ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΤΑ 7 ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΑΤΤΙΚΗΣ
Η τραγωδία στο Μάτι ξεκίνησε αρκετές ώρες πριν ανάψει η πρώτη σπίθα φωτιάς στο Νταού Πεντέλης. Για την ακρίβεια, η τύχη όσων η μοίρα τούς είχε φέρει να βρίσκονται στον παραθεριστικό οικισμό της Ανατολικής Αττικής την αποφράδα 23η Ιουλίου του 2018 επηρεάστηκε σε καθοριστικό βαθμό από γεγονότα που προηγήθηκαν της καταστροφικής πυρκαγιάς. Και σφραγίστηκε από τις λανθασμένες εκτιμήσεις και κινήσεις πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων το κρίσιμο διάστημα που το περιστατικό ήταν σε εξέλιξη.
Η διαχείριση της επόμενης μέρας ανέδειξε και προσέθεσε προς αξιολόγηση και τα προσωπικά χαρακτηριστικά, τα όρια και τις σκοπιμότητες των πρωταγωνιστών.
1. Λάθος εκτίμηση για την πορεία και την επικινδυνότητα της φωτιάς!
Ηταν μόλις 3 λεπτά μετά το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, όταν στο ημερολόγιο συμβάντων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έγινε η εγγραφή για το ξέσπασμα της πυρκαγιάς στη θέση Αέρας στα Γεράνεια Ορη. Η εντολή από τον ασύρματο, που έχει καταγραφεί στο Συντονικό Επιχειρησιακό Κέντρο Υπηρεσιών Πυροσβεστικού Σώματος (ΣΕΚΥΠΣ), το γνωστό σε όλους 199, μάλλον θα πρέπει να προκάλεσε έκπληξη στα πληρώματα των έξι πυροσβεστικών οχημάτων, τα οποία περιπολούσαν στην ευρύτερη περιοχή της Πεντέλης. Ολα έλαβαν οδηγίες για «πορεία στην Κινέτα – Αγίους Θεοδώρους»!
Συγκεκριμένα, απομακρύνθηκαν δύο οχήματα από το Κορωπί, δύο από την Παλλήνη και δύο από τη Νέα Μάκρη. Το ένα από αυτά ήταν σκοπιά μόλις 3 χιλιόμετρα από τη διασταύρωση Κολοκοτρώνη και Καραϊσκάκη, το σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά! Επρόκειτο για όχημα χωρητικότητας πέντε τόνων, ενώ η πρόβλεψη (με βάση το Σχέδιο Δασών) ήταν για όχημα ενός τόνου. Η εντολή μετακίνησής του στην άλλη άκρη του νομού ήταν παράλογη. Αποδείχθηκε και μοιραία. «Θα προτιμούσα να παραιτηθώ, παρά να μου πάρουν οχήματα από αυτό το σημείο», επισήμανε στο «ΘΕΜΑ» ανώτατος αξιωματικός που έχει υπηρετήσει στη Νέα Μάκρη.
Αποτέλεσμα; Το ομολόγησε ο ίδιος ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος στη συνέντευξη Τύπου της περασμένης Πέμπτης. Είπε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε τις 16.49 και ότι τα πρώτα οχήματα έφτασαν στις 17.15! Οταν ο συνάδελφος Μάκης Πολλάτος ζήτησε να μάθει αν ήταν ικανοποιητικός ο χρόνος αντίδρασης των 26 λεπτών, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής διέψευσε τον εαυτό του λέγοντας ότι είχε μιλήσει για… κλιμάκωση στις αφίξεις των πυροσβεστικών δυνάμεων!
2. Αγνόησαν την πρόβλεψητης ΕΜΥ!
Οταν ξέσπασε η φωτιά στην Καλλιτεχνούπολη η αρχική εκτίμηση της Πυροσβεστικής ήταν ότι θα κινηθεί προς τον Διόνυσο, με βάση το προηγούμενο που έχουν δημιουργήσει τα μελτέμια, τα οποία κυριαρχούν στην περιοχή. Η ΕΜΥ, όμως, είχε δώσει ξεκάθαρα την πρόβλεψη ότι οι άνεμοι θα ήταν δυτικοί, κάτι που θα μπορούσε να το αντιληφθεί χωρίς δυσκολία και όποιος ήταν στην περιοχή. Σύντομα η φωτιά έφθασε στον Νέο Βουτζά, μπήκε στη χαράδρα και «από εκεί και πέρα ο δρόμος ήταν ανοιχτός, ένα χαλί από πεύκα και ξερά χόρτα μέχρι τη Μαραθώνος», σύμφωνα με πυροσβέστη που γνωρίζει την περιοχή.
3. Η εκκένωση που δεν έγινε!
Εισήγηση υπήρξε, αλλά η επιχείρηση εκκένωσης των περιοχών που βρίσκονταν στην πορεία της πυρκαγιάς δεν ξεκίνησε ποτέ. Για την ακρίβεια, όπου υπήρξε εκκένωση με πρωτοβουλία των άμεσα εμπλεκομένων δεν θρηνήσαμε ούτε ένα θύμα (Λύρειο, Νέος Βουτζάς, Αγιος Ανδρέας). Δυστυχώς για το Μάτι ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και η Περιφέρεια Αττικής (που έχουν την αρμοδιότητα με βάση τον ισχύοντα νόμο) έκριναν ότι δεν είχαν τον χρόνο και τις απαραίτητες συνθήκες. Ακόμη και με το δικό τους χρονοδιάγραμμα, όμως, όπως παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου πολιτικών προϊσταμένων και αρχηγών, χάθηκαν 83 κρίσιμα λεπτά για τις ζωές των ανθρώπων:
■ Η φωτιά ξεκίνησε στις 16.49, σύμφωνα με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.
■ Εφτασε στο Λύρειο Ιδρυμα στις 17.45, σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.
■ Και η Μαραθώνος έκλεισε στις 18.12, σύμφωνα με τον ίδιο.
Δηλαδή, από τη στιγμή της έναρξης μέχρι τη στιγμή που η πυρκαγιά χτύπησε το Μάτι μεσολάβησαν 83 λεπτά, τα οποία έμειναν ανεκμετάλλευτα. Το ερώτημα είναι ποιος έκρινε ότι δεν θα πρέπει να γίνει η επιχείρηση; Κακή εκτίμηση; Πανικός; Αδιαφορία; Σύγχυση;
4. Εκλεισαν τη Μαραθώνος και τους έστειλαν όλους στο Μάτι!
Αρχηγός και υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος έδωσαν μάχη για να πείσουν τους δημοσιογράφους για τη… μάχη της Μαραθώνος που δεν έδωσαν χαρακτηρίζοντας… αυταπάτη τη θέση πως από μόνη της η λεωφόρος συνιστά μια εν δυνάμει αντιπυρική ζώνη. Ο αρχηγός δήλωσε ότι στην περιοχή υπήρχαν 40 οχήματα, αλλά στα πλάνα την ώρα που εμφανίζεται η φωτιά να περνά προς το Μάτι υπάρχει μόνο ένα όχημα με 2-3 πυροσβέστες.
Εμπειρα επιχειρησιακά στελέχη υποστηρίζουν ότι ακόμη και αν δεν ήταν δυνατόν να παραταχθούν πυροσβεστικά «θα έπρεπε οχήματα έργου (σ.σ. μπουλντόζες) να έχουν μεγαλώσει την αντιπυρική ζώνη ρίχνοντας τα δέντρα στο σημείο όπου κατευθυνόταν η πυρκαγιά και να έχει γίνει διασπορά οχημάτων στον οικισμό για να προστατέψουν δρόμο-δρόμο τα σπίτια και τους κατοίκους». «Πού ήταν τα 40 οχήματα;», ρωτούν. Μάλιστα υπάρχει η πληροφορία πως οι ενισχύσεις στάλθηκαν στο… Νταού Πεντέλης, βρέθηκαν δηλαδή στην πλάτη της πυρκαγιάς, όπου δεν είχαν καμία πρακτική αξία. Απλά την έβλεπαν από ψηλά να καταστρέφει το Μάτι.
Στις 18.12 δίνεται η εντολή για το κλείσιμο της Λεωφόρου Μαραθώνος. Οι δύο τροχονόμοι… τσακώνονται, σύμφωνα με μαρτυρίες, για το ποιος θα έχει την προτεραιότητα, ο ένας προς Ραφήνα, ο άλλος προς Νέα Μάκρη. Το κλείσιμο της λεωφόρου οδήγησε διερχόμενους οδηγούς στο Μάτι, δημιουργώντας τα τραγικά μποτιλιαρίσματα που κατέληξαν σε έναν σωρό από καμένα αυτοκίνητα, οι κάτοχοι των οποίων τα εγκατέλειψαν αναζητώντας τη σωτηρία. Αλλοι έφτασαν στην παραλία, άλλοι όχι.
5. Αλαλούμ με τη χρήση των εναέριων μέσων
Δεδομένου ότι την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά ήταν αδύνατο να επιχειρήσουν τα Canadair, λόγω ισχυρών ανέμων και θαλάσσιων κυματισμών (σύμφωνα τουλάχιστον με την κυβέρνηση), εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αρχικά μετακινήθηκε μόνο ένα ελικόπτερο τύπου Sikorsky από το μέτωπο της Κινέτας! Για δύο περίπου ώρες, μία ώρα όμως μετά την έναρξη της πυρκαγιάς, επιχείρησαν και δύο Σινούκ. Η εικόνα των ελικοπτέρων ολοκληρώνεται με το Super Puma που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά προσωπικού και την εκτίμηση του κινδύνου. Πέταξε μόλις για 15 λεπτά πάνω από την Πεντέλη, καθώς δεν είχε καύσιμα, αφού είχε μετακινηθεί και στην πρωινή φωτιά στα Γεράνεια Oρη. Το ερώτημα είναι γιατί δεν σηκώθηκε άλλο, καθώς το Πυροσβεστικό Σώμα διαθέτει άλλα τέσσερα ελικόπτερα γι’ αυτού του τύπου τις αποστολές. Σε ό,τι αφορά τα αεροπλάνα, την κρίσιμη ώρα ήταν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα επτά αεροσκάφη. Εντολή να παρέμβουν στη φωτιά της Πεντέλης έλαβαν δύο Canadair από Σάμο, ενώ η δύναμη της Ανδραβίδας στάλθηκε στην Κινέτα, καθώς τα αεροσκάφη της Ελευσίνας ήταν καθηλωμένα λόγω ανέμων.
6. Καθυστέρησε η επιχείρηση διάσωσης στη θάλασσα
Παρά τις εκκλήσεις των πολιτών που είχαν γεμίσει τις παραλίες στο Μάτι από τις 18.00, η κινητοποίηση των Αρχών ξεκινά στις 19.00, με την εντολή προς μια φρεγάτα και ένα αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού να σπεύσουν στα ανοιχτά της επίμαχης περιοχής. Πρώτο αντιδρά το Λιμεναρχείο Ραφήνας. Διαθέτει στην επιχείρηση τα δύο πλωτά της δύναμής του και επιτάσσει τα καΐκια της περιοχής. Στις 21.00 φτάνουν και οι Ειδικές Δυνάμεις του Λιμενικού με δική τους πρωτοβουλία, καθώς το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού δεν έχει ζητήσει την παρέμβασή τους, σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού. Η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώνεται περίπου στις 2 τα ξημερώματα, ενώ στις 09.00 εμπλέκονται τα «βατράχια» του Ναυτικού για την αναζήτηση των αγνοουμένων. Το ερώτημα είναι γιατί εφόσον το περιστατικό είχε λήξει, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση από τις 18.30, χρειάστηκαν 8 ώρες για να ολοκληρωθεί η μεταφορά των κατοίκων στη Ραφήνα;
7. Λάθος άνθρωποι στις λάθος θέσεις, τη λάθος στιγμή
Τέσσερις αλλαγές αρχηγού σε τρία χρόνια έφεραν στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος αξιωματικούς που δεν είχαν εμπειρία από επιχειρήσεις στην Αττική. Ταυτόχρονα, αποστρατεύτηκαν τα στελέχη που είχαν περάσει σχεδόν το σύνολο της επιχειρησιακής τους δράσης στην περιφέρεια της πρωτεύουσας. Ειδικά ο αρχηγός μετατέθηκε στην Αθήνα από τη Θράκη το 2016 και ήταν… υπαρχηγός Διοικητικής Υποστήριξης.
Οι ευθύνες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι τεράστιες. Επέτρεψε τη μετακίνηση των δυνάμεων στη Δυτική Αττική και έχασε τη μάχη του συντονισμού με Ναυτικό, Λιμενικό, Αστυνομία, Τροχαία και Πυροσβεστική. Αποτελεί ερώτημα αν ο κ. Γιάννης Καπάκης αξιοποίησε τα συστήματα Engage, για την ηλεκτρονική απεικόνιση των πυροσβεστικών δυνάμεων, και Evita, για την υπόδειξη δρομολογίων εκκένωσης. Αναζητείται ακόμη η τύχη του συστήματος AVL (προσφέρει ζωντανή εικόνα) και της δυνατότητας αποστολής SMS, στο πλαίσιο της υπηρεσίας ευρωπαϊκής βοήθειας, το γνωστό 112 που δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Όρους για την έναρξη διαπραγματεύσεων θέτει ο Έρχιουρμαν
Στις δημόσιες τοποθετήσεις του, που αφορούσαν επίσης τις σχέσεις με την Τουρκία και τις εξελίξεις στα κατεχόμενα, ο κ. Έρχιουρμαν αναφέρθηκε στη μεθοδολογία των τεσσάρων σημείων, υπογραμμίζοντας τη σημασία των διαδικασιών που, κατά την άποψή του, απαιτούνται για την έναρξη των διαπραγματεύσεων. «Δεν συζητώ την ουσία πριν τη διαδικασία», δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, κατά την εμφάνισή του την Πέμπτη σε εκπομπή της διαδικτυακής τηλεόρασης «Kıbrıs Postası TV».
Στις δηλώσεις του, οι οποίες αφορούσαν επίσης τις σχέσεις με την Τουρκία και τις εξελίξεις στα κατεχόμενα, ο κ. Έρχιουρμαν αναφέρθηκε εκ νέου στη μεθοδολογία των τεσσάρων σημείων, σημειώνοντας ότι πρόκειται για διαδικασίες απαραίτητες προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις. Ανέφερε ότι η συγκεκριμένη μεθοδολογία έχει τεθεί από το 2024, διασφαλίζοντας πως τόσο οι διπλωμάτες όσο και η κοινή γνώμη γνωρίζουν τις θέσεις του. Τόνισε ότι δεν αισθάνεται πίεση χρόνου, καθώς υποστηρίζει την ίδια προσέγγιση εδώ και χρόνια.
Σχολιάζοντας τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς επί των τεσσάρων σημείων, ο κ. Έρχιουρμαν απέρριψε την άποψη ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά αποδέχεται τα τρία από αυτά, επισημαίνοντας πως σε μια τέτοια περίπτωση θα είχε ήδη υπάρξει σχετική ανακοίνωση. Υπογράμμισε ότι στο πρώτο σημείο, που αφορά την «πολιτική ισότητα», διαπιστώνεται μερική σύγκλιση, διευκρινίζοντας ότι πλήρης συμφωνία δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την εκ περιτροπής προεδρία. Σύμφωνα με τον ίδιο, μια κρατική δομή στην οποία οι Τουρκοκύπριοι δεν θα μπορούν ποτέ να αναδειχθούν Πρόεδροι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πολιτικά ισότιμη.
Ο κ. Έρχιουρμαν ανέφερε ακόμη ότι η παρούσα κατάσταση δεν προδιαγράφει αρνητική εξέλιξη και ότι η διαδικασία θα προχωρήσει με ψυχραιμία, υπομονή και αποφασιστικότητα. «Τελικός μου στόχος είναι η επίλυση του κυπριακού προβλήματος», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η έναρξη διαπραγματεύσεων χωρίς προηγούμενη οικοδόμηση εμπιστοσύνης δεν οδηγεί σε λύσεις. Τόνισε ότι επιδιώκει διαπραγματεύσεις με στόχο τη λύση και όχι απλώς τη διεξαγωγή συνομιλιών, χαρακτηρίζοντας άνευ ουσίας τη συζήτηση επί της ουσίας χωρίς συμφωνημένες διαδικασίες. Παράλληλα, ανέφερε ότι μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μπορούν να εξεταστούν πριν από διεθνείς διασκέψεις, κάνοντας λόγο για τρεις επαφές που πραγματοποιήθηκαν μέσα σε διάστημα τριών μηνών προς αυτή την κατεύθυνση.
Αναφερόμενος ειδικότερα στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ο κ. Έρχιουρμαν σημείωσε ότι η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί και εξέφρασε ανησυχία ότι η μη υλοποίηση ορισμένων δεσμεύσεων θα μπορούσε να διαβρώσει την υπάρχουσα εμπιστοσύνη. «Δεν υπάρχει στην ατζέντα μου το να σηκωθώ από το τραπέζι», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι παρά τις δυσκολίες, η τ/κ πλευρά θα συνεχίσει να εκφράζει τις ανησυχίες της και να συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις.
Ο κ. Έρχιουρμαν επανέλαβε ότι βασικός του στόχος παραμένει η επίτευξη λύσης στο Κυπριακό. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η έναρξη διαπραγματεύσεων χωρίς συμφωνία επί των κανόνων θα καθιστούσε αδύνατη τη συζήτησή τους σε μεταγενέστερο στάδιο, σημειώνοντας πως «αν κάποιος θέλει να μας αναγνωρίσει ή κάνει ένα βήμα σε αυτό το πλαίσιο, δεν θα το αρνηθούμε».
Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με την Τουρκία, ο κ. Έρχιουρμαν υπογράμμισε την ανάγκη διατήρησης καλών σχέσεων σε ορθή βάση. Τόνισε ότι οποιαδήποτε λύση στο Κυπριακό προϋποθέτει την υπογραφή των εγγυητριών δυνάμεων και ότι η αναζήτηση λύσης μέσα από αντιπαράθεση με την Τουρκία δεν μπορεί να αποφέρει θετικό αποτέλεσμα.
Αναφερόμενος στους διορισμούς στο «πανεπιστήμιο Ανατολικής Μεσογείου (DAÜ)», ο Τ/κ ηγέτης δήλωσε ότι οι πρόσφατοι «διορισμοί» είναι «νόμιμοι», ωστόσο δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά προβλήματα του ιδρύματος, καθώς, ανεξαρτήτως της αξίας των προσώπων που διορίστηκαν, δεν διαθέτουν την απαιτούμενη εξειδίκευση.
Κλείνοντας, ο κ. Έρχιουρμαν εξέφρασε την ανησυχία και τη δυσαρέσκειά του για την πολιτική κατάσταση στα κατεχόμενα. Διευκρίνισε ότι η απουσία συχνών δημόσιων δηλώσεων από την «προεδρία» δεν συνεπάγεται αδιαφορία για τα προβλήματα, αλλά αποτελεί συνειδητή επιλογή αποφυγής καθημερινών πολιτικών αντιπαραθέσεων, με στόχο τη διαφύλαξη του κύρους του «θεσμού». Τόνισε ότι επικοινωνεί απευθείας με τους «αρμόδιους» για κάθε ζήτημα, χωρίς να επιθυμεί να δώσει την εικόνα ενός «θεσμού» που παρεμβαίνει διαρκώς στον δημόσιο διάλογο.
ΚΥΠΕ
ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λαβρόφ: Η Αθήνα αγνόησε τους Έλληνες που ζουν εκεί
Ιδιαίτερα σκληρή ρητορική απέναντι στην Αθήνα υιοθετεί ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, αναφορικά με τη στάση της Ελλάδας στο Ουκρανικό, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα.
Απαντώντας, στο πλαίσιο απολογισμού των ρωσικών διπλωματικών δραστηριοτήτων για το 2025, σε ερώτηση σχετικά με το αν εξακολουθεί να ισχύει –κατά τη διατύπωση της ερώτησης– παλαιότερη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού ότι «βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου με τη Ρωσία», ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας υποστήριξε πως ήταν η Αθήνα εκείνη που διέκοψε μια συνεργασία δεκαετιών με τη Μόσχα. «Με την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης η Ελλάδα διέκοψε τη συνεργασία της με τη Ρωσία, η οποία είχε οικοδομηθεί κατά τη διάρκεια πολλών δεκαετιών. Διαλύθηκε ένα ολόκληρο φάσμα της ρωσο-ελληνικής συνεργασίας, από την πολιτική και την οικονομία έως τον πολιτισμό και τα ανθρωπιστικά ζητήματα. Επειτα από σχεδόν τέσσερα χρόνια δεν υπήρξε καμία αλλαγή στην προσέγγιση της επίσημης Αθήνας προς τη χώρα μας. Συνεχίζουμε να ακούμε τις επιθετικές αντιρωσικές δηλώσεις και αβάσιμες ρωσοφοβικές κατηγορίες εναντίον μας. Η Ρωσία δεν θα επέτρεπε ποτέ κάτι παρόμοιο εις βάρος της Ελλάδας», σημείωσε.
Όπως ανέφερε στη συνέχεια, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που προχώρησαν στην αποστολή όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία, παρά την έντονη παρουσία ελληνικού στοιχείου στη χώρα.
«Η Αθήνα δεν έλαβε υπόψη ότι εκεί ζουν τα αδέρφια τους που διατηρούν σχέσεις με την Ελλάδα, έχουν συγγενείς εκεί, και ότι οι ενέργειες της Αθήνας τους προκαλούν έναν κολοσσιαίο αριθμό όχι μόνο προβλημάτων, αλλά και άμεσων απειλών για τη ζωή και την υγεία τους», προσθέτει.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών αναφέρεται επίσης στις συμφωνίες υπέρ του Κιέβου στις οποίες συμμετείχε η Αθήνα, κάνοντας ειδική μνεία στην ανάπτυξη και χρήση θαλάσσιων μη επανδρωμένων οχημάτων, καθώς και στην προσχώρηση της Ελλάδας στην πρωτοβουλία PURL για την αγορά αμερικανικών όπλων από ευρωπαϊκές χώρες προς ενίσχυση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Τέλος, επικαλούμενος δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της «Κ», ο Λαβρόφ υποστήριξε ότι η ελληνική κοινή γνώμη δεν ταυτίζεται με την κυβερνητική γραμμή, επισημαίνοντας πως το 72% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Αθήνα θα έπρεπε να τηρήσει ουδέτερη στάση απέναντι στην ουκρανική σύγκρουση.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δήμαρχοι Πάφου και Λευκονίκου σε αργία – Ενεργοποιείται ο περί Δήμων Νόμος
Ραγδαίες εξελίξεις καταγράφονται στην υπόθεση που αφορά τους Δημάρχους Πάφου και Λευκονίκου. Σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Εσωτερικών, οι Φαίδωνας Φαίδωνος και Πιερής Γυψιώτης τίθενται σε αργία.
Μετά από πληροφόρηση που έλαβε το Υπουργείο Εσωτερικών από τις αρμόδιες Αρχές σε σχέση με ποινικές έρευνες των διωκτικών Αρχών εις βάρος των Δημάρχων Πάφου και Λευκονίκου, οι οποίες, σε περίπτωση καταδίκης, επισύρουν ποινή φυλάκισης πέραν των τριών ετών, ενεργοποιείται το άρθρο 113 του περί Δήμων Νόμου. Ως εκ τούτου, οι δύο Δήμαρχοι τίθενται αυτοδικαίως σε αργία μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών και την εκδίκαση των υποθέσεων.
Τονίζεται ότι ο Υπουργός Εσωτερικών απουσιάζει στο εξωτερικό και, με την επιστροφή του σήμερα το βράδυ, αναμένεται να εγκρίνει τη σχετική γνωστοποίηση, ώστε να δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας μέσω έκτακτης έκδοσης αύριο. Υπογραμμίζεται, παράλληλα, ότι βάσει της νομοθεσίας, η αργία τίθεται σε ισχύ μόνο μετά τη δημοσίευση της σχετικής γνωστοποίησης στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.
Τι ισχύει στην πράξη όταν ένας δήμαρχος τίθεται σε αργία;
Η νομοθεσία του 2022, η οποία προέκυψε στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης, προβλέπει ότι δήμαρχος μπορεί να τεθεί σε αργία χωρίς να κενώνεται η θέση του, λαμβάνοντας κατά τη διάρκεια της αργίας το ένα τρίτο της προβλεπόμενης αντιμισθίας. Σε περίπτωση καταδίκης, ο δήμαρχος εκπίπτει αυτοδικαίως από το αξίωμα, ενώ σε περίπτωση αθώωσης επανέρχεται κανονικά στα καθήκοντά του. Το συγκεκριμένο καθεστώς, το οποίο μέχρι σήμερα δεν είχε εφαρμοστεί σε παρόμοιες συνθήκες, καθιστά τη θεσμική διαχείριση της υπόθεσης πρωτόγνωρη.
Παραγράφονται τέτοιου είδους αδικήματα στην Κύπρο με την πάροδο των ετών;
Τα αδικήματα αυτής της φύσεως εντάσσονται στην κατηγορία των κακουργημάτων και, σύμφωνα με την κυπριακή ποινική νομοθεσία, όπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι, δεν παραγράφονται όπως άλλες κατηγορίες αδικημάτων. Η σοβαρότητα και η φύση τους επιτρέπουν στη Δικαιοσύνη να εξετάζει υποθέσεις ακόμη και όταν αφορούν πράξεις που φέρεται να τελέστηκαν πριν από πολλές δεκαετίες, χωρίς την ύπαρξη χρονικού περιορισμού, όπως έχει καταγραφεί και σε άλλες υποθέσεις στο παρελθόν.
Ιδιαίτερη βαρύτητα αποκτά το γεγονός ότι, στη συγκεκριμένη περίπτωση, πριν από περίπου μία δεκαετία είχε προηγηθεί επώνυμη δημόσια αναφορά του κ. Αριστοδήμου σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ. Ο νομικός Σίμος Αγγελίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα», ανέφερε ότι από εκείνη τη στιγμή υπήρχε υποχρέωση διερεύνησης από την Αστυνομία, τονίζοντας πως, εφόσον οι αναφορές ήταν δημόσιες και επώνυμες, οποιαδήποτε ολιγωρία δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί.
Πόσο πιθανή είναι η έκδοση εντάλματος σύλληψης;
Η έκδοση εντάλματος σύλληψης δεν αποτελεί αυτοματοποιημένη διαδικασία. Προκύπτει έπειτα από αξιολόγηση συγκεκριμένων παραμέτρων από τις αρμόδιες Αρχές, όπως ο κίνδυνος αλλοίωσης τεκμηρίων, η πιθανότητα παρεμπόδισης της έρευνας ή ο επηρεασμός μαρτύρων. Μόνο εφόσον διαπιστωθεί ότι συντρέχουν τέτοιοι λόγοι μπορεί να ζητηθεί δικαστικά η έκδοση εντάλματος, κάτι που ισχύει και για τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Το βέβαιο είναι ότι οι επόμενες κινήσεις των αρμόδιων Αρχών θα καθορίσουν όχι μόνο την εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης, αλλά και το πλαίσιο αντιμετώπισης παρόμοιων υποθέσεων στο μέλλον.
Παράλληλα, ιδιαίτερη σημασία αποκτά και η δημόσια συζήτηση γύρω από τέτοιες υποθέσεις, η οποία απαιτεί θεσμική ψυχραιμία. Το τεκμήριο της αθωότητας και το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη αποτελούν συνταγματικά κατοχυρωμένες αρχές, τις οποίες έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει το Ανώτατο Δικαστήριο, ειδικά σε περιπτώσεις όπου η υπέρμετρη δημόσια έκθεση επηρέασε ακόμη και την αμεροληψία της διαδικασίας, οδηγώντας στην κατάρρευση υποθέσεων. Την ίδια ώρα, ωστόσο, είναι γεγονός ότι τα μέσα ενημέρωσης έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στο να ακουστεί η φωνή θυμάτων που για χρόνια σιωπούσαν λόγω φόβου, ντροπής ή κοινωνικής πίεσης.
-
Think Tank1 month agoΣομαλιλάνδη: το νέο μέτωπο Ισραήλ–Τουρκίας
-
Off the Record2 weeks agoΗ ττενέκκα και το ΕΛΑΜ…
-
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ1 month agoΤο ερώτημα για την Holguín για την UNFICYP και η υπόθεση της Μάμμαρι: γιατί δέχθηκαν επίθεση δύο Ελληνοκύπριοι αγρότες;
-
Off the Record2 weeks agoΣΥΚΑΣ: Πολιορκία κομμάτων για να είναι υποψήφιος – Λευκωσιάτικη δημοσκόπηση
-
Off the Record2 weeks agoΑνθρωποφαγία από το ΔΗΣΥ καταγγέλλει ο Τορναρίτης
-
Άρθρα Χάρη Θεραπή4 weeks agoΠώς στήνεται ένα πολιτικό «viral σκάνδαλο»
-
Off the Record1 month agoΕκλογές 2026: Το ποτάμι δεν γυρίζει ΠΙΣΩ…
-
Off the Record2 weeks agoΕπέκταση της υπηρεσίας των εφέδρων στρατιωτών στην Εθνική Φρουρά μέχρι την ηλικία των 65 ετών
-
Think Tank1 month agoΤο πραξικόπημα των ΤΚ το 1963 | Μία εκπομπή ντοκουμέντο
-
Off the Record2 weeks agoΟ κωμικός θίασος και τα ρεζιλίκια…

