LIVE
Παρουσίαση έργου Βουλευτών και Επαρχιακής Οργάνωσης – ΑΚΕΛ Αμμοχώστου (ΒΙΝΤΕΟ)
Τις προτεραιότητες και το έργο των τριών βουλευτών του ΑΚΕΛ της Επαρχίας Αμμοχώστου –Γιαννάκη Γαβριήλ, Νίκου Κέττηρου και Γιώργου Κουκουμά– παρουσιάστηκε σήμερα, Τετάρτη, 02 Απριλίου σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα, στην παρουσία δημάρχων, κοινοταρχών, δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων από τη Λάρνακα και την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.
Ανοίγοντας τη διάσκεψη, ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου, Χρίστος Νικολάου σημείωσε τις προκλήσεις που έχει μπροστά του το ΑΚΕΛ Αμμοχώστου εφόσον υπάρχει ανάγκη από τη μια να αναδεικνύει τα προβλήματα της Ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου και να διεκδικεί λύσεις ενώ ταυτόχρονα έχει και την ευθύνη να διατηρεί στενή επαφή με τους εκτοπισμένους απ’ άκρη σε άκρη σε όλη τη Κύπρο.
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης ανέδειξε την ευρύτερη δράση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ η οποία από τη μια θέτει θέματα στις διάφορες επιτροπές της Βουλής για συζήτηση αλλά ταυτόχρονα με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που παίρνει αναλαμβάνει και την ευθύνη να λύσει και αντιμετωπίσει τα διάφορα ζητήματα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχει η νομοθετική εξουσία.
Στην παρέμβαση του ο Γιαννάκης Γαβριήλ καταπιάστηκε με τα προβλήματα της Ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου και τα τις ανάγκες του αγροτικού τομέα. Σημειώθηκε η ανάγκη για ουσιαστικά αναπτυξιακά έργα ώστε να ανατραπεί το φαινόμενο της εποχικότητας η οποία βάζει λουκέτο στην περιοχή κατά τους χειμερινούς μήνες. Πρόσθεσε, ότι η καθυστέρηση της υλοποίησης έργων για το υδατικό όπως οι νέες μονάδες αφαλάτωσης θα έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο και στον γεωργικό και στο τουριστικό τομέα. Τόνισε, ότι πλέον τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου δεν υποβαθμίζουν απλά την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους της περιοχής αλλά τείνουν να καταστούν και επικίνδυνα.
Ο Νίκος Κέττηρος στην παρέμβαση του, έθεσε σειρά προτάσεων και πρωτοβουλιών του ΑΚΕΛ για την αναβάθμιση της προσφυγικής πολιτικής και τη στήριξη των εκτοπισμένων. Υπογράμμισε ότι είναι με πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ που αναδείχθηκε η κακοδιαχείριση των τουρκοκυπριακών περιουσιών και παρουσίασε τις αλλαγές που είχε προτείνει το ΑΚΕΛ στη νομοθεσία που διέπει τη διαχείριση αυτών των περιουσιών. Πρόσθεσε ότι τα υφιστάμενα στεγαστικά σχέδια στηρίζουν σε κάποιο βαθμό τη μεσαία τάξη αλλά εκείνο που χρειάζεται ουσιαστικά ο τόπος είναι διέξοδο για τα στεγαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χαμηλόμισθοι.
Ο Γιώργος Κουκουμάς σημείωσε ότι η παρουσίαση του Κοινοβουλευτικού Έργου αποτελεί υποχρέωση των Βουλευτών ώστε να κρίνεται η δράση τους απευθείας από τον κόσμο της Επαρχίας. Σημείωσε, την πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ για να ανοίξει το θέμα των χιλιάδων αγορών κατοικιών από εύπορους πολίτες από τρίτες χώρες ενώ πρόσθεσε και την πρόσφατη πρόταση του ΑΚΕΛ ώστε οι ξένοι επενδυτές στο τομέα αγοράς κατοικίας να μην μπορούν να αξιοποιήσουν το κοινωνικό μέτρο του μειωμένου ΦΠΑ για την πρώτη κατοικία. Ιδιαίτερη σημασία έδωσε στις προτάσεις του ΑΚΕΛ για τα εργασιακά ζητήματα σημειώνοντας την προτεραιότητα που έχουν αυτά στη δράση του κόμματος. Παρουσίασε τις νομοθετικές προτάσεις που έχει καταθέσει το ΑΚΕΛ για την επέκταση των συλλογικών συμβάσεων, την παρατεταμένη ορθοστασία και ενημέρωσε ότι το επόμενο διάστημα το ΑΚΕΛ θα καταθέσει Πρόταση Νόμου για την υποχρεωτική καταβολή του φιλοδωρήματος στους εργαζόμενους.
Με το πέρας των ομιλιών ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις δημοσιογράφων αλλά και με τοποθετήσεις από αξιωματούχους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το ΑΚΕΛ Αμμοχώστου διαβεβαίωσε ότι θα δώσει συνέχεια σε τέτοιες διασκέψεις γιατί αποτελεί χρέος των εκλεγμένων να θέτουν τη δράση και το έργο τους στην κρίση των Αμμοχωστιανών και συνολικά της κοινωνίας.
EKLOGES2026
Βουλευτικές Εκλογές 2026 – Ζωντανή Αναμετάδοση Αποτελεσμάτων από το ΡΙΚ
Το Vouli TV και το CityChannel μεταδίδουν ζωντανά τη μεγάλη εκλογική βραδιά των Βουλευτικών Εκλογών 2026, σε απευθείας σύνδεση με το πρόγραμμα του ΡΙΚ.
Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό:
- Τα πρώτα exit polls
- Τη ροή των αποτελεσμάτων από όλες τις επαρχίες
- Αναλύσεις και σχόλια για τη νέα σύνθεση της Βουλής
- Δηλώσεις πολιτικών αρχηγών και εκπροσώπων κομμάτων
- Όλες τις εξελίξεις της εκλογικής βραδιάς σε πραγματικό χρόνο
Η ενημέρωση συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας με συνεχή ανανέωση αποτελεσμάτων και ζωντανές συνδέσεις από τα εκλογικά κέντρα.
Μείνετε συντονισμένοι στο Vouli TV και το CityChannel για την πιο ολοκληρωμένη κάλυψη των Βουλευτικών Εκλογών 2026.
EKLOGES2026
EKLOGES2026 – Θέματα Επικαιρότητας | Δευτέρα 27/04 στις 7μμ
Οι εξελίξεις της επικαιρότητας και τα ζητήματα που απασχολούν έντονα την κυπριακή κοινωνία τέθηκαν στο επίκεντρο της εκπομπής «Εκλογές 2026», με παρουσιαστή τον Μίκη Κασάπη, ο οποίος συντόνισε μια δυναμική πολιτική συζήτηση ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.
Στο στούντιο βρέθηκαν υποψήφιοι βουλευτές από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους: Γιαννάκης Γαβριήλ (ΑΚΕΛ ,Αμμόχωστος), Άννα Κυπριανού (ΔΗΠΑ, Λευκωσία), Δημήτρης Κυριάκου (ΑΛΜΑ, Λευκωσία) και Αλεξάνδρα Ατταλίδου (Volt, Λευκωσία), καταθέτοντας τις απόψεις τους για καίρια ζητήματα.
• • Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το πλήγμα που δέχθηκε ο τουρισμός λόγω του πολέμου στο Ιράν και της ρίψης drone στο Ακρωτήρι, με τους καλεσμένους να σχολιάζουν και να αξιολογούν τη διαχείριση της κατάστασης από την κυβέρνηση, καθώς και τον βαθμό στον οποίο επηρεάστηκε το αίσθημα ασφάλειας στην Κύπρο.
• Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη στήριξη του τουριστικού κλάδου, με έμφαση στην ανάγκη προστασίας των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, ώστε να μην μείνουν στο περιθώριο σε μια περίοδο αυξημένων προκλήσεων.
• Στη συζήτηση τέθηκε και το ζήτημα του αφθώδους πυρετού, με τους υποψηφίους να τοποθετούνται για τις ευθύνες σχετικά με την εξάπλωση του ιού και να αναδεικνύουν την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των κτηνοτρόφων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εξασφάλιση επαρκών αποζημιώσεων και στη διαμόρφωση πολιτικών που θα ενισχύσουν τον πρωτογενή τομέα.
• Τέλος, έντονος προβληματισμός εκφράστηκε για τα ζητήματα διαφθοράς και το επίπεδο εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς, με αφορμή και τις αποκαλύψεις του Μακάριου Δρουσιώτη, ανοίγοντας μια ευρύτερη συζήτηση για τη διαφάνεια και τη λογοδοσία.
Η συζήτηση ανέδειξε τις πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κυπριακή κοινωνία, αλλά και τις συγκλίσεις και διαφοροποιήσεις μεταξύ των πολιτικών χώρων από τους οποίους προέρχονται οι καλεσμένοι, αποτυπώνοντας το εύρος των προσεγγίσεων στα κρίσιμα ζητήματα.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά
LIVE
65η Ετήσια Γενική Συνέλευση ΟΕΒ 2026, Τρίτη 28 Απριλίου, 12:00
Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) πραγματοποιεί την 65η Ετήσια Γενική Συνέλευση, την Τρίτη 28 Απριλίου, 12:00, στις 12:00 το μεσημέρι.στο The Landmark Nicosia.
Η συνέλευση αποτελεί κορυφαίο θεσμό για τον κυπριακό επιχειρηματικό κόσμο, προσφέροντας πλαίσιο διαλόγου για την οικονομία, τις προκλήσεις των επιχειρήσεων και τις στρατηγικές ανάπτυξης. Αναμένονται τοποθετήσεις εκπροσώπων της πολιτείας και φορέων, με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη, την καινοτομία και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
Η ΟΕΒ συνεχίζει να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην ενδυνάμωση της κυπριακής οικονομίας και του ιδιωτικού τομέα.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το VOULI TV και CityChannel.live.
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 weeks agoΒουλευτικές εκλογές 2026 – Αναλυτικά αποτελέσματα και κατανομή εδρών
-
EKLOGES20261 month agoEKLOGES2026 – Αποτελέσματα Δημοσκοπήσεων | Τετάρτη 29/04 στις 7μμ
-
Off the Record3 weeks agoΟ Φούλης εν όπως τον σκαλαπούνταρο… εδείχτηκεν τους ούλλους!
-
Βουλευτικές Εκλογές 20263 weeks agoΌσα πρέπει να ξέρετε πριν ψηφίσετε!
-
Βουλευτικές Εκλογές 20261 month agoΦ. Παναγιώτου: «Στόχος μας μια νέα, πιο σύγχρονη και άμεση δημοκρατία»
-
EKLOGES20261 month agoEKLOGES2026 – Θέματα Επικαιρότητας | Δευτέρα 27/04 στις 7μμ
-
EKLOGES20262 weeks agoΒουλευτικές Εκλογές 2026 – Ζωντανή Αναμετάδοση Αποτελεσμάτων από το ΡΙΚ
-
Βουλευτικές Εκλογές 20261 month agoΜε μία κενή θέση στο ψηφοδέλτιό του ως ένδειξη τιμής για τον Ανδρέα Νεοφύτου, το ΚΕΚΚ κατέρχεται με 55 υποψηφίους
-
Βουλευτικές Εκλογές 20263 weeks agoΣάλος από πρόταση υποψήφιου του ΕΛΑΜ για παρακολούθηση κομμάτων
-
LIVE1 month ago65η Ετήσια Γενική Συνέλευση ΟΕΒ 2026, Τρίτη 28 Απριλίου, 12:00

