ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ»
Η τελική Αξιολόγηση του Διαγωνισμού για τις νέες Συμβάσεις, άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου: δικαστικές διαμάχες, έντονες αντιδράσεις από τις υφιστάμενες εταιρείες και σαφείς υπαινιγμοί για μεροληψία, έλλειψη διαφάνειας και ισονομίας.
Στην συνέντευξη που ακολουθεί ο Πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας «ΖΗΝΩΝ» κος Παντελής Παντελίδης, αναλύει τους χειρισμούς των Λειτουργών του ΥΜΕ&Ε και επεξηγεί γιατί, μάλλον, ο φορολογούμενος θα υποχρεωθεί να πληρώσει εκατομμύρια σε αποζημιώσεις εξ υπαιτιότητας τους.
1. Κε Παντελίδη γιατί διαμαρτύρεται η εταιρεία ΖΗΝΩΝ σχετικά με τις προσφορές για τις δημόσιες συγκοινωνίες;
Π.Π. Να σας ευχαριστήσω γιατί μας δίνετε βήμα να προβάλουμε τις θέσεις μας. Δεν πρόκειται για απλή διαμάχη ιδιωτικής εταιρείας που έχασε ένα Διαγωνισμό του Δημοσίου, αλλά για ένα τεράστιο σκάνδαλο. Μιλάμε για κρατική δαπάνη 1.2 δις €. Έχουμε αποδείξεις ότι δεν τηρήθηκαν οι αρχές της ισονομίας και της χρηστής διοίκησης.
Διαμαρτυρόμαστε επειδή κατακύρωσαν την Προσφορά της Λάρνακας στην Κοινοπραξία MLKP που ακυρώθηκε σε τρεις άλλες δίκες. Αντί να ακυρώσουν τον Διαγωνισμό, τον κατακύρωσαν στην πλέον άκυρη Προσφορά.
2. Αντιλαμβάνομαι ότι κατηγορείτε ευθέως τον Πολιτικό Προϊστάμενο του ΥΜΕ&Ε και συγκεκριμένους Λειτουργούς του;
Π.Π. Φυσικά και τους κατηγορούμε, γιατί:
1. Τα Δικαστήρια τους έχουν καταλογίσει «πλάνη» και «ανεπάρκεια». Πόση αξιοπιστία μπορεί να έχουν οι αποφάσεις τους όταν τα ίδια τα Δικαστήρια τους χαρακτηρίζουν έτσι;
2. Ο Γενικός Ελεγκτής αναγκάστηκε να παρέμβει δύο φορές, επειδή δεν προσκάλεσαν Εκπρόσωπο της Δ/σης Ελέγχου του ΥΜΕ&Ε και, με πρωτοβουλία τους, δρομολόγησαν την αλλαγή ημερομηνίας λήξης σε ορισμένες Εγγυήσεις Συμμετοχής. Κάτι απαράδεκτο για Δημόσιους Διαγωνισμούς.
3. Έσπευσαν να υπογράψουν, εν μέσω πανδημίας, τη νέα Σύμβαση για την Επαρχία Λάρνακας με την Ισπανική Κοινοπραξία, ενώ μπορούσαν να επικαλεστούν τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 1370/2007 σύμφωνα με τον οποίο σε έκτακτες συνθήκες η Αναθέτουσα Αρχή δύναται να προβεί σε απευθείας Ανάθεση, για χρονική περίοδο μέχρι δύο χρόνια. Προτίμησαν όμως να παραδώσουν τις συγκοινωνίες της Λάρνακας στην πλέον προβληματική Προσφορά!
3. Γιατί πραγματοποιήσατε εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Προεδρικό μέγαρο; Πιστεύετε ότι ο ΠτΔ μπορεί να παρέμβει;
Ζητήσαμε από τον ΠτΔ να παρέμβει και με πολιτική απόφαση να θέσει στις σωστές του βάσεις το όλο ζήτημα. Όσοι επικαλούνται τις Δικαστικές Αποφάσεις, να τους υπενθυμίσουμε ότι η Προσφορά της Ισπανικής Κοινοπραξίας, ακυρώθηκε από άλλα δύο Δικαστήρια. Ο Διαγωνισμός πρέπει να ακυρωθεί άμεσα με πολιτική απόφαση και υπάρχει το νομικό υπόβαθρο γι’ αυτό.
4. Συνοψίζοντας κε Παντελίδη, τί ακριβώς ζητά η εταιρεία «ΖΗΝΩΝ»; Ποιόν θεωρείτε ως αρμόδιο Φορέα για να παρέμβει;
Απαιτούμε την διεξαγωγή Ελέγχου στην όλη διαδικασία των Προσφορών, της Επαρχίας Λάρνακας. Ο σχετικός Έλεγχος πρέπει να πραγματοποιηθεί από τον Γενικό Ελεγκτή και τις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές και να μην ευαισθητοποιούνται α λα καρτ στα κρίσιμα αυτά ζητήματα.
Το ΥΜΕ&Ε πρέπει να επαναξιολογήσει τις Προσφορές, υπό το φώς των τελευταίων Δικαστικών Αποφάσεων. Σύμφωνα με τον Διαγωνισμό η Αναθέτουσα Αρχή δύναται να τερματίσει την Σύμβαση, εφόσον «διαπιστώνεται ότι ο Παραχωρησιούχος παρείχε σε οποιαδήποτε στάδιο σκοπίμως ή αμελώς ανακριβείς, σε ουσιώδες βαθμό, ψευδείς ή δόλιες πληροφορίες».
Παράλληλα θα επιδιώξουμε τον καταμερισμό ευθυνών και την πιθανή ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου. Η ατιμωρησία είναι ο λόγος για τα φαινόμενα διαφθοράς και έλλειψης διαφάνειας που αντιμετωπίζουμε.
5. Γιατί θεωρείτε τον Γενικό Ελεγκτή ως το αρμόδιο άτομο για να διεξαγάγει έρευνα εις βάθος;
Έχει την αρμοδιότητα και την εξουσία να διεξάγει Οικονομικό και Διαχειριστικό Έλεγχο στις Δημοσιονομικές/Διοικητικές Αποφάσεις του Κράτους, για τη διαφύλαξη της ισονομίας, της ίσης μεταχείρισης και της διαφάνειας. Εάν διεξαχθεί αυτή η Έρευνα θα οδηγήσει οπωσδήποτε σε επαναξιολόγηση του Διαγωνισμού, η Προσφορά της Ισπανικής Κοινοπραξίας θα ακυρωθεί, οπόταν θα πρέπει να ακυρωθεί και ο Διαγωνισμός της Λάρνακας.
Το ΥΜΕ&Ε υπόγραψε για την Επαρχία Λάρνακας, με ορατό τον κίνδυνο να κληθεί το Κράτος να καταβάλει τεράστιες αποζημιώσεις. Η προστασία του δημοσίου χρήματος είναι αρμοδιότητα και καθήκον του Γενικού Ελεγκτή. Έχει δείξει και αποδείξει, διαχρονικά, ότι δεν δίστασε, δεν διστάζει και δεν θα διστάσει να το κάνει.
6. Πλησιάζει το ορόσημο της 5ης Ιουλίου, θα κλιμακώσετε τα δυναμικά μέτρα διαμαρτυρίας;
Ζητούμε τα αυτονόητα: ισονομία και διαφάνεια. Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια καλής πίστης. Αντίθετα, αντιμετωπίσαμε ετσιθελισμούς και απαξίωση. Δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή. Τις επόμενες μέρες θα μεταφέρουμε όλο το βάρος της διαμαρτυρίας μας στην πρωτεύουσα, μπροστά στα κέντρα λήψεως των αποφάσεων.
Θα συνεχίσουμε μέχρι να ακυρώσουν τον Διαγωνισμό.
EKLOGES2026
Ekloges2026 – Η Οικονομία στο Επίκεντρο | Παρασκευή 23/01 στις 6μμ
Με σαφείς πολιτικές τοποθετήσεις και έντονες διαφοροποιήσεις συνεχίστηκε η πολιτική εκπομπή Ekloges2026 με παρουσιαστή τον Μίκη Κασάπη, φέρνοντας στο προσκήνιο τα καίρια οικονομικά ζητήματα που απασχολούν την Κυπριακή Δημοκρατία, ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου.
Καλεσμένοι της εκπομπής είναι ο βουλευτής και Πρόεδρος του Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Σταύρος Παπαδούρης, ο βουλευτής του ΕΛΑΜ, Σωτήρης Ιωάννου, καθώς και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, Μάριος Ηλία.
💰 Οικονομία και κοινωνικά αδιέξοδα στο επίκεντρο
Κεντρικό άξονα της συζήτησης αποτέλεσε η πορεία της κυπριακής οικονομίας και τα αδιέξοδα που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες, με έμφαση στην ακρίβεια και τη γενικότερη οικονομική πίεση στα νοικοκυριά.
📊 ΑΤΑ, συντάξεις και «ευημερούντες αριθμοί»
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της ΑΤΑ και στο κατά πόσο θα πρέπει να παραχωρείται καθολικά, καθώς και στο ζήτημα των χαμηλών συντάξεων, με τους συμμετέχοντες να επισημαίνουν ότι πολλοί συμπολίτες μας δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις βασικές τους ανάγκες, την ώρα που η Κυβέρνηση υποστηρίζει πως οι οικονομικοί δείκτες παρουσιάζουν θετική εικόνα.
⚖️ Θεσμοί και Videogate
Παράλληλα, άνοιξε συζήτηση γύρω από το μέλλον του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης, με αφορμή το σκάνδαλο Videogate, και το ερώτημα κατά πόσο θα πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία του.
Η συζήτηση ανέδειξε ότι η οικονομία και η κοινωνική πολιτική θα βρεθούν στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης μέχρι τις κάλπες.
📺 Ekloges2026 — πολιτικός διάλογος με αιχμές και καθαρές θέσεις, στον δρόμο προς τον Μάιο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πρόεδρος: Ψήφος εμπιστοσύνης από τις αγορές η επιτυχής έκδοση του ομολόγου
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, επισημαίνει σε ανάρτησή του ότι συγκεκριμένα, πραγματικά και μετρήσιμα στοιχεία επιβεβαιώνουν την αξιοπιστία, τη σταθερότητα και την υπεύθυνη οικονομική πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση.
Ως ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών προς την κυπριακή οικονομία και τη χώρα χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την επιτυχή έκδοση του δεκαετούς ομολόγου της Κυπριακή Δημοκρατία.
«Η υπερκάλυψη της έκδοσης του ομολόγου της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά 16 φορές, με προσφορές που έφθασαν τα 16,5 δισ. ευρώ για άντληση 1 δισ., συνιστά ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών προς την κυπριακή οικονομία και τη χώρα μας», αναφέρει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ».
Παράλληλα, σημειώνει ότι ο εκτιμώμενος ρυθμός ανάπτυξης 3,1% για το 2026 –ένας από τους υψηλότερους στην Ευρωζώνη–, η σχεδόν πλήρης απασχόληση με την ανεργία να περιορίζεται στο 4,6%, τα ισχυρά δημοσιονομικά πλεονάσματα καθώς και η σταθερή αποκλιμάκωση του δημόσιου χρέους, αποτελούν απτά και μετρήσιμα δεδομένα. Όπως υπογραμμίζει, τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν την αξιοπιστία, τη σταθερότητα και την υπεύθυνη οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης, η οποία καλλιεργεί κλίμα εμπιστοσύνης και ενισχύει τη διεθνή θέση της χώρας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Γενικός Λογιστής: Σχέδιο για κεντρική διαχείριση έργων στον δημόσιο τομέα
Ολοκληρώθηκε μελέτη για τη δημιουργία μηχανισμού διαχείρισης έργων, η οποία θα τεθεί σε διαβούλευση με τα Υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών, καθώς και με το Υφυπουργείο Έρευνας και Καινοτομίας, ανέφερε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου την Πέμπτη ο Γενικός Λογιστής Ανδρέας Αντωνιάδης.
Η συζήτηση αφορούσε τις προσπάθειες βελτίωσης των διαδικασιών προσφοροδότησης και υλοποίησης δημοσίων συμβάσεων, με αντικείμενο στην ημερήσια διάταξη τον έλεγχο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το 2023 σχετικά με τις διαδικασίες σύναψης σύμβασης για την προμήθεια και εγκατάσταση μη στρατιωτικών συστημάτων προστασίας κρίσιμων υποδομών από μη επανδρωμένα αεροχήματα. Στη σύντομη εισαγωγή του, ο Γενικός Ελεγκτής Ανδρέας Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι την τελευταία δεκαετία η Αστυνομία επιχείρησε χωρίς επιτυχία να προμηθευτεί τα συστήματα αυτά, προσθέτοντας πως στην πιο πρόσφατη απόπειρα το σύστημα που δοκιμάστηκε δεν λειτούργησε.
Παράλληλα, έκανε λόγο για ανεπαρκή προγραμματισμό και ελλιπή παρακολούθηση του έργου, με αποτέλεσμα απώλειες σε διοικητικό κόστος και εργατοώρες, αλλά και παραμονή της ανάγκης ανικανοποίητης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι, σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες, έχουν ληφθεί εναλλακτικά μέτρα.
Από την πλευρά του, ο Ανώτερος Πρώτος Ελεγκτής Τεχνικού Ελέγχου Ευάγγελος Θεοδωρίδης ανέφερε ότι ο τελευταίος σχετικός διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε το 2021 και παρουσίαζε ομοιότητες με εκείνον του 2018 σε ορισμένες κρίσιμες υποδομές.
Πρόσθεσε ότι ο έλεγχος της ΕΥ ξεκίνησε ήδη από το στάδιο των εγγράφων, με εισηγήσεις για χρονοδιαγράμματα και για την απουσία συμβολαίου συντήρησης. Όπως είπε, κάποιες από αυτές υιοθετήθηκαν, άλλες μερικώς και άλλες απορρίφθηκαν, όπως η απαίτηση εμπειρίας του προσφοροδότη στην εγκατάσταση αντίστοιχων συστημάτων σε χώρες της ΕΕ ή στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Σε ό,τι αφορά τη συντήρηση, επεσήμανε ότι η ΕΥ είχε υπογραμμίσει την ανάγκη πρόβλεψης σχετικού συμβολαίου από το στάδιο του διαγωνισμού και ενίσχυσης των ασφαλιστικών δικλείδων, κάτι που δεν έγινε δεκτό, με την Αστυνομία να αντιπροτείνει την υποβολή δεσμευτικών τιμών για ανταλλακτικά.
Ανέφερε ακόμη ότι υπήρξε προσφυγή από ανεπιτυχόντα προσφοροδότη, ο οποίος αμφισβήτησε την καταλληλότητα του επιλεγέντος αναδόχου για τεχνικούς λόγους, προσφυγή που απορρίφθηκε. Τελικά, όπως είπε, το σύστημα δεν πέτυχε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και η σύμβαση τερματίστηκε τον Απρίλιο του 2025, χωρίς όμως οικονομική ζημιά, λόγω κατάσχεσης της εγγυητικής.
Στη συνέχεια, ο Γενικός Λογιστής Ανδρέας Αντωνιάδης ανέφερε ότι το όνομα του αποτυχόντα αναδόχου αναρτήθηκε στο μητρώο αποκλεισμού δημοσίων συμβάσεων, ώστε να αποκλειστεί από μελλοντικές διαδικασίες προσφοροδότησης.
Σε γενικότερη αναφορά για τις δημόσιες συμβάσεις, σημείωσε ότι 45 επαγγελματίες λειτουργοί αγορών απέκτησαν πιστοποίηση ύστερα από διετή εκπαίδευση και συνιστάται η αξιοποίησή τους στις σχετικές διαδικασίες, προσθέτοντας ότι η Αστυνομία θα ενταχθεί στον δεύτερο κύκλο εκπαίδευσης από το 2026.
Πρόσθεσε επίσης ότι ολοκληρώθηκε η μελέτη για τη σύσταση μηχανισμού διαχείρισης έργων, η οποία θα τεθεί σε διαβούλευση με τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών και το Υφυπουργείο Έρευνας και Καινοτομίας.
Επεσήμανε ακόμη ότι το Γενικό Λογιστήριο δεν διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία για καθαρά τεχνικά ζητήματα δημοσίων συμβάσεων, υπογραμμίζοντας ότι οι συντάκτες των εγγράφων πρέπει να είναι καταρτισμένοι και ότι, όπου απαιτείται εξειδίκευση, θα πρέπει να αγοράζονται υπηρεσίες.
Ο νέος Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Παντελή, ανέφερε ότι το Υπουργείο συμφωνεί κατ’ ουσίαν με τα συμπεράσματα της έκθεσης.
Μίλησε επίσης για αδυναμίες στα έγγραφα του διαγωνισμού, παρά τον ποιοτικό έλεγχο που είχε προηγηθεί, αλλά και για προβλήματα που παρουσιάστηκαν στη συνέχεια κατά την υλοποίηση της σύμβασης.
Συμπλήρωσε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει διαδικασία απόκτησης συστήματος μέσω αρμόδιας επιτροπής με εκπροσώπους κυρίως του Υπουργείου Μεταφορών και ότι η σχετική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σε σύντομη παρέμβαση, εκπρόσωπος της Αστυνομίας διαβεβαίωσε την Επιτροπή ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή φύλαξη των κρίσιμων υποδομών.
Ακολούθησαν δύο ερωτήσεις από τις βουλεύτριες του Δημοκρατικού Συναγερμού Ρίτα Σούπερμαν και Σάβια Ορφανίδου σχετικά με τη συνεργασία των υπηρεσιών με το Γενικό Λογιστήριο για την ολοκλήρωση των συμβάσεων, αλλά και με το ενδεχόμενο αλλαγών στα ποιοτικά κριτήρια προστασίας των αρμόδιων αρχών έναντι προσφοροδότη που αδυνατεί να ολοκληρώσει έργο.
Απαντώντας, ο κ. Αντωνιάδης ανέφερε ότι υπάρχει ολοκληρωμένο πακέτο δράσεων με ορίζοντα τριετίας, σημειώνοντας ότι τα νομοθετικά έχουν ολοκληρωθεί και ότι προχωρούν τα διαδικαστικά, όπως τα πρότυπα έγγραφα και τα πληροφοριακά συστήματα.
Ο Διευθυντής Λογιστικών Υπηρεσιών Φίλιππος Κατράνης υπογράμμισε ότι η ουσία του προβλήματος εντοπίζεται στο στάδιο της προετοιμασίας και ότι είναι κρίσιμο η προετοιμασία και η κατανόηση της αγοράς να γίνονται σωστά και στον απαιτούμενο χρόνο, προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «αντί να εστιάζουμε στην προκήρυξη, πρέπει να επικεντρωνόμαστε στο πώς θα καλυφθεί η ανάγκη».
Στις δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας, επανέλαβε ότι η Αστυνομία επιχείρησε δύο φορές να προμηθευτεί σύστημα χωρίς επιτυχία, γεγονός που, όπως είπε, αναδεικνύει σοβαρή αδυναμία στον τρόπο λειτουργίας των προσφορών στον δημόσιο τομέα.
Πρόσθεσε ότι το Γενικό Λογιστήριο, λαμβάνοντας υπόψη αυτή την αδυναμία, ετοιμάζει –σε προχωρημένο στάδιο– διαδικασία βάσει της οποίας οι υπηρεσίες και τα υπουργεία που προκηρύσσουν τέτοιους διαγωνισμούς θα τελούν υπό την εποπτεία και καθοδήγηση ενός κεντρικού συστήματος αγορών και προμηθειών, ώστε να αποφεύγονται παρόμοιες αποτυχίες.
«Η ισχύουσα νομοθεσία είναι ιδιαίτερα περίπλοκη και πολυσύνθετη, άρα απαιτεί έναν κεντρικό καθοδηγητή, ιδίως σε εξειδικευμένα συστήματα. Είναι αδύνατον το κράτος να διαθέτει μόνιμα τέτοιους εμπειρογνώμονες, όμως σε ειδικά θέματα μπορούν να αγοράζονται υπηρεσίες για να στηρίζεται η αρμόδια αρχή και να τίθενται οι αναγκαίες ασφαλιστικές δικλείδες», σημείωσε.
Σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να καθιερωθεί υποχρέωση δήλωσης πόθεν έσχες για όσους συμμετέχουν σε διαδικασίες προσφοροδότησης, ο κ. Κουλίας απάντησε ότι απαιτούνται ασφαλιστικές δικλείδες και ότι, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει, τα ζητήματα αυτά ήδη λαμβάνονται υπόψη.
-
Think Tank1 month agoΣομαλιλάνδη: το νέο μέτωπο Ισραήλ–Τουρκίας
-
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ1 month agoΤο ερώτημα για την Holguín για την UNFICYP και η υπόθεση της Μάμμαρι: γιατί δέχθηκαν επίθεση δύο Ελληνοκύπριοι αγρότες;
-
Off the Record2 weeks agoΣΥΚΑΣ: Πολιορκία κομμάτων για να είναι υποψήφιος – Λευκωσιάτικη δημοσκόπηση
-
Off the Record2 weeks agoΑνθρωποφαγία από το ΔΗΣΥ καταγγέλλει ο Τορναρίτης
-
Off the Record1 week agoΗ ττενέκκα και το ΕΛΑΜ…
-
Άρθρα Χάρη Θεραπή4 weeks agoΠώς στήνεται ένα πολιτικό «viral σκάνδαλο»
-
Off the Record1 month agoΕκλογές 2026: Το ποτάμι δεν γυρίζει ΠΙΣΩ…
-
Off the Record1 week agoΕπέκταση της υπηρεσίας των εφέδρων στρατιωτών στην Εθνική Φρουρά μέχρι την ηλικία των 65 ετών
-
Think Tank1 month agoΤο πραξικόπημα των ΤΚ το 1963 | Μία εκπομπή ντοκουμέντο
-
Off the Record2 weeks agoΟ κωμικός θίασος και τα ρεζιλίκια…

