Δύο μοναχοί πρόκειται να αφαιρεθούν από το κλήρο μετά από τον ισχυρισμό ότι βρέθηκαν με 800.000 ευρώ σε μετρητά και καταγράφηκαν σε βίντεο να ασχολούνται με σεξουαλικές δραστηριότητες μεταξύ τους, αποκάλυψε την Πέμπτη.

Σύμφωνα με δύο πηγές που μίλησαν στην Cyprus Mail, το Ιερά Σύνοδος θα συνεδριάσει την Παρασκευή σε μια άτυπη συνεδρίαση για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες που αφορούν το μοναστήρι του Οσίου Αββακούμ στο χωριό Φτερικούδι.

Παρόλο που δεν έχει υποβληθεί αναφορά στην αστυνομία, οι πηγές υποδηλώνουν ότι το Συνέδριο ενδέχεται να ζητήσει τη συμμετοχή τους, μαζί με αυτήν του Γενικού Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με δύο πηγές που είναι κοντά στο θέμα, και οι δύο μοναχοί παραδέχθηκαν ότι ασχολήθηκαν με σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ τους – μια δήλωση που αρνήθηκαν αργότερα εκείνη τη μέρα οι δικηγόροι των μοναχών.

Οι εκπρόσωποι του κλήρου διαπιστώθηκε ότι κατείχαν περιουσία στην Ελλάδα και στη Λεμεσό και βρέθηκαν με 800.000 ευρώ μετρητά σε ένα θυρίδα, προσδιορίζουν οι πηγές.

Δεν “παρείχαν επαρκείς εξηγήσεις” για το πώς ήρθαν να έχουν τόσα χρήματα και περιουσία στην κατοχή τους.

Ωστόσο, “μετά την παραδοχή τους, η Ιερά Σύνοδος μπορεί τώρα να πάρει μια απόφαση”, είπε μια πηγή.

Εκπρόσωπος του ναού του Ταμασού Ισαίας έκλεισε το μοναστήρι πριν από την έναρξη της έρευνας πριν από δύο μήνες.

Χρησιμοποιήθηκε και κάμερα παρακολούθησης που κατέγραψε τους μοναχούς να ασχολούνται με σεξουαλική συμπεριφορά μεταξύ τους, σύμφωνα με πληροφορίες, με ένα ρεπορτάζ να υποστηρίζει ότι υπήρχε κάμερα σε υπνοδωμάτιο.

Το γραφείο του επισκόπου δήλωσε ότι δεν θα κάνει καμία δήλωση μέχρι την απόφαση της Ιεράς Συνόδου αύριο.

Vouli TV