ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Προσέλαβε την αδερφή του ο Φειδίας – Οι αντιδράσεις και τα σχόλια
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έκλεισε τις πόρτες του για το υπόλοιπο του καλοκαιριού και αρκετοί νεοεκλεγέντες Ευρωβουλευτές έχουν την ευκαιρία να στήσουν και να οργανώσουν τα γραφεία τους στις Βρυξέλλες και ταυτόχρονα να προχωρήσουν στις προσλήψεις των συνεργατών τους. Ένας από αυτούς είναι και ο Φειδίας Παναγιώτου, ο οποίος είθισται να ανεβάζει βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περιγράφοντας τα άτομα που επιλέγει για την ομάδα του.
Αυτή τη φορά, ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής παρουσίασε την αδερφή του ως τη νέα του πρόσληψη για την προσωπική του εταιρεία, την οποία θα πληρώνει με δικά του έξοδα. Όπως αναφέρει ο κ. Παναγιώτου, η μεγάλη του αδερφή, Άννα είναι μαθηματικός και τα τελευταία δύο χρόνια τον βοηθούσε με την ιδιωτική του εταιρεία. Ο νεαρός Ευρωβουλευτής λέει πως έπεισε την αδερφή του να αφήσει τη μέχρι πρότινος δουλειά της στη Μεγάλη Βρετανία για να μετακομίσει στις Βρυξέλλες και να τον βοηθήσει με τα διοικητικά της εταιρείας του, αλλά και με τον ρόλο του ως Ευρωβουλευτής.
Στην αρχή του βίντεο, ο κ. Παναγιώτου αναφέρει πως δεν επιτρέπεται να προσλαμβάνουν μέλη της οικογένειάς τους και τονίζει πως θα την πληρώνει με δικά του έξοδα. Όπως ανέφερε και σε προηγούμενό της ρεπορτάζ η «Κ», οι βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μπορούν να επιλέγουν οι ίδιοι τους βοηθούς τους εντός των ορίων ενός συνολικού κονδυλίου που καθορίζεται από το Κοινοβούλιο και υπό τους όρους που καθορίζονται στο κεφάλαιο πέντε των μέτρων εφαρμογής του καθεστώτος των βουλευτών. Το 2024, το διαθέσιμο ανώτατο μηνιαίο ποσό ανέρχεται σε 28.696 ευρώ ανά βουλευτή.
«Ο νεποτισμός στα καλύτερά του»
Κάτω από την ανάρτηση του Φειδία σε «Χ» και Instagram αρκετοί χρήστες σχολίασαν την απόφαση του Ευρωβουλευτή με τις αντιδράσεις να ποικίλουν. Συγκεκριμένα αρκετά σχόλια αναφέρονται σε κανονικοποίηση του νεποτισμού, ενώ κάποιοι άλλοι χρήστες χειροκροτούν την κίνησή του να προσλάβει την αδερφή του. Συγκεκριμένα, μερικά σχόλια αναφέρουν χαρακτηριστικά, «Κυριολεκτικά είναι αληθινός πολιτικός με την ενασχόλησή του με τον νεποτισμό» – «Προσέλαβες την αδερφή σου στην δική σου εταιρεία για να σε βοηθάει με την δουλειά σου στο Ευρωκοινοβούλιο; Και δεν είναι νεποτισμός;» – «Nepotism at it΄s finest» – «Γίνεσαι ένας από αυτούς» – «Προσπαθεί κυριολεκτικά να νομιμοποιήσει τον νεποτισμό».
Στον αντίποδα, αρκετοί χρήστες αναφέρουν πως οι τακτικές του Φειδία τους κάνουν να καταλάβουν πραγματικά πως λειτουργεί το Ευρωκοινοβούλιο και επαινούν την επιλογή της αδερφής του. Κάποια από τα σχόλια γράφουν χαρακτηριστικά, «Πολύ καλή δουλειά. Πρέπει να εμπιστεύεσαι τους ανθρώπους γύρω σου» – «Θρυλική κίνηση!» – «Πολύ γλυκό που μπορείτε να στηρίζετε ο ένας τον άλλον».
Πηγή: Kathimerini
LIVE
Vouli Report — Κωστής Ευσταθίου | Σάββατο 06/12 στις 7μμ
Στο νέο επεισόδιο του Vouli Report, καλεσμένος είναι ο Κώστας Ευσταθίου, πρώην στέλεχος της ΕΔΕΚ, μεμονωμένος σοσιαλιστής βουλευτής Λευκωσίας. Ο Ευσταθίου μιλά ανοιχτά για τη ρήξη του με το κόμμα, τις παθογένειες που οδήγησαν στη διάσπαση και για το Κυπριακό, μέσα από τη δική του ιδεολογική προσέγγιση.
🔥 Ρήξη με την ΕΔΕΚ & Απώλεια Ταυτότητας
Ο Ευσταθίου τονίζει ότι η σημερινή ΕΔΕΚ «δεν θυμίζει σε τίποτα» την ΕΔΕΚ του Βάσου Λυσσαρίδη. Υπογραμμίζει ότι το κόμμα στερείται ηγεσίας που εμπνέει και ενώνει, και πως «ο πρόεδρος κάθε κόμματος πρέπει πρώτα να ενώνει, όχι να διχάζει».
🛡️ Κυπριακό: Απόρριψη ΔΔΟ & Πρόταση Περιφερειακής Ομοσπονδίας
Ο Ευσταθίου απορρίπτει τη ΔΔΟ, υποστηρίζοντας ότι οδηγεί σε δύο κράτη και έμμεση αποδοχή των τετελεσμένων της τουρκικής εισβολής. Αντίθετα, προτείνει περιφερειακή ομοσπονδία, διασφαλίζοντας την ενότητα και την κυριαρχία του κράτους.
🧭 Ιδεολογία με Επίκεντρο τον Ενιαίο Λαό
Η ιδεολογική του πυξίδα είναι ξεκάθαρη: στην Κύπρο υπάρχει ένας λαός και ένα κράτος. Οι δύο κοινότητες δεν πρέπει να χωριστούν, αλλά να συνθέτουν τον λαό του νησιού με κοινή πορεία και μέλλον.
🎙️ Παρουσιάζει: Μίκης Κασάπης
📺 Vouli Report — αποκλειστικά στο Vouli.TV
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η νέα κυβέρνηση στρέφεται προς την κεντροδεξιά με προφίλ κοινωνικού φιλελευθερισμού
50 +1 χρόνια μετά
‘Eρχιουρμαν – Ολγκίν: Τριμερής στον ορίζοντα με επίκεντρο μεθοδολογία, ΜΟΕ και κρίσιμες λύσεις στον Άγιο Δομέτιο
Η πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση μεταξύ του Tufan Erhürman και της προσωπικής εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, María Ángela Holguín, ολοκληρώθηκε έπειτα από περίπου μία ώρα εντατικών συνομιλιών, σε κλίμα που και οι δύο πλευρές χαρακτήρισαν παραγωγικό. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε τρεις βασικούς άξονες: τη μεθοδολογία που προτείνει η τουρκοκυπριακή πλευρά, το πακέτο των δέκα μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, καθώς και τα πρακτικά ζητήματα που έχουν προκύψει στα οδοφράγματα, με επίκεντρο τον Άγιο Δομέτιο.
Ο Erhürman παρουσίασε αναλυτικά την «μεθοδολογία τεσσάρων σημείων» που προτείνει η τουρκοκυπριακή πλευρά, εξηγώντας στη Holguín τη λογική και τον σκοπό κάθε παραμέτρου. Σύμφωνα με τον ίδιο, η προσέγγιση αυτή στοχεύει στη δημιουργία ενός πλαισίου εργασίας που θα επιτρέψει τη συστηματική και αποτελεσματική προώθηση της διαδικασίας. Παράλληλα, ενημέρωσε την ειδική απεσταλμένη για το πακέτο των δέκα μέτρων που παρουσίασε στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, το οποίο περιλαμβάνει τόσο ζητήματα καθημερινότητας όσο και πρωτοβουλίες που μπορούν να βελτιώσουν το κλίμα μεταξύ των δύο κοινοτήτων.
Ιδιαίτερη μνεία έγινε στα σημεία διέλευσης Λουρουτζίνας, Μιας Μηλιάς και Πυρόι, καθώς και στο έργο εγκατάστασης ηλιακών συλλεκτών στη νεκρή ζώνη, χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Erhürman τόνισε ότι πρόκειται για πρωτοβουλίες με άμεσες θετικές συνέπειες για την καθημερινότητα των πολιτών, εφόσον υπάρξει τεχνική πρόοδος και πολιτική βούληση.
Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, όπου η συμφόρηση των τελευταίων ημερών έχει προκαλέσει έντονη ταλαιπωρία. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης επισήμανε ότι πριν ξεκινήσουν τα έργα στη νεκρή ζώνη, είχε προηγηθεί επιτόπια επίσκεψη για εντοπισμό των προβλημάτων, τα οποία παραμένουν άλυτα λόγω της περιορισμένης λειτουργίας των φυλακίων ελέγχου στη νότια πλευρά. Σημείωσε ότι το θέμα περιλαμβάνεται επίσης στις δέκα προτάσεις που τέθηκαν ενώπιον του Christodoulides, επιμένοντας πως η λειτουργία τριών νέων θαλάμων και η ενίσχυση του προσωπικού θα έλυνε άμεσα την κατάσταση.
Ο Erhürman αναφέρθηκε και στις δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών της Λευκωσίας και Ελληνοκυπρίων πολιτών, που έχουν επίσης επισημάνει καθυστερήσεις και δυσλειτουργίες. Ενημέρωσε τη Holguín ότι βρίσκονται ήδη σε επαφή με τον Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή Μενέλαο Μενελάου, ενώ στελέχη της «προεδρίας» του Τουρκοκύπριου ηγέτη – ο Mehmet Dânâ και ο Mustafa Ergüven – έχουν πραγματοποιήσει επιτόπιες διαπιστώσεις στον Άγιο Δομέτιο.
Με έμφαση, ο Erhürman είπε στη Holguín ότι η επίλυση του ζητήματος είναι εφικτή εφόσον ληφθούν υπόψη οι τεχνικές εισηγήσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς. «Όταν δεν μπορούμε να προχωρήσουμε ούτε σε τόσο απλά ζητήματα, είναι λογικό να προβληματίζεται κανείς για το πώς θα προχωρήσουμε στα δυσκολότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά, καλώντας να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να μη συνεχιστεί η καθημερινή ταλαιπωρία των πολιτών.
Η Holguín, από την πλευρά της, δήλωσε ικανοποιημένη που βρίσκεται εκ νέου στην Κύπρο και συνεχάρη τον Erhürman για την ανάληψη της ηγεσίας της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Χαρακτήρισε τη συνάντηση «θετική και χρήσιμη» και εξέφρασε την πρόθεσή της να φιλοξενήσει την επόμενη εβδομάδα συνάντηση των δύο ηγετών, με στόχο να υπάρξει «ουσιαστική και συγκεκριμένη πρόοδος». Υπενθύμισε τη σημασία της πρόσφατης συνεδρίασης της Τεχνικής Επιτροπής για τη Νεολαία στο Αμμάν, την οποία χαρακτήρισε εξαιρετικά παραγωγική, υπογραμμίζοντας πως η νέα ατμόσφαιρα στο νησί αποτελεί θετικό υπόβαθρο για τα επόμενα βήματα.
Η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ κατέστησε σαφές ότι θα επιδιώξει μια αποδοτική τριμερή συνάντηση με τους δύο ηγέτες μόλις ολοκληρώσει τις διμερείς επαφές της. Ο Erhürman, από την πλευρά του, εξέφρασε ετοιμότητα για οποιαδήποτε νέα συνάντηση ή τεχνική επαφή κριθεί απαραίτητη πριν από την τριμερή, σημειώνοντας πως ελπίζει ότι στα τρία βασικά θέματα που παρουσίασε στη Holguín θα υπάρξει «απτή πρόοδος» στην επόμενη συνεδρίαση.
Σε ερώτηση για την πιθανότητα σύγκλησης νέας συνόδου 5+1, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης απάντησε ότι δεν απορρίπτει τη διαδικασία, αλλά θεωρεί πως χρειάζεται προετοιμασία στη Λευκωσία ώστε να έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα τυχόν μελλοντικές συναντήσεις. «Οι προηγούμενες συναντήσεις σε Νέα Υόρκη και Γενεύη δεν απέδωσαν. Στόχος μου είναι οι λύσεις να βρίσκονται εδώ», τόνισε.
Η Holguín, κλείνοντας, σημείωσε ότι η επιτυχία της διαδικασίας προϋποθέτει τη στήριξη των πολιτών προς τους ηγέτες τους: «Ελπίζω σε μια καλή και παραγωγική εβδομάδα», ανέφερε, εκφράζοντας την αισιοδοξία της ότι η νέα δυναμική που διαμορφώνεται στο νησί μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός προόδου στο Κυπριακό.
-
Βουλευτικές Εκλογές 20262 days agoΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΨΗΦΟΥ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2026
-
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ1 month agoΤουφάν Δεν μπορείτε να μας κάνετε να αγαπήσουμε τον Ερντογάν!
-
#exAformis1 month ago8κομματική βουλή δείχνει η δημοσκόπηση
-
Off the Record4 weeks agoΧρήστο Στυλιανίδη, γιατί δεν μοιράζεσαι τις «αποκαλύψεις» σου με τον κυπριακό ελληνισμό;
-
#exAformis1 month ago#exAformis | Εκ φύσεως Πολιτικός — με τον Μάριο Πουλλικκά, Δευτέρα 27/10 στις 7μμ
-
Βουλευτικές Εκλογές 20261 month agoΑναστασιάδης για Στυλιανίδη, Αννίτα και Χριστοδουλίδη: Τι αποκαλύπτει ενόψει εκλογών
-
Βουλευτικές Εκλογές 20261 month agoΔΗΚΟ – Αποστόλου: Οι όροι για κοινή πορεία στις εκλογές 2026
-
#exAformis1 week ago
#exaformis – Ρίτα Θεοδώρου Σούπερμαν εφ’ όλης της ύλης | Παρασκευή 28/11 στις 7μμ
-
Άρθρα Χάρη Θεραπή1 month agoΗ ψευδαίσθηση Ερχιουρμάν: προοδευτικός λόγος ή καμουφλαρισμένος εθνικισμός;
-
Off the Record2 weeks ago«Αποκεφαλίζουν» την οικογένεια Χριστόφια…


