Connect with us

LIVE

ΚΟΛΑΣΗ ΠΥΡΟΣ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ | ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ ΜΕΤΑΒΑΙΝΟΥΝ 3 ΔΟΙΜΙΡΙΕΣ ΜΑΤ

Avatar photo

Published

on

Ο μεγαλύτερος καταυλισμός προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη καίγεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, ενώ μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών έχουν διαφύγει προς τα γύρω βουνά. Πολλοί είναι αυτοί που κατευθύνονται και προς την πόλη.

Αφορμή αποτέλεσε η γνωστοποίηση του ότι 35 άτομα βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό και ότι πρέπει να τεθούν σε απομόνωση μαζί με μέλη των οικογενειών τους αλλά και όσους είχαν χαρακτηρισθεί επαφές τους. Αυτό θα γινόταν σε χώρους αποθήκης λίγο έξω από το ΚΥΤ στο δρόμο προς την Παναγιούδα.

Κάποιοι από αυτούς αντέδρασαν στην προοπτική της απομόνωσης τους και αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό. Κάποιοι άλλοι αργά το βράδυ προσπάθησαν να βγουν έξω από τον καταυλισμό κινούμενοι προς τα βουνά και θεωρώντας ότι έτσι θα διαφύγουν από τον κίνδυνο του κορονοϊού που θα προκαλούσε η επαφή με όσους δεν δεχόταν να απομακρυνθούν. Οι συγκρούσεις μεταξύ τους οδήγησαν σύντομα σε φωτιές αρχικά περιμετρικά του καταυλισμού που κατέκαψαν όλες τις σκηνές έξω και γύρω από το ΚΥΤ και κοντέινερ μέσα σε αυτό.
Στις 2.30 μετά τα μεσάνυχτα, μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών κινήθηκε προς την πόλη περνώντας μάλιστα μέσα από το χωριό της Μόριας, ενώ διμοιρίες ΜΑΤ με κλούβες έχουν δημιουργήσει φραγμό στο ύψος του Καρά Τεπέ αποτρέποντας τους από το να μπουν στην πόλη.
Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 09:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότη Μηταράκη, του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Κουμουτσάκου, του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου. Θα εξεταστεί η κατάσταση στη Μόρια και τα μέτρα που θα ληφθούν για την αντιμετώπισή της.
Εν τω μεταξύ στη Λέσβο μεταβαίνει ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων ‘Ασυλο του υπουργείου Μετανάστευσης Μάνος Λογοθέτης. Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η καταστροφή στο ΚΥΤ της Μόριας «είναι μάλλον ολική» και επισημαίνει: «με εντολή του υπουργού Μετανάστευσης μεταβαίνω στο νησί. Πάμε να εκτιμήσουμε την κατάσταση. Πρέπει να δούμε σε συνεργασία με όλους τους φορείς τι λύσεις μπορούμε να δώσουμε για την προσωρινή και μακροχρόνια φιλοξενία των διαμενόντων εκεί. Για όλους είναι πρώτη προτεραιότητα».
Στη Λέσβο έφτασαν και τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ που έφυγαν το πρωί από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, προκειμένου να ενισχύσουν τις αστυνομικές δυνάμεις που υπήρχαν ήδη στο νησί.

Continue Reading

#exAformis

#exaformis – Κυπριακό 2025: Νέα Δεδομένα, Παλιά Διλήμματα | Κυριακή 16/11 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Στην εκπομπή #exaformis με τον Χάρη Θεραπή, καλεσμένοι είναι ο Πέτρος Ζαρούνας, διεθνολόγος, και ο Νίκος Στελγιάς, δημοσιογράφος και γεωπολιτικός αναλυτής. Μια αποκαλυπτική συζήτηση για τα κρίσιμα ζητήματα γύρω από το Κυπριακό, και τις νέες γεωπολιτικές εξελίξεις.

🔹 Η αρχιτεκτονική άμυνα της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει

🔹 Η εκλογή Ερχιουρμάν και τα νέα δεδομένα για την περιοχή

🔹 Η διαχρονική στάση της Τουρκίας και οι επιπτώσεις στο Κυπριακό

📺 Δείτε την εκπομπή αποκλειστικά στο Vouli.TV την Κυριακή 16/11 στις 7 μ.μ

 

Continue Reading

#exAformis

#exaformis – ΤΔΒΚ: Μια Ανακήρυξη χωρίς Αναγνώριση | Σάββατο 15/11 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Στην εκπομπή #exaformis με τον Χάρη Θεραπή, καλεσμένος είναι ο Δρ. Γιάννος Χαραλαμπίδης, διεθνολόγος με διδακτορικό στις Διεθνείς Σχέσεις.,

Μια αποκαλυπτική συζήτηση για το Κυπριακό, με αφορμή την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, τους κινδύνους από τη δημιουργία δύο συνιστωσών κρατών, και το πώς ο κλασικός ρεαλισμός διαμορφώνει τις εξελίξεις στο νησί τα τελευταία 50+1 χρόνια.

🔹 «Ο κίνδυνος για δύο συνιδρυτικά κράτη
🔹 «Η Ομοσπονδία είναι αποδοχή της εισβολής του 1974»
🔹 «Η στρατηγική μετατόπιση της Κύπρου προς τις ΗΠΑ και η ανάγκη ένταξης στο ΝΑΤΟ»

📺 Δείτε την εκπομπή αποκλειστικά στο Vouli.TV την Σάββατο 15/11/2025 στις 19:00.

Continue Reading

LIVE

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ – Επεισόδιο 5 | 15/11 στις 5μμ

Avatar photo

Published

on

Η Μαρία Λουή, μητέρα του Κυριάκου, θύματος από τους αερόσακους TAKATA, και ο Αλέξανδρος Λούνγκου, το πρώτο επιζών θύμα, μοιράζονται μαζί μας τις τραγικές στιγμές που βίωσαν, τα εγκληματικά λάθη και τις αμέλειες από το κράτος, καθώς και την προσπάθεια φίμωσης και συγκάλυψης. Μία συζήτηση γύρω από τον αγώνα τους για δικαίωση, όπου αποκαλύπτουν πτυχές της υπόθεσης που μέχρι σήμερα παραμένουν άγνωστες στο κοινό.

🎙️ Παρουσιάζει ο Μίκης Κασάπης
🗓️ Σάββατο 15/11, στις 5 μ.μ.

Continue Reading
Advertisement

Viral

(c) 2017-25 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia