρύβεται πίσω από τις εξαγγελίες
• Κρατικό μισθολόγιο: οι δηλώσεις Αβέρωφ και οι αυξήσεις – ποιος πληρώνει τελικά τον λογαριασμό
• Παιδεία – συνέχεια και σύγκρουση: κλιμάκωση μέτρων από τους εκπαιδευτικούς για την αξιολόγηση
• Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: αποφάσεις, αντιδράσεις και πολιτικό κόστος
🎯 Καθαρός λόγος
🎯 Οικονομική και πολιτική τεκμηρίωση
🎯 Απλή Πραγματικότητα
🗓️ Πέμπτη 18/12 στις 9μμ
📺 Αποκλειστικά στο Vouli.TV
-
Βουλευτικές Εκλογές 20263 weeks agoΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΨΗΦΟΥ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2026
-
Off the Record1 month agoΧρήστο Στυλιανίδη, γιατί δεν μοιράζεσαι τις «αποκαλύψεις» σου με τον κυπριακό ελληνισμό;
-
#exAformis4 weeks ago
#exaformis – Ρίτα Θεοδώρου Σούπερμαν εφ’ όλης της ύλης | Παρασκευή 28/11 στις 7μμ
-
Off the Record4 weeks ago«Αποκεφαλίζουν» την οικογένεια Χριστόφια…
-
#exAformis1 month ago#exaformis – Ζούμε στην πιο ενδιαφέρουσα χώρα! Vol. 2 | Παρασκευή 21/11 στις 7μμ
-
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ3 weeks ago«Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας: Ο όρκος δεν ανέχεται υπεκφυγές – ή ενεργείς, ή παραιτείσαι.»
-
Βουλευτικές Εκλογές 20264 weeks agoΟ πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανοικτός σε επαφές με πολιτικούς από άλλους χώρους
-
#exAformis3 weeks ago#exaformis – Ζούμε στην πιο ενδιαφέρουσα χώρα! Vol. 3 | Παρασκευή 05/12 στις 7μμ
-
Βουλευτικές Εκλογές 20263 weeks agoΠαραίτηση-έκπληξη: Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος των Οικολόγων ξεκινά δικό του πολιτικό σχήμα
-
#exAformis4 weeks agoΟ κύκλος των αυταπάτων και της θεσμικής παρακμής

