Συνολικά 7,7 εκατομμύρια άνθρωποι, εκ των οποίων τα 3.063.408 ήταν Ελληνοκύπριοι, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ από το 2003 που άνοιξαν τα οδοφράγματα, εισήλθαν στα κατεχόμενα μέσω των σημείων το 2023, σύμφωνα με την εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο αριθμός των Ε/κ, που εισήλθαν στο ψευδοκράτος από τα σημεία διέλευσης ξηράς μέσα σε έναν χρόνο, ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 3 εκατομμύρια, ενώ ο αριθμός των αλλοδαπών που εισήλθαν στα κατεχόμενα από τα σημεία διέλευσης ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 5 εκατομμύρια.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των Ελληνοκυπρίων που εισήλθαν στα κατεχόμενα μέσω των σημείων διέλευσης το 2023, έφθασε στο ιστορικό ρεκόρ των 3 εκατομμυρίων 63 χιλιάδων 408 το 2023, ενώ το 2022 ο αριθμός αυτός ήταν 2.835.496.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η εφημερίδα, ο αριθμός των Τουρκοκυπρίων που πέρασαν στις ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές, αυξήθηκε κατά 31,64% την ίδια περίοδο και από 1 εκατομμύριο 911 χιλιάδες 837 έφθασε τα 2 εκατομμύρια 516 χιλιάδες 814 διελεύσεις.

Μετά τους Ελληνοκύπριους, στη δεύτερη θέση των διελεύσεων προς τα κατεχόμενα κατατάσσονται οι Βρετανοί και στην τρίτη θέση οι Έλληνες.

Πηγή: Politis

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.