Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

5ο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΣΕΑΔ | ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ

Avatar photo

Published

on

Τα νέα δεδομένα, οι προκλήσεις και οι καταναλωτικές τάσεις της αγοράς θα απασχολήσουν το 5ο Παγκύπριο Συνέδριο του Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (Π.Σ.Ε.Α.Δ.), που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Οκτωβρίου υπό την αιγίδα του Επίτροπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννου Γιαννάκη. Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν τα ευρήματα παγκύπριας έρευνας αγοράς με τίτλο «Στο Σταυροδρόμι του Καταναλωτή: Γ.Ε.Σ.Υ., Συνταξιοδοτικό και Υποχρεωτικές Ασφαλίσεις». Μεγάλοι χορηγοί του Συνεδρίου είναι οι SoEasy Insurance και η Trust Insurance (Cyprus).
Ο Προεδρεύων του Ασφαλιστικού Συνεδρίου κ. Πάνος Τσιολής μιλώντας στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου (27/09/2019) στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, επεσήμανε ότι η έρευνα αγοράς, η οποία διενεργείται σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο με εισηγητή τον Δρ Γεώργιο Μπούστρα, πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά και εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς επιμόρφωσης και ενημέρωσης των επαγγελματιών ασφαλιστικών διαμεσολαβητών. Ανέφερε επίσης ότι, μέρος των καινοτομιών που εισάγονται φέτος είναι η δημιουργία προσυνεδριακών Δεξαμενών Σκέψης μεταξύ επαγγελματιών του τομέα και διοικητικών στελεχών των ασφαλιστικών εταιρειών. Τα πορίσματα των Δεξαμενών Σκέψης (για θέματα επιμόρφωσης, νομοθετικού πλαισίου, προώθηση προϊόντων, ΓεΣΥ, Συνταξιοδοτικό, τάσεις αγοράς κλπ.) θα παρουσιαστούν στο Συνέδριο.
Ο Πρόεδρος του Π.Σ.Ε.Α.Δ. τόνισε ότι η ασφαλιστική βιομηχανία καλείται να προσαρμοστεί σε ένα νομοθετικό και καταναλωτικό περιβάλλον και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις βελτιώνοντας έτι περαιτέρω τις ασφαλιστικές πρακτικές. Υπογράμμισε επίσης ότι στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς, το φετινό συνέδριο των επαγγελματιών ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στηρίζει τον σύνδεσμο «Μωρά Θαύματα».
Τέλος, στο πλαίσιο της Διάσκεψης Τύπου χαιρετισμούς απηύθυναν ο Διευθυντής Εργασιών της εταιρείας Trust International Insurance (Cyprus) Ltd κ. Γιώργος Κωνσταντίνου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της So Easy Insurance κ. Γιάννης Νικολάου. Αμφότεροι τόνισαν την υποστήριξη τους στις προσπάθειες του Συνδέσμου για αναβάθμιση του επαγγέλματος και βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών.

EKLOGES2026

Ekloges2026 – Κυπριακό: Διζωνική, δύο κράτη ή κάτι άλλο;, Δευτέρα 09/03 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Οι εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό και οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην περιοχή αποτέλεσαν το βασικό αντικείμενο της εκπομπής Ekloges 2026, με παρουσιαστή τον Χάρη Θεραπή, όπου συζητήθηκαν οι διαφορετικές προσεγγίσεις των κομμάτων ως προς τη μορφή λύσης του Κυπριακού και τα μοντέλα που τίθενται στο τραπέζι της δημόσιας συζήτησης.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν οι ακόλουθοι υποψήφιοι βουλευτές:
Οζ Καραχάν (Λευκωσία – Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών), Ανδρούλλα Καμινάρα (Λευκωσία – Άλμα), Έφη Ξάνθου (Λευκωσία – Volt) και Μάριος Πουλλίκκας (Λευκωσία – ΕΛΑΜ).

• Μπορούν οι σημερινές γεωπολιτικές εξελίξεις να αποτελέσουν συγκυρία για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων;
• Ποιες είναι οι θέσεις των κομμάτων ως προς τη μορφή λύσης του Κυπριακού;
• Ποια θεωρείται η ιδανική και ποια η εφικτή λύση;
• Ποιες είναι οι συγκλίσεις και ποιες οι διαφοροποιήσεις των κομμάτων στην προσέγγιση του Κυπριακού;
• Ποιος είναι ο ρόλος του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου στη διαδικασία επίλυσης;
• Πώς αντιλαμβάνονται οι υποψήφιοι τη λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας;
• Υπάρχουν αντίστοιχα παραδείγματα σε άλλες χώρες και κατά πόσο θα μπορούσε ένα τέτοιο μοντέλο να εφαρμοστεί στην Κύπρο;
• Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από τη μη λύση του Κυπριακού και κατά πόσο υπάρχει ανάγκη για άμεση επανεκκίνηση της διαδικασίας;
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.

Continue Reading

EKLOGES2026

Ekloges2026 – Το Volt στον δρόμο προς τις Εκλογές, Σάββατο 07/03 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Ο συμπρόεδρος του Volt, Πάνος Παρράς, φιλοξενήθηκε στο στούντιο της εκπομπής Ekloges 2026, όπου συζήτησε τις θέσεις του κόμματος για σημαντικά ζητήματα της επικαιρότητας, καθώς και τις πολιτικές εξελίξεις ενόψει των επερχόμενων εκλογών. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε με τους Χάρη Θεραπή και Στέλιο Ξιούρη, εστιάζοντας στο πολιτικό σκηνικό και τις προτεραιότητες του Volt για την επόμενη περίοδο.
• Με ποια κόμματα θα μπορούσε να συνεργαστεί το Volt μετά τις εκλογές και ποιες πολιτικές δυνάμεις αποκλείει από ενδεχόμενη συνεργασία;
• Ποιες είναι οι βασικές θέσεις του κόμματος για το Κυπριακό και ποια λύση θεωρεί ρεαλιστική;
• Πώς τοποθετείται το Volt για τον πόλεμο στο Ιράν και τις ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή;
• Ποια είναι η στάση του κόμματος απέναντι στην αποστολή στρατιωτικής ενίσχυσης από την Ελλάδα προς την Κύπρο;
• Ποια είναι η θέση του Volt σχετικά με την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια;
• Πώς σκοπεύει να κινηθεί το κόμμα την επόμενη ημέρα των εκλογών σε μια ενδεχόμενη 9κομματική Βουλή;

Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.

Continue Reading

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

🎙️ Επί Θέσεων | Podcast Therapy – Ελένη Φωκά

Avatar photo

Published

on

🎙️ Μαρτυρία ζωής από την Καρπασία

Γεννημένη στην Αγία Τριάδα Γιαλούσας της Καρπασίας το 1950, σπούδασε Οικιακή Οικονομία σε ελληνικό πανεπιστήμιο και από το 1973 διορίστηκε ως εκπαιδευτικός.

Η τουρκική εισβολή της 20ης Ιουλίου 1974 τη βρήκε στο σπίτι της στο χωριό της. Από εκείνη τη στιγμή έζησε όλη τη φρίκη του πολέμου και της κατοχής.

Παρέμεινε εγκλωβισμένη στην Καρπασία για 23 χρόνια, αντιμετωπίζοντας τις πιέσεις και τις θηριωδίες των Τούρκων εποίκων, με έναν σκοπό:
να προσφέρει μόρφωση στα λιγοστά εγκλωβισμένα Κυπριόπουλα και να δίνει κουράγιο στους συγχωριανούς της.

Το 1997, ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας την ανάγκασε να μεταβεί στις ελεύθερες περιοχές. Από τότε δεν της επιτράπηκε να επιστρέψει στο σκλαβωμένο χωριό της.

Στις ελεύθερες περιοχές συνέχισε τον αγώνα του «Δεν Ξεχνώ», στεκόμενη δίπλα στις μάνες των αγνοουμένων. Συμμετείχε σε αντικατοχικές εκδηλώσεις και έδωσε διαλέξεις σε σχολεία της Κύπρου και στο εξωτερικό, μιλώντας για την κατοχή και το κυπριακό πρόβλημα.

Σήμερα ζει με τις μνήμες της σε ένα λιτό προσφυγικό σπίτι σε προάστιο της Λευκωσίας.

Continue Reading
Advertisement

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia