Τη Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020, στην εκπομπή «Εξ Αφορμής», ο κος Χάρης Θεραπής παρέα με τον Φάνη Μακρίδη, διευθυντή σύνταξης του themaonline.com – World News Media σχολίασαν την επικαιρότητα.

Πρώτο θέμα της εκπομπής, τα δυναμικά μέτρα της εταιρείας λεωφορείων «Ζήνων» στη Λάρνακα, μέλη της οποίας σε δημοσιογραφική διάσκεψη ανακοίνωσαν ότι από σήμερα και μέχρι την Τετάρτη, 20 Μαΐου, τα λεωφορεία της εταιρείας θα παραμείνουν σταθμευμένα στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων. Αν μέχρι την Τετάρτη, τα αιτήματα της εταιρείας δεν ικανοποιηθούν, τότε την Πέμπτη, 21 Μαΐου τα λεωφορεία θα σταθμεύσουν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.
Θυμίζουμε ότι η εταιρεία «Ζήνων» προσέφυγε εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας για τον διαγωνισμό που αφορά τις δημόσιες συγκοινωνίες της Λάρνακας για την δεκαετία 2020 – 30. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας «Ζήνων», η προσφορά που επιλέχθηκε έχει ακυρωθεί δικαστικώς εις τριπλούν, καθώς η κοινοπραξία ΜLKP (Καπνός – Malta Lines) που κέρδισε υστερεί σε ουσιώδεις όρους στην προσφορά της, καθώς δεν προχώρησε σε σύνταξη Business Plan από έμπειρο ελεγκτικό οίκο, αλλά ούτε και φέρει πιστοποίηση της απαραίτητης εμπειρίας για την υλοποίηση του έργου. Γι’ αυτούς του λόγους, η εταιρεία «Ζήνων» απαιτεί την άμεση ακύρωση της σύμβασης με την εν λόγω κοινοπραξία.

Καλεσμένος στην εκπομπή ήταν ο κος Παντελής Παντελίδης, πρόεδρος της εταιρείας «Ζήνων». Σε ερώτηση του κου Μακρίδη γιατί η εταιρεία προτίμησε να προχωρήσει με αυτά τα δραστικά μέτρα και όχι με την προσφυγή σε κάποιο δευτεροβάθμιο δικαστικό όργανο, ο κος Παντελίδης επεσήμανε ότι η εταιρεία του έχει προχωρήσει σε έφεση, ωστόσο η υπόθεση θα εκδικαστεί σε 2 με 3 χρόνια, διάστημα κατά το οποίο προέβλεψε ότι η εταιρεία θα έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Συνεχίζοντας, ο κος Παντελίδης, έντονα φορτισμένος, επανέλαβε την απαίτηση της εταιρείας από τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Γενικό Ελεγκτή να προχωρήσουν με σχετική έρευνα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει, έτσι ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη με πολιτική απόφαση. Επεσήμανε ξανά ότι η πρόταση της εν λόγω κοινοπραξίας δεν πληροί τους όρους, γι’ αυτό, κάλεσε τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων να ενεργοποιήσει τον όρο που συμπεριλαμβάνεται στη σύμβαση περί ακύρωσής της, εάν δηλαδή στα χρονικά πλαίσια ενός έτους από την υπογραφή της διαπιστωθεί ότι η επιτροπή παραπλανήθηκε ή ξεγελάστηκε, η τελευταία μπορεί να ακυρώσει την απόφασή της. Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο κος Παντελίδης αναφέρθηκε και στην συνεχείς αλλαγές και διαφοροποιήσεις των όρων της προσφοράς, έτσι ώστε να ευνοηθούν άλλες προτάσεις.

Στη συνέχεια της εκπομπής, ο κος Παντελίδης επεσήμανε μετά και από σχετική ερώτηση του κου Θεραπή ότι οι κινητοποιήσεις της εταιρείας δεν θα επηρεάσουν οποιαδήποτε μαθητικά δρομολόγια, καθώς ο στόχος δεν είναι να ταλαιπωρηθεί το επιβατικό κοινό, αλλά να ακουστούν τα αιτήματα της εταιρείας.
Τέλος, ο κος Παντελίδης ανέφερε ότι ως εταιρεία εναποθέτουν τις ελπίδες τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Μεταφορών για απόδοση της δικαιοσύνης. Υπογράμμισε δε ότι δεν ζητούν ούτε τη λύπηση κανενός, ούτε τον οίκτο. Ζητούν δικαιοσύνη, αξιοκρατία και αντικειμενικότητα χωρίς να κατηγορούν κανέναν.

Vouli TV