Σύμφωνα με τον Έπαρχο Αμμοχώστου και Έφορο Εκλογής Γιώργο Χρυσαφίνη, 3,334 έχουν δικαίωμα ψήφου στην αναπληρωματική εκλογή για τον δημαρχιακό θώκο της Αγίας Νάπας, μετά την υπουργοποίηση του τέως δημάρχου της Γιάννη Καρούσου. Το αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί μόλις μια ώρα μετά το κλείσιμο των καλπών.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 6 το απόγευμα, με διάλειμμα από τις 12 μέχρι τη 1 το μεσημέρι. Δικαίωμα συμμετοχής στην αναπληρωματική εκλογή έχουν 3334 εκλογείς, εκ των οποίων 2687 είναι Κύπριοι και 647 είναι Κοινοτικοί, οι οποίοι θα κατανεμηθούν σε 4 εκλογικά κέντρα, με τη συμμετοχή να αναμένεται να κυμανθεί σε ιδιαίτερα ψηλά ποσοστά, όπως άλλωστε συνέβη και σε προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες για την τοπική αυτοδιοίκηση στην Αγία Νάπα. Όσον αφορά τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί οι εκλογείς για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα θα πρέπει να έχουν μαζί τους το εκλογικό τους βιβλιάριο ή το δελτίο ταυτότητάς τους ή και το έγγραφο που χρησιμοποίησαν για την εγγραφή τους, προκειμένου για Κοινοτικούς εκλογείς. Για διευκόλυνσή τους οι Κοινοτικοί εκλογείς προτρέπονται να έχουν μαζί τους την Βεβαίωση Εγγραφής Πολίτη της Ένωσης (MEU1) ή το Πιστοποιητικό Εγγραφής Αλλοδαπού.

Χρίστος Ζαννέτος και Αιμιλία Ευαγγέλου-Ξύδια διεκδικούν τον δημαρχιακό θώκο, οι οποίοι κατήλθαν ως ανεξάρτητοι με τον Χριστο Ζαννέτο να λαμβάνει τη στήριξη από Δημοκρατικό Συναγερμό, Δημοκρατικό Κόμμα, Δημοκρατική Παράταξη, Πατριωτικό Κίνημα και Κόμμα για τα Ζώα και την Αιμιλία Ευαγγέλου Ξύδια, να λαμβάνει στήριξη από το ΑΚΕΛ, τη Συμμαχία Πολιτών και το Κίνημα Αλληλεγγύης.

Το πρόγραμμα της ψηφοφορίας των δύο υποψηφίων έχει ως εξής:

10:30: Αναπληρωματική εκλογή Δημάρχου Αγίας Νάπας – Ο υποψήφιος Χρίστος Ζαννέττου θα ψηφίσει στο Δημοτικό Σχολείο (Αγία Νάπα)

11:30: Αναπληρωματική εκλογή Δημάρχου Αγίας Νάπας – Η υποψήφια Αιμιλία Ευαγγέλου – Ξύδια θα ψηφίσει στο Δημοτικό Σχολείο (Αγία Νάπα)

Vouli TV