Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ | 3,334 ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ

Avatar photo

Published

on

Σύμφωνα με τον Έπαρχο Αμμοχώστου και Έφορο Εκλογής Γιώργο Χρυσαφίνη, 3,334 έχουν δικαίωμα ψήφου στην αναπληρωματική εκλογή για τον δημαρχιακό θώκο της Αγίας Νάπας, μετά την υπουργοποίηση του τέως δημάρχου της Γιάννη Καρούσου. Το αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί μόλις μια ώρα μετά το κλείσιμο των καλπών.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 6 το απόγευμα, με διάλειμμα από τις 12 μέχρι τη 1 το μεσημέρι. Δικαίωμα συμμετοχής στην αναπληρωματική εκλογή έχουν 3334 εκλογείς, εκ των οποίων 2687 είναι Κύπριοι και 647 είναι Κοινοτικοί, οι οποίοι θα κατανεμηθούν σε 4 εκλογικά κέντρα, με τη συμμετοχή να αναμένεται να κυμανθεί σε ιδιαίτερα ψηλά ποσοστά, όπως άλλωστε συνέβη και σε προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες για την τοπική αυτοδιοίκηση στην Αγία Νάπα. Όσον αφορά τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί οι εκλογείς για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα θα πρέπει να έχουν μαζί τους το εκλογικό τους βιβλιάριο ή το δελτίο ταυτότητάς τους ή και το έγγραφο που χρησιμοποίησαν για την εγγραφή τους, προκειμένου για Κοινοτικούς εκλογείς. Για διευκόλυνσή τους οι Κοινοτικοί εκλογείς προτρέπονται να έχουν μαζί τους την Βεβαίωση Εγγραφής Πολίτη της Ένωσης (MEU1) ή το Πιστοποιητικό Εγγραφής Αλλοδαπού.

Χρίστος Ζαννέτος και Αιμιλία Ευαγγέλου-Ξύδια διεκδικούν τον δημαρχιακό θώκο, οι οποίοι κατήλθαν ως ανεξάρτητοι με τον Χριστο Ζαννέτο να λαμβάνει τη στήριξη από Δημοκρατικό Συναγερμό, Δημοκρατικό Κόμμα, Δημοκρατική Παράταξη, Πατριωτικό Κίνημα και Κόμμα για τα Ζώα και την Αιμιλία Ευαγγέλου Ξύδια, να λαμβάνει στήριξη από το ΑΚΕΛ, τη Συμμαχία Πολιτών και το Κίνημα Αλληλεγγύης.

Το πρόγραμμα της ψηφοφορίας των δύο υποψηφίων έχει ως εξής:

10:30: Αναπληρωματική εκλογή Δημάρχου Αγίας Νάπας – Ο υποψήφιος Χρίστος Ζαννέττου θα ψηφίσει στο Δημοτικό Σχολείο (Αγία Νάπα)

11:30: Αναπληρωματική εκλογή Δημάρχου Αγίας Νάπας – Η υποψήφια Αιμιλία Ευαγγέλου – Ξύδια θα ψηφίσει στο Δημοτικό Σχολείο (Αγία Νάπα)

EKLOGES2026

Κατέβασαν τις σελίδες του ΕΛΑΜ σε Facebook και Instagram-Προέβη σε καταγγελία στη Αστυνομία

Avatar photo

Published

on

Σε ανακοίνωση του το ΕΛΑΜ αναφέρει πως, «υποβάλαμε επίσημη καταγγελία προς το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων, η οποία κοινοποιήθηκε στον Αρχηγό Αστυνομίας και στον Επίτροπο Επικοινωνιών, σχετικά με την αιφνίδια και αδικαιολόγητη απενεργοποίηση των επίσημων σελίδων της Παράταξής μας στις πλατφόρμες Facebook και Instagram, η οποία έλαβε χώρα στις 12 Ιανουαρίου 2026».

Παράλληλα σημειώνει ότι, «η καταγγελία υποβάλλεται κατά των επαναλαμβανόμενων και συντονισμένων ενεργειών που περιορίζουν την πολιτική έκφραση του ΕΛΑΜ στο διαδίκτυο. Πρόκειται για παραβίαση του δικαιώματος της ελεύθερης πολιτικής έκφρασης, με άμεση επίπτωση στον δημόσιο διάλογο».

Το ΕΛΑΜ τονίζει ότι, «με την επιστολή μας ζητούμε την πλήρη διερεύνηση των περιστατικών, τόσο της 12ης Ιανουαρίου όσο και προηγούμενων σχετικών ενεργειών, αλλά και την άμεση αποκατάσταση και επαναλειτουργία των επίσημων σελίδων της Παράταξής μας».

Επίσης, το ΕΛΑΜ ζητά τη λήψη μέτρων για την αποτροπή παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον.

«Το ΕΛΑΜ αποτελεί κοινοβουλευτικό πολιτικό κίνημα με εκλεγμένους εκπροσώπους στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η φίμωση αυτή αλλοιώνει τον δημόσιο πολιτικό διάλογο, στερεί από τους πολίτες το δικαίωμα ενημέρωσης και δύναται να επηρεάσει άμεσα ή έμμεσα το εκλογικό αποτέλεσμα», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΛΑΜ.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον ΥΠΕΞ συμμετέχει η Κύπρος στη σημερινή συνεδρία του Συμβουλίου Ειρήνης

Avatar photo

Published

on

Με τον Υπουργό Εξωτερικών Κωνσταντίνο Κόμπο θα συμμετάσχει η Κύπρος στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ειρήνης για τη Γάζα που συγκάλεσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσιγκτον και για την οποία η Κυπριακή Δημοκρατία έχει λάβει και αποδεχθεί πρόσκληση συμμετοχής με καθεστώς παρατηρητή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, η συνεδρίαση θα εξετάσει τα επόμενα βήματα για υλοποίηση της Συμφωνίας Ειρήνης του Σαρμ Ελ-Σέιχ και του σχετικού Σχεδίου του Προέδρου Τραμπ, όπως υιοθετήθηκαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με το Ψήφισμα 2803.

Αναφέρεται επίσης ότι, η συμμετοχή της Κύπρου εντάσσεται στο πλαίσιο του ενεργού ρόλου που διαδραματίζει από την έναρξη της κρίσης, μέσω πρωτοβουλιών και συγκεκριμένων προτάσεων, καθώς και της ευρύτερης συμβολής της στις διεθνείς και περιφερειακές προσπάθειες για ενίσχυση της ασφάλειας και σταθερότητας στην Μέση Ανατολή.

ΚΥΠΕ

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάνω από δύο ώρες διήρκησε η κατάθεση Φαίδωνος-Κατέθεσαν πρόσωπα στην υπόθεση καταγγελίας για βιασμό

Avatar photo

Published

on

Πάνω από δύο ώρες διήρκησε η κατάθεση του εν αργία Δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, ο οποίος πέρασε το απόγευμα το κατώφλι του Αρχηγείου Αστυνομίας, στο πλαίσιο διερεύνησης σοβαρής ποινικής υπόθεσης κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ ο κ. Φαίδωνος παρουσιάστηκε ενώπιον των ανακριτικών αρχών συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του γύρω στις 16:00, σήμερα.

Ο κ. Φαίδωνος κλήθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας για δύο υποθέσεις η μία μετά από αυτεπάγγελτη έρευνα που ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε σε σχέση με υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας και η δεύτερη μετά την καταγγελία επιχειρηματία και του φερόμενου θύματος για φερόμενη υπόθεση, που φέρεται να διαπράχθηκε το 2014 πριν από 12 χρόνια για σοβαρό αδίκημα και συγκεκριμένο φερόμενο βιασμό. Για την υπόθεση αυτή φέρεται να κατέθεσαν περίπου 20 πρόσωπα.

Η κατάθεση του εν αργία Δημάρχου Πάφου διήρκησε περίπου δύο ώρες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο εν αργία Δήμαρχος κλήθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας μετά την ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας ο κάθε ύποπτος μπορεί να κληθεί για κατάθεση περισσότερο από μια φορά εάν αυτό κριθεί αναγκαίο στο πλαίσιο των ερευνών της Αστυνομίας και ανάλογα με τις ανάγκες τις ανάγκες της διερεύνησης.

Λειτουργοί της Ελεγκτικής Υπηρεσίας δεν έχουν αφιχθεί μέχρι στιγμής στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, ωστόσο σαφείς οδηγίες στους επικεφαλής Τμημάτων του Δήμου Πάφου να ανταποκριθούν σε κάθε πρόσκληση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας να παραδώσουν οποιαδήποτε έγγραφα ή στοιχεία κατέχουν σε σχέση με τις διερευνώμενες υποθέσεις που αφορούν τον εν αργία Δήμαρχο Φαίδωνα Φαίδωνος, έδωσε ο Αντιδήμαρχος και Δημαρχεύων της πόλης Άγγελος Ονησιφόρου, υπενθυμίζοντας τους ότι κάτι τέτοιο αποτελεί υποχρέωση τους, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Δήμου Πάφου Δρ. Χρίστο Χρίστου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Υπουργείου Εσωτερικών με τον Δήμο Πάφου, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει αφιχθεί κλιμάκιο του Υπουργείο Εσωτερικών στην Υπηρεσία Τουρκοκυπριακών Περιουσιών στην Πάφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ κλιμάκιο του ΥΠΕΣ αναμένεται να μεταβεί στην Πάφο εντός της εβδομάδας και θα προβεί σε ελέγχους μισθώσεων τουρκοκυπριακών περιουσιών, περιλαμβανομένων και μισθώσεων που έγιναν προς τον Δ. Πάφου.

Επιπρόσθετα, η καταγγελία που αφορά φερόμενες παρατυπίες στον Δήμο Πάφου βρίσκεται ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας για μελέτη και οδηγίες. Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα είχε τοποθετηθεί δημόσια μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ο πρώην Γενικός Ελεγκτής, γνωστοποιώντας ότι είχε αποστείλει σχετική έκθεση στην Αστυνομία για διερεύνηση. Έκτοτε το θέμα βρίσκεται στη Νομική Υπηρεσία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Continue Reading
Advertisement

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia