Επαληθεύθηκαν τα προβλήματα που συζητούσαν το τελευταίο διάστημα μέλη της ΠΟΕΔ για το άνοιγμα των σχολείων, καθώς ο συνωστισμός και η απόσταση μεταξύ των μαθητών και η δυσκολία στο να διδάξεις με την χρήση της μάσκας ήταν πρωτοφανές στο άνοιγμα των σχολείων, σύμφωνα με την οργάνωση.

Μιλώντας στο ThemaOnline ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ (Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων) , ανέφερε πως τα προβλήματα που συζητούσαν και ζητούσαν από το Υπουργείο Παιδείας διαφάνηκαν από το πρωί της Δευτέρας 14/09.

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Χάρης Χαραλάμπους, αλλά όπως καταδεικνύουν και οι εικόνες, επικρατούσε συνωστισμός μεταξύ των μαθητών την ώρα της έλευσης τους στα σχολεία, ενώ οι αποστάσεις του ενός μέτρου δεν τηρήθηκαν από όλους.

Την ίδια ώρα επιβεβαιώθηκε και το πρόβλημα της διδασκαλίας με την χρήση της μάσκας από τους εκπαιδευτικούς καθώς αυτό καθιστά δύσκολο τόσο την κατανόηση, όσο και την συγκέντρωση των παιδιών την ώρα του μαθήματος.

Για το θέμα τον μονών θρανίων ο κ. Χαραλάμπους δήλωσε στο ThemaOnline πως και ο ίδιος ακούει πως έχουν παραγγελθεί, ωστόσο δεν υπάρχει ενημέρωση για το πότε θα καταφθάσουν.

Την ίδια ώρα μας ενημέρωσε πως πληροφορήθηκε για 100 μόνα θρανία σε σχολεία της Λεμεσού τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σήμερα.

Επίσης ο κ. Χαραλάμπους σημείωσε πως υπήρξε μεγάλη δυσκολία την ώρα του διαλλείματος, καθώς οι μαθητές έχασαν αρκετό χρόνο σε χώρους όπως βρύσες, κυλικείο, τουαλέτες. Αυτό οφείλεται στην προσπάθεια τήρησης των πρωτοκόλλων, η οποία απαιτεί περισσότερο χρόνο, με αποτέλεσμα να πάει χαμένος ο χρόνος του διαλλείματος.

Μια λύση η οποία δεν αξιοποιήθηκε σύμφωνα με τον κ. Χαραλάμπους είναι η χρήση των εργαστηρίων μουσικής, τεχνολογίας κ.α – καθώς δεν θα αξιοποιηθούν για τα συγκεκριμένα μαθήματα – αλλά μπορούν να αξιοποιηθούν σαν αίθουσες διδασκαλίας και να μειώσουν μαθητές από άλλες αίθουσες, πράγμα που το Υπουργείο δεν έπραξε.

Τέλος ο κ. Χαραλάμπους επισήμανε για ακόμη μια φορά τις δυσκολίες και τα προβλήματα τονίζοντας πως το Υπουργείο πρέπει να βρει λύσεις.

Vouli TV