Στην κούρσα της διεκδίκησης μιας εκ των τριών θέσεων αντιπροέδρων, κατέρχονται επτά σημαίνοντα για το κόμμα, πρόσωπα, ενόψει της 8ης παγκύπριας εκλογικής συνέλευσης που θα διεξαχθεί την 29η Απριλίου. Σάβια Ορφανίδου, Φωτεινή Τσιρίδου, Γεώργιος Κάρουλας, Ξένια Κωνσταντίνου, Μάριος Πελεκάνος, Ονησίφορος Ιορδάνου και Μιχάλης Μιχαλή είναι οι επτά που υπέβαλαν τις υποψηφιότητές τους.

Πρώτη προσήλθε στην Πινδάρου η βουλεύτρια Λευκωσίας, Σάβια Ορφανίδου, συνοδευόμενη από τον πατέρα της και τον κοινοβουλευτικό της συνεργάτη. Μετά την υποβολή της υποψηφιότητάς της η κα Ορφανίδου δήλωσε πως σήμερα είναι μια ακόμη όμορφη μέρα για τον Δημοκρατικό Συναγερμό. «Έχω υποβάλλει την υποψηφιότητά μου για μια εκ των τριών θέσεων των Αντιπροέδρων με πολύ μεγάλη περηφάνια. Θεωρώ ότι η ενότητα της παράταξης γίνεται πράξη και συνεχίζουμε δυναμικά για την παράταξη που θέλουμε και για την Κύπρο μας που τόσο αγαπούμε», κατέληξε.

Ακολούθως, ο τέως πρόεδρος του ΔΣ του ΡΙΚ, Μιχάλης Μιχαήλ, υπέβαλε την υποψηφιότητά του για να διεκδικήσει θέση αντιπροέδρου στην ηγετική πυραμίδα του κόμματος. Σε δηλώσεις του ο κ. Μιχαήλ υπογράμμισε πως είναι μια σημαντική μέρα για τον Δημοκρατικό Συναγερμό. «Έχω υποβάλει την υποψηφιότητά μου για Αντιπρόεδρος του κόμματος. Οι εμπειρίες, οι γνώσεις τόσων χρόνων δεν μπορούν να πάνε χαμένες. Έχω τον χρόνο, έχω τη θέληση και πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω και την παράταξη και τη νέα μας Πρόεδρο αλλά και τον τόπο γενικότερα. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι θα έχουν κατά νου την προσπάθεια η οποία γίνεται για ανασυγκρότηση, ανανέωση και να επαναφέρουμε ξανά τον Δημοκρατικό Συναγερμό εις τα σημαντικά επίπεδα στα οποία χρειάζεται ο τόπος. Πιστεύω ότι σ’ αυτή την προσπάθεια εγώ θα είμαι αρωγός, γι’ αυτό και έχω καταθέσει την υποψηφιότητά μου» σημείωσε.

Στη συνέχεια, υποψηφιότητα για την αντιπροεδρία του κόμματος υπέβαλε ο Ονησίφορος Ιορδάνους. Σε δηλώσεις του μετά την κατάθεση της υποψηφιότητάς του, ο κ. Ιορδάνους είπε: «Με σεμνότητα υποβάλλω σήμερα την υποψηφιότητά μου για μια θέση Αντιπροέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού. Η πάνω από 30 χρόνια κομματική μου προσφορά, είτε στη νεολαία του κόμματος είτε στο Ανώτατο Συμβούλιο του κόμματος είτε στην εκτελεστική γραμματεία της Λεμεσού είτε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής Πολιτικής Επιμόρφωσης είτε ως Εκλεγμένο Μέλος του 20αμελους Πολιτικού Γραφείου αλλά και η πάνω από 26 χρόνια ακαδημαϊκή μου καριέρας, η εργασιακή μου πείρα αλλά και η κοινωνική μου εμπλοκή στα διάφορα δρώμενα, μου δίνουν τη δυνατότητα να είμαι δύναμη ενότητας, αξιοπιστίας και γνώσης και μπορώ μ’ αυτά τα δεδομένα να υπερασπίσω τις αρχές και τις αξίες του κόμματός μας και κατ’ ανάγκη του τόπου μας. Γι’ αυτό σθεναρά θ’ αγωνιστώ για εθνική δικαίωση, για μια καλύτερη κοινωνία και για ένα καλύτερο αύριο για τη νεολαία που θα έχει προοπτική και μέλλον. Γι’ αυτό ζητώ την ψήφο του κόσμου, ακριβώς για τον λόγο που έχω πει για να προσφέρω για μια καλύτερη κοινωνία, ένα καλύτερο κόμμα με βάση τις αρχές, τις αξίες, τη γνώση που διαθέτω αλλά και με εντιμότητα, κάτι που χρειάζεται ο τόπος».

Υποψηφιότητα για μία εκ των τριών θέσεων αντιπροέδρων του ΔΗΣΥ υπέβαλε και ο βουλευτής Αμμοχώστου Γιώργος Κάρουλλας. «Με σεβασμό στα μέλη του Δημοκρατικού Συναγερμού και με οδηγό τις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας, υποβάλλω σήμερα την υποψηφιότητά μου για θέση Αντιπροέδρου στην ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού. Διεκδικώ αυτό το βήμα προσφοράς με γνώση και εμπειρία και πρωτίστως με όραμα για να ενδυναμώνουμε μαζί το πολιτικό αποτύπωμα του Δημοκρατικού Συναγερμού, του ισχυρού και πρωταγωνιστή Δημοκρατικού Συναγερμού στην κοινωνία της Κύπρου. Είμαι σίγουρος ότι μαζί, ναι, μπορούμε ενωμένοι να πάρουμε την Κύπρο ακόμα πιο μπροστά», δήλωσε μετά την υποβολή της υποψηφιότητάς  του.

Στην κούρσα κατήλθε και η Ξένια Κωνσταντίνου για να διεκδικήσει θέση αντιπροέδρου καταθέτοντας την υποψηφιότητα της. Η κα Κωνσταντίνου μετά την υποβολή της υποψηφιότητάς της δήλωσε: «Με εφόδια μου την πολιτική μου πορεία και εμπειρία απ’ όλες τις τάξεις και Σώματα του Δημοκρατικού Συναγερμού, κυρίως με εφόδιό μου την αγάπη για την παράταξη και τον κόσμο του Δημοκρατικού Συναγερμού, θέτω σήμερα στην κρίση των μελών την υποψηφιότητά μου για μία από τις τρεις θέσεις Αντιπροέδρων στην ανώτατη ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού. Στόχο μου έχω ν’ εργαστώ συλλογικά μαζί με την Πρόεδρο και την υπόλοιπη ηγεσία με όρεξη και σοβαρότητα για την ενότητα της παράταξής μας, θέτοντας νέους, μεγάλους πολιτικούς στόχους που υπηρετούν την πατρίδα και την κοινωνία. Προσδοκώ να συμβάλλω ουσιαστικά με την πολιτική μου κατάρτιση και επάρκεια σ’ ένα ισχυρό, κυρίαρχο και περήφανο Δημοκρατικό Συναγερμό».

Τη δική του υποψηφιότητα υπέβαλε και ο τέως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος για να διεκδικήσει θέση αντιπροέδρου του κόμματος. Μετά την κατάθεση της υποψηφιότητάς του ο κ. Πελεκάνος δήλωσε: «Aκολουθώντας τις καταστατικες διαδικασιες σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα για τον ΔΗΣΥ. Δεν θα μπορούσα να απέχω. Είμαι ετοιμος να συμβάλω θετικά στη νέα προσπαθεια».

Τον κύκλο των υποψηφιοτήτων για τις τρεις θέσεις αντιπροέδρων του ΔΗΣΥ έκλεισε η βουλεύτρια Λεμεσού, Φωτεινή Τσιρίδου, η οποία δήλωσε: «Κατέθεσα μόλις τώρα την υποψηφιότητα μου για τη θέση της αντιπροέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού με ταπεινότητα, με σεβασμό στην ιστορία της παράταξης αλλά και με πάθος για σκληρή δουλειά έτσι ώστε να εργαστώ όσο μπορώ για να φέρουμε τον Δημοκρατικό Συναγερμό εκεί που του αξίζει στη θέση του πρωταγωνιστή. Μαζί μου σήμερα έχουν καταθέσει την υποψηφιότητα τους αξιόλογες και αξιόλογοι συναγωνιστές και συναγωνίστριες που αποδεικνύει αυτό την προοπτική και τη δυναμική που έχει η παράταξή μας. Η προσπάθεια του Δημοκρατικού Συναγερμού θα πρέπει να συνεχιστεί και η νέα Πρόεδρος θα πρέπει να πλαισιωθεί από τη νέα ηγεσία και να εργαστεί σκληρά για τους ανθρώπους που περιμένουν πάρα πολλά από εμάς αλλά και η νέα γενιά που ασφυκτιά. Από την δική μου πλευρά φέρνω μαζί μου σ΄ αυτή τη μάχη στήριξης της δικής μας παράταξης τα δικά μου εφόδια, φέρνω μαζί μου την πολύχρονη μου εμπειρία στην αγορά, τη μάχιμη δικηγορία, φέρνω μαζί μου τη βουλευτική μου δράση όσο και την κοινωνική μου προσφορά. Θεωρώ ότι όλα αυτά μου έχουν μάθει να αγαπάω την ευθύνη και να εργάζομαι πολύ σκληρά. Όλοι μαζί για το Δημοκρατικό Συναγερμό για την επόμενη του μέρα, για να τον κάνουμε ξανά πρωταγωνιστή»

 

Πηγή: φilenews

Έλενα Θεραπή