ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠτΔ: Ο Τούρκος ΥΠΕΞ επιχειρεί να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις
Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών επιχειρεί να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις για να εξυπηρετήσει δικές του σκοπιμότητες, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στη Μοσφιλωτή, προσερχόμενος στα αποκαλυπτήρια μνημείου πεσόντων του 1974, και κληθείς να σχολιάσει τουρκικά ΜΜΕ που κάνουν λόγο για «σκληρή ρητορική» του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών που στήριξε την Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «αν υπάρχει κάποιος που χρησιμοποιεί σκληρή ρητορική είναι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών με τις δηλώσεις του με τις οποίες επιχειρεί να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις για να εξυπηρετήσει δικές του σκοπιμότητες και δικές του αδυναμίες σε σχέση με τον ρόλο της Κύπρου και της Ελλάδας.
Η Κύπρος είναι κέντρο επιχειρήσεων για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας- αυτό αποδεικνύεται καθημερινά – αλλά και για εκκένωση άμαχου πληθυσμού από την περιοχή, το πράξαμε στο παρελθόν. Μακάρι να μην προκύψει ανάγκη, αλλά αν προκύψει ανάγκη και πάλι θα ανταποκριθούμε σε αυτή την ανθρωπιστική μας υποχρέωση.
Βλέπουμε τον ρόλο μας στην περιοχή – σε αντίθεση μάλιστα με την Τουρκία και αυτό δείχνουν και οι δηλώσεις που έγιναν από τον κ. Φιντάν – η Κυπριακή Δημοκρατία όχι μόνο είναι το εγγύτερο κράτος της ΕΕ στην περιοχή, αλλά είναι η μοναδική χώρα της περιοχής που διατηρεί άριστες σχέσεις με όλα τα γειτονικά κράτη, κάτι που δεν συμβαίνει με την Τουρκία και δεν συμβαίνει μόνο σε σχέση με το Ισραήλ, συμβαίνει και σε σχέση με πολλά αραβικά κράτη».
Πηγή: Kathimerini
VOULI REPORT
Vouli Report — Γιώργος Πενηνταέξ | Δευτέρα 22/12 στις 7μμ
Στο νέο επεισόδιο του Vouli Report, καλεσμένος είναι ο Γιώργος Πενηνταέξ, ο 56ος βουλευτής που εισήλθε πρόσφατα στη Βουλή, μετά τον διορισμό του Μαρίνος Μουσιούττας στη θέση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Σε μια ουσιαστική και ανθρώπινη συζήτηση, μιλά για:
Συζητάμε:
• 🏛️ Τα νέα του κοινοβουλευτικά καθήκοντα και τον ρόλο που καλείται να αναλάβει στη Βουλή.
• 🎗️ Την προεδρία του Συνδέσμου για παιδιά με καρκίνο «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» και τη σημασία της κοινωνικής προσφοράς.
• 🧑🦽 Τη ζωή του και τις προσωπικές του εμπειρίες, μιλώντας ανοιχτά για τον τραυματισμό του κατά την τουρκική εισβολή του 1974.
• 🇨🇾 Μνήμες πολέμου και αντοχή, πώς οι εμπειρίες αυτές διαμόρφωσαν τη στάση ζωής και την κοινωνική του δράση.
🎙️ Παρουσιάζει ο Μίκης Κασάπης
🗓️ Δευτέρα 22/12 στις 7μμ
📺 Vouli Report — αποκλειστικά στο Vouli.TV
#exAformis
#ExAformis – Το ΑΛΜΑ στο δρόμο προς τις εκλογές | Παρασκευή 19/12 στις 7μμ
Ο Χάρης Θεραπής φιλοξενεί τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, επικεφαλής του ΑΛΜΑ – Πολίτες της Κύπρου, και τον Στέλιο Ξιουρή, σε μια ουσιαστική συζήτηση με επίκεντρο τις πολιτικές εξελίξεις ενόψει των εκλογών.
Στην εκπομπή συζητούνται:
- Η εκτίμηση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη για τα αποτελέσματα της πρόσφατης δημοσκόπησης του Vouli TV
- Τα μηνύματα που στέλνουν οι πολίτες μέσα από τα δεδομένα της έρευνας
- Η παρουσίαση των βασικών θέσεων και προτεραιοτήτων του κόμματος ΑΛΜΑ
Μια συζήτηση για τις τάσεις, τις επιλογές και το πολιτικό τοπίο όπως διαμορφώνεται στον δρόμο προς τις εκλογές.
exAformis – Πολιτική συζήτηση με ουσία και καθαρό λόγο.
Παρασκευή 19/12 στις 7μμ
📺 Ζωντανά και αποκλειστικά στο Vouli.TV
ΑΠΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΑΠΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – Πέμπτη 18/12 στις 9μμ
🗣️ ΑΠΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ με τον Πέτρο Φαναρή
Στο νέο επεισόδιο της εκπομπής, ο Πέτρος Φαναρής φιλοξενεί στο στούντιο:
🔹 Παναγιώτη Σαββίδη, Οικονομικό Αναλυτή
μια συζήτηση ευθεία, χωρίς φίλτρα, για όσα καθορίζουν την πολιτική και οικονομική πραγματικότητα.
🔍 Στο τραπέζι της συζήτησης:
• Ευχές και πολιτικά μηνύματα ενόψει Χριστουγέννων – τι σημαίνει «Καλά Χριστούγεννα» για την κοινωνία
• Πρωτογενής τομέας και πράσινη πολιτική: η μεγάλη «κολοτούμπα» της Ε.Ε. – ξαφνικά ξεχάστηκαν οι εκπομπές και τα πράσινα αφηγήματα
• Προϋπολογισμός στη Βουλή: τι δείχνουν οι αριθμοί και τι κρύβεται πίσω από τις εξαγγελίες
• Κρατικό μισθολόγιο: οι δηλώσεις Αβέρωφ και οι αυξήσεις – ποιος πληρώνει τελικά τον λογαριασμό
• Παιδεία – συνέχεια και σύγκρουση: κλιμάκωση μέτρων από τους εκπαιδευτικούς για την αξιολόγηση
• Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: αποφάσεις, αντιδράσεις και πολιτικό κόστος
🎯 Καθαρός λόγος
🎯 Οικονομική και πολιτική τεκμηρίωση
🎯 Απλή Πραγματικότητα
🗓️ Πέμπτη 18/12 στις 9μμ
📺 Αποκλειστικά στο Vouli.TV
-
Βουλευτικές Εκλογές 20263 weeks agoΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΨΗΦΟΥ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2026
-
Off the Record1 month agoΧρήστο Στυλιανίδη, γιατί δεν μοιράζεσαι τις «αποκαλύψεις» σου με τον κυπριακό ελληνισμό;
-
#exAformis4 weeks ago
#exaformis – Ρίτα Θεοδώρου Σούπερμαν εφ’ όλης της ύλης | Παρασκευή 28/11 στις 7μμ
-
Off the Record4 weeks ago«Αποκεφαλίζουν» την οικογένεια Χριστόφια…
-
#exAformis1 month ago#exaformis – Ζούμε στην πιο ενδιαφέρουσα χώρα! Vol. 2 | Παρασκευή 21/11 στις 7μμ
-
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ3 weeks ago«Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας: Ο όρκος δεν ανέχεται υπεκφυγές – ή ενεργείς, ή παραιτείσαι.»
-
Βουλευτικές Εκλογές 20264 weeks agoΟ πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανοικτός σε επαφές με πολιτικούς από άλλους χώρους
-
#exAformis3 weeks ago#exaformis – Ζούμε στην πιο ενδιαφέρουσα χώρα! Vol. 3 | Παρασκευή 05/12 στις 7μμ
-
Βουλευτικές Εκλογές 20263 weeks agoΠαραίτηση-έκπληξη: Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος των Οικολόγων ξεκινά δικό του πολιτικό σχήμα
-
#exAformis4 weeks agoΟ κύκλος των αυταπάτων και της θεσμικής παρακμής

