Χαίρεται Κυρίες και Κύριοι, Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου και παρακολουθείται Τίτλους Ειδήσεων από την διαδικτυακή τηλεόραση του Vouli.TV
Mας παρακολουθείται στην διεύθυνση www.Vouli.TV, από τα κανάλια μας στο Facebook και στο Youtube και από την τηλεοπτική πλατφόρμα της Cosmos Wireless.

 

 

ΕΝΤΟΝΕΣ ΖΥΜΩΣΕΙΣ
ΣΘΕΝΑΡΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Το βασικό θέμα του δείπνου των ηγετών κατά την πρώτη μέρα της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα είναι η συζήτηση για την Τουρκία και οι 27 θα κληθούν να τοποθετηθούν και να συμφωνήσουν σε μια διατύπωση για την αξιολόγηση της σχέσης της ΕΕ με την Τουρκία, αλλά και τις συνέπειες της συνέχισης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.
Κεντρικός και δηλωμένος στόχος των Κρατών Μελών, Ελλάδας και Κύπρου συμπεριλαμβανομένων, είναι να ωθηθεί η Τουρκία όπως αλλάξει συμπεριφορά. Ο διάλογος και η ενδεχόμενη προσφυγή σε διεθνές δικαιοδοτικό όργανο να οριοθετήσουν τις θαλάσσιες ζώνες στην Ελλάδα από τη μια και να ξεκινήσουν οι εκ νέου οι συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού υπό τα Ηνωμένα Έθνη. Η θέση αυτή έχει εκφραστεί γραπτώς στα συμπεράσματα του Οκτωβρίου και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επανέρχεται στο θέμα της Τουρκίας όπως προβλεπόταν.

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ
ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το Υπουργείο Εργασίας της Κύπρου, ανακοίνωσε ότι τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, συνεχίζονται και για τον Δεκέμβριο 2020. Η υλοποίηση των Ειδικών Σχεδίων που είχαν εφαρμοστεί τον Νοέμβριο 2020, συνεχίζουν να ισχύουν, κατόπιν και των νεών πιο αυστηρών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τα μέτρα προνοούν όπως η κάθε επηρεαζόμενη επιχείρηση λάβει την αναγκαία στήριξη για τους εργαζομένους της.
Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής για οποιονδήποτε εργοδότη είναι να μην έχει προβεί σε οποιεσδήποτε απολύσεις για οικονομικούς ή άλλους παρόμοιους λόγους, ενώ το ύψος της στήριξης που παρέχεται σε μισθωτούς εργαζόμενους ανέρχεται στο 60% των ακαθάριστων απολαβών τους.

 

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΚΟΜΑ
ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Ακόμα να αποφασίσει το κίνημα «Αλλεγγύη» για την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού. Ως απάντηση στις εικασίες ότι θεωρείται δεδομένη η υπερψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού, αποτελεί η κατάθεση των τριών προτάσεων του Κινήματος. Συγκεκριμένα κατατέθηκαν τα σχέδια «Γέφυρα» και «Ασπίδα», για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, ενώ η τρίτη πρόταση αφορά το κουπόνι διαβίωσης δυσπραγούντων πολιτών, ένα βοήθημα το οποίο απευθύνεται σε όλους τους πολίτες που εν μέσω κρίσης δεν παίρνουν ούτε τακτικά ούτε έκτακτα επιδόματα και θα πρέπει να βοηθηθούν από το κράτος.
Αναλόγως των απαντήσεων που θα λάβουν, οι δύο βουλευτές της Αλληλεγγύης θα τοποθετηθούν επί του προϋπολογισμού. Αυτό που τονίζεται από το Κίνημα Αλληλεγγύη, είναι πως οι τρεις προτάσεις δεν αλλοιώνουν την φιλοσοφία του προϋπολογισμού και πως σύμφωνα με την κοστολόγηση που έγινε από τεχνοκράτες, είναι εντός των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους.

 

 

Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ

Η ολομέλεια της βουλής των αντιπροσώπων συνέρχεται σήμερα στις 3μμ, σε τακτική συνεδρία της με κύριο θέμα την συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του κράτους. Ενώπιον της ολομέλειας θα παραστεί ο υπουργός οικονομικών, ο οποίος και θα παρουσιάσει στο σύνολο του τον κρατικό προϋπολογισμό σε μία προσπάθεια να πετύχει την υπερψήφιση του.
Το τοπίο παραμένει θολό, αφού πέραν των δεδηλωμένων θετικών ψήφων του ΔΗΣΥ και των αρνητικών ψήφων του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ, οι υπόλοιπες πολιτικές παρατάξεις δεν έχουν δηλώσει ξεκάθαρα τις προθέσεις του.
Η ολομέλεια της βουλής θα μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση του Vouli.TV.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΗΣ ΤΑΞΙΔΙ Η ΟΜΟΝΟΙΑ

Ένα όμορφο ταξίδι στα ευρωπαϊκά σαλόνια, φθάνει στο τέλος του. Η ΟΜΟΝΟΙΑ βάζει για τελευταία φορά φέτος το ευρωπαϊκό της κοστούμι και ταξιδεύει στην Ολλανδία, για να αντιμετωπίσει την Αϊντχόφεν. Σε δηλώσεις του ο προπονητής του τριφυλιού, τόνισε ότι η ομάδα πήγε πολύ καλύτερα από ότι αναμενόταν στην Ευρώπη και ότι οι εμπειρίες που αποκόμισε από την συμμετοχή, ανοίγουν μια νέα εποχή για τον σύλλογο.
Σημαντική για την βαθμολογία της Κύπρου ο αποψινός αγώνας, αφού με ισοπαλία επανέρχεται στην 14η θέση της ευρωπαϊκής βαθμολογίας, θέση που οδηγεί δύο ομάδες από την χώρα μας στο Champions League και τρεις στο Europa League.

ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ. ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΑΣ ΤΟ YOUTUBE ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ.

Vouli TV