ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παρίσταναν τους «παντρεμένους» για να παραμείνουν στην Κύπρο
Στην σύλληψη δύο προσώπων προχώρησε η Αστυνομία Πάφου προς διευκόλυνση των ανακρίσεων για υπόθεση που αφορά πλαστά έγγραφα γάμου με σκοπό την εξασφάλιση άδειας παραμονής, ενώ για την υπόθεση καταζητείται και τρίτο πρόσωπο.
Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου Μιχάλη Νικολάου το απόγευμα της Δευτέρας μετέβηκαν στην Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Πάφου άντρας, ηλικίας 41 ετών και γυναίκα, ηλικίας 19 ετών με σκοπό να δηλώσουν το γάμο τους και να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη εγγραφή στην Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης για την παραμονή τους στην Δημοκρατία. Μεταξύ των εγγράφων παρουσίασαν και πιστοποιητικό γάμου που τελέστηκε σε Ευρωπαϊκή χώρα.
Μετά από κάποιες ερωτήσεις που τους υποβλήθηκαν, ηγέρθηκαν υποψίες τόσο για την γνησιότητα των εγγράφων, όσο και του γάμου που παρουσίασαν ότι τέλεσαν, είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Νικολάου.
Ο 41χρονος ομολόγησε ότι τα εν λόγω έγγραφα ήταν πλαστά και ουδέποτε τέλεσε γάμο με την 19χρονη. Επίσης κατονόμασε τρίτο πρόσωπο, ηλικίας 29 ετών, κάτοικο Κύπρου, ως το πρόσωπο που διευθέτησε την μετάβαση της 19χρονης από το εξωτερικό στην Κύπρο και ο οποίος φέρεται να κατάρτισε τα πλαστά έγγραφα με σκοπό να παρουσιαστούν στην Υπηρεσία Αλλοδαπών και να εξασφαλίσουν την νόμιμη παραμονή τους στην Δημοκρατία.
Ακολούθως, συνέχισε ο κ. Νικολάου, ο 41χρονος και η 19χρονη συνελήφθηκαν με δικαστικά εντάλματα σύλληψης για διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας για καταδολίευση, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και απόπειρας εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, ενώ ο 29χρονος καταζητείται. Οι εξετάσεις συνεχίζονται από την Αστυνομία Πάφου.
Πηγή: Kathimerini
EKLOGES2026
EKLOGES2026 – Λευκωσία 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 23/03 στις 7μμ
Οι εξελίξεις και τα κρίσιμα ζητήματα της καθημερινότητας βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκπομπής «Εκλογές 2026» στην πολιτική τηλεόραση του Vouli TV, με τον δημοσιογράφο Μίκη Κασάπη.
Στο πάνελ φιλοξενήθηκαν τέσσερις υποψήφιοι βουλευτές της Λευκωσίας από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους:
Πόλυς Κουρουσίδης (ΔΗΣΥ)
Μάριος Αργυρίδης (ΑΚΕΛ)
Πέτρος Κουντουρέσιης (ΕΛΑΜ)
Μιχάλης Σπαστρής (ΑΛΜΑ)
Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε ζητήματα που απασχολούν έντονα τους πολίτες της πρωτεύουσας, με έμφαση στο κυκλοφοριακό και την αστική κινητικότητα, το μεταναστευτικό και την ασφάλεια στην παλιά Λευκωσία, καθώς και τη στήριξη των ορεινών και ακριτικών περιοχών.
Παράλληλα, αναδείχθηκαν οι διαφορετικές προσεγγίσεις των κομμάτων σε κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας, όπως ο αφθώδης πυρετός, η ασφάλεια των πολιτών ενόψει γεωπολιτικών εξελίξεων και η καταλληλότητα των καταφυγίων.
Η εκπομπή προσέφερε στους πολίτες μια ολοκληρωμένη εικόνα των θέσεων των υποψηφίων, συμβάλλοντας στον δημόσιο διάλογο ενόψει των Βουλευτικών Εκλογών 2026.
📺 Μείνετε συντονισμένοι στο Vouli TV.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παρουσίαση βιβλίου – Η απόρρητη έκθεση του Νιχάτ Ερίμ
Το 1956 υπήρξε έτος κορύφωσης του κυπριακού αγώνα για Ένωση με την Ελλάδα, με τους αποικιοκράτες Βρετανούς να προχωρούν στην εξορία του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, σε απαγχονισμούς Ελληνοκυπρίων αγωνιστών και στη λήψη άλλων σοβαρών κατασταλτικών μέτρων. Την ίδια περίοδο, ύστερα από υποκίνηση της Μεγάλης Βρετανίας και συμμετοχή της, μαζί με την Ελλάδα, στην τριμερή διάσκεψη του Λονδίνου, τον Σεπτέμβριο του 1955, η Τουρκία ενεπλάκη άμεσα στο Κυπριακό ζήτημα.
Πρωθυπουργός της χώρας ήταν τότε ο ηγέτης του Δημοκρατικού κόμματος Αντνάν Μεντερές (1899-1961), ο οποίος, για να μπορέσει να διαμορφώσει μία ρεαλιστική πολιτική, κάλεσε τον διαπρεπή συνταγματολόγο και καθηγητή Πανεπιστημίου Νιχάτ Ερίμ (1912-1980), παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος ήταν ηγετικό στέλεχος του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού κόμματος, για να υποβάλει σχετικό υπόμνημα εισηγήσεων.
Στόχος της τουρκικής πολιτικής, όπως είχε καθοριστεί, ήταν η ανάκτηση της Κύπρου, την οποία, όπως είναι γνωστό, η Τουρκία είχε παραχωρήσει στη Μεγάλη Βρετανία το 1878, ύστερα από περίοδο τριακοσίων περίπου χρόνων κυριαρχίας.
EKLOGES2026
Ekloges2026 – Καυτά Θέματα της Επικαιρότητας, Παρασκευή 13/03 στις 7μμ
Οι διεθνείς εξελίξεις, τα ζητήματα ασφάλειας, το ερώτημα για τη «σωστή πλευρά της ιστορίας» και το πολιτικό κλίμα ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών αποτέλεσαν βασικά θέματα συζήτησης στην εκπομπή Ekloges 2026, με παρουσιαστή τον Μίκη Κασάπη, όπου αναλύθηκαν οι διαφορετικές θέσεις των κομμάτων για τη γεωπολιτική πορεία της Κύπρου και την τρέχουσα πολιτική συγκυρία.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν οι ακόλουθοι εκπρόσωποι κομμάτων:
Αναστασία Ανθούση (Πρώην Υφυπουργός Πρόνοιας – υποψήφια βουλευτής ΔΗΣΥ), Μαρίνα Σάββα (Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΑΚΕΛ), Διομήδης Διομήδους (Επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της ΕΔΕΚ) και Μάριος Πελεκάνος (Εκπρόσωπος τύπου ΕΛΑΜ – υποψήφιος βουλευτής).
• Η στρατηγική συμμαχία Κύπρου – Ελλάδας – Γαλλίας, όπως αποτυπώθηκε στη συνάντηση Χριστοδουλίδη, Μητσοτάκη και Μακρόν, ενισχύει την ασφάλεια και σταθερότητά στην περιοχή ή αυξάνει την ένταση εντείνοντας το αίσθημα ανασφάλειας.
• Βρίσκεται η Κύπρος στη «σωστή πλευρά της ιστορίας» μέσα στο σημερινό διεθνές περιβάλλον;
• Ποιοι πολιτικοί χώροι διαμόρφωσαν ιστορικά τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Κύπρου και οδήγησαν τη χώρα στην ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση;
• Πώς ορίζεται σήμερα ένα «αντισυστημικό» και ένα «συστημικό» κόμμα στο κυπριακό πολιτικό σκηνικό;
• Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των όρων «εθνικόφρων» και «εθνικιστικό» κόμμα και πώς χρησιμοποιούνται στον πολιτικό λόγο;
• Ποια κόμματα μένουν στα λόγια και στις θεωρίες και ποια μπορούν να επιδείξουν απτό έργο και συγκεκριμένες πολιτικές πράξεις διαχρονικά;
• Πώς επηρεάζουν οι μετακινήσεις στελεχών από ένα κόμμα σε άλλο το πολιτικό σκηνικό και την προεκλογική περίοδο;
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.
-
EKLOGES20264 weeks agoEkloges2026 – Αποτελέσματα Διαδικτυακής Δημοσκόπησης Vouli.TV | Παρασκευή 27/02 στις 7μμ
-
Behind Politics1 month agoBehind Politics | Επεισόδιο 2: Γιώργος Μαυρουδής, Σάββατο 21/02 στις 7μμ
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 month agoΣυντάξεις για ψηφοθηρία: Κρατικό έγκλημα με χρονόμετρο
-
Off the Record1 month agoΞεσηκωμός στον Μαζωτό για Μονάδα Αφαλάτωσης
-
Off the Record1 month agoΤο Trident περιμένει ακόμη — και αυτή τη φορά περιμένει εμάς
-
#exAformis1 month ago#ExAformis – Η θεωρία πίσω απο την Άμεση Δημοκρατία | Σάββατο 21/02 στις 6μμ
-
Off the Record1 month agoΚαμένη εμπιστοσύνη:το Ειρήνη-gate «έθαψε επαναθέσμιση» και προοπτική Οδυσσέα
-
ΕΚΠΟΜΠΕΣ1 month agoΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ – Επεισόδιο 18 | 10/02 στις 7μμ
-
Off the Record1 month agoΟι κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις και η ττενέκκα
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 month agoΦωτοβολταϊκά πάρκα: καταγγελία για άναρχη ανάπτυξη και θεσμική απραξία

