ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ | 3,334 ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ
Σύμφωνα με τον Έπαρχο Αμμοχώστου και Έφορο Εκλογής Γιώργο Χρυσαφίνη, 3,334 έχουν δικαίωμα ψήφου στην αναπληρωματική εκλογή για τον δημαρχιακό θώκο της Αγίας Νάπας, μετά την υπουργοποίηση του τέως δημάρχου της Γιάννη Καρούσου. Το αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί μόλις μια ώρα μετά το κλείσιμο των καλπών.
Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 6 το απόγευμα, με διάλειμμα από τις 12 μέχρι τη 1 το μεσημέρι. Δικαίωμα συμμετοχής στην αναπληρωματική εκλογή έχουν 3334 εκλογείς, εκ των οποίων 2687 είναι Κύπριοι και 647 είναι Κοινοτικοί, οι οποίοι θα κατανεμηθούν σε 4 εκλογικά κέντρα, με τη συμμετοχή να αναμένεται να κυμανθεί σε ιδιαίτερα ψηλά ποσοστά, όπως άλλωστε συνέβη και σε προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες για την τοπική αυτοδιοίκηση στην Αγία Νάπα. Όσον αφορά τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί οι εκλογείς για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα θα πρέπει να έχουν μαζί τους το εκλογικό τους βιβλιάριο ή το δελτίο ταυτότητάς τους ή και το έγγραφο που χρησιμοποίησαν για την εγγραφή τους, προκειμένου για Κοινοτικούς εκλογείς. Για διευκόλυνσή τους οι Κοινοτικοί εκλογείς προτρέπονται να έχουν μαζί τους την Βεβαίωση Εγγραφής Πολίτη της Ένωσης (MEU1) ή το Πιστοποιητικό Εγγραφής Αλλοδαπού.
Χρίστος Ζαννέτος και Αιμιλία Ευαγγέλου-Ξύδια διεκδικούν τον δημαρχιακό θώκο, οι οποίοι κατήλθαν ως ανεξάρτητοι με τον Χριστο Ζαννέτο να λαμβάνει τη στήριξη από Δημοκρατικό Συναγερμό, Δημοκρατικό Κόμμα, Δημοκρατική Παράταξη, Πατριωτικό Κίνημα και Κόμμα για τα Ζώα και την Αιμιλία Ευαγγέλου Ξύδια, να λαμβάνει στήριξη από το ΑΚΕΛ, τη Συμμαχία Πολιτών και το Κίνημα Αλληλεγγύης.
Το πρόγραμμα της ψηφοφορίας των δύο υποψηφίων έχει ως εξής:
10:30: Αναπληρωματική εκλογή Δημάρχου Αγίας Νάπας – Ο υποψήφιος Χρίστος Ζαννέττου θα ψηφίσει στο Δημοτικό Σχολείο (Αγία Νάπα)
11:30: Αναπληρωματική εκλογή Δημάρχου Αγίας Νάπας – Η υποψήφια Αιμιλία Ευαγγέλου – Ξύδια θα ψηφίσει στο Δημοτικό Σχολείο (Αγία Νάπα)
VOULI REPORT
Vouli Report — Γιώργος Πενηνταέξ | Δευτέρα 22/12 στις 7μμ
Στο νέο επεισόδιο του Vouli Report, καλεσμένος είναι ο Γιώργος Πενηνταέξ, ο 56ος βουλευτής που εισήλθε πρόσφατα στη Βουλή, μετά τον διορισμό του Μαρίνος Μουσιούττας στη θέση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Σε μια ουσιαστική και ανθρώπινη συζήτηση, μιλά για:
Συζητάμε:
• 🏛️ Τα νέα του κοινοβουλευτικά καθήκοντα και τον ρόλο που καλείται να αναλάβει στη Βουλή.
• 🎗️ Την προεδρία του Συνδέσμου για παιδιά με καρκίνο «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» και τη σημασία της κοινωνικής προσφοράς.
• 🧑🦽 Τη ζωή του και τις προσωπικές του εμπειρίες, μιλώντας ανοιχτά για τον τραυματισμό του κατά την τουρκική εισβολή του 1974.
• 🇨🇾 Μνήμες πολέμου και αντοχή, πώς οι εμπειρίες αυτές διαμόρφωσαν τη στάση ζωής και την κοινωνική του δράση.
🎙️ Παρουσιάζει ο Μίκης Κασάπης
🗓️ Δευτέρα 22/12 στις 7μμ
📺 Vouli Report — αποκλειστικά στο Vouli.TV
#exAformis
#ExAformis – Το ΑΛΜΑ στο δρόμο προς τις εκλογές | Παρασκευή 19/12 στις 7μμ
Ο Χάρης Θεραπής φιλοξενεί τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, επικεφαλής του ΑΛΜΑ – Πολίτες της Κύπρου, και τον Στέλιο Ξιουρή, σε μια ουσιαστική συζήτηση με επίκεντρο τις πολιτικές εξελίξεις ενόψει των εκλογών.
Στην εκπομπή συζητούνται:
- Η εκτίμηση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη για τα αποτελέσματα της πρόσφατης δημοσκόπησης του Vouli TV
- Τα μηνύματα που στέλνουν οι πολίτες μέσα από τα δεδομένα της έρευνας
- Η παρουσίαση των βασικών θέσεων και προτεραιοτήτων του κόμματος ΑΛΜΑ
Μια συζήτηση για τις τάσεις, τις επιλογές και το πολιτικό τοπίο όπως διαμορφώνεται στον δρόμο προς τις εκλογές.
exAformis – Πολιτική συζήτηση με ουσία και καθαρό λόγο.
Παρασκευή 19/12 στις 7μμ
📺 Ζωντανά και αποκλειστικά στο Vouli.TV
LIVE
Vouli Report — Αλεξάνδρα Ατττάλιδου | Πέμπτη 18/12 στις 7μμ
Στο νέο επεισόδιο του Vouli Report, η Αλεξάνδρα Ατταλίδου — βουλεύτρια του VOLT — τοποθετείται χωρίς περιστροφές για τα κρίσιμα ζητήματα της πολιτικής και της κοινωνίας:
Συζητάμε:
• 🏛️ Διαφθορά & σαθρά θεμέλια: Αναλύει πώς το σύστημα υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών.
• 🔥 Καταστροφικές πυρκαγιές: Σχολιάζει την έλλειψη ανάληψης ευθυνών και τις επαναλαμβανόμενες καταστροφές.
• 👤 Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Επικεντρώνεται στην επικοινωνία αντί στην ουσία, με προεκλογική λογική από την αρχή της θητείας.
• 💍 Σύμφωνο συμβίωσης: Σημειώνει τις προσπάθειες παραπληροφόρησης που στρεβλώνουν την πραγματικότητα.
• 🛂 Μεταναστευτικό: Επισημαίνει την υποκρισία ορισμένων πολιτικών, κομμάτων και πολιτών για επιλεκτικό ρατσισμό απέναντι σε αιτούντες άσυλο και τονίζει την ανάγκη για δίκαιο και αποτελεσματικό σύστημα ασύλου.
🎙️ Παρουσιάζει ο Μίκης Κασάπης
🗓️ Πέμπτη 18/12 στις 7μμ
📺 Vouli Report — αποκλειστικά στο Vouli.TV
-
Βουλευτικές Εκλογές 20263 weeks agoΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΨΗΦΟΥ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2026
-
#exAformis4 weeks ago
#exaformis – Ρίτα Θεοδώρου Σούπερμαν εφ’ όλης της ύλης | Παρασκευή 28/11 στις 7μμ
-
Off the Record1 month ago«Αποκεφαλίζουν» την οικογένεια Χριστόφια…
-
#exAformis1 month ago#exaformis – Ζούμε στην πιο ενδιαφέρουσα χώρα! Vol. 2 | Παρασκευή 21/11 στις 7μμ
-
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ4 weeks ago«Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας: Ο όρκος δεν ανέχεται υπεκφυγές – ή ενεργείς, ή παραιτείσαι.»
-
Βουλευτικές Εκλογές 20261 month agoΟ πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανοικτός σε επαφές με πολιτικούς από άλλους χώρους
-
#exAformis3 weeks ago#exaformis – Ζούμε στην πιο ενδιαφέρουσα χώρα! Vol. 3 | Παρασκευή 05/12 στις 7μμ
-
Βουλευτικές Εκλογές 20263 weeks agoΠαραίτηση-έκπληξη: Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος των Οικολόγων ξεκινά δικό του πολιτικό σχήμα
-
#exAformis1 month agoΟ κύκλος των αυταπάτων και της θεσμικής παρακμής
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ1 month agoΑΤΑ: Αρχική συμφωνία επιτεύχθηκε με συγκλίσεις και παραχωρήσεις

