Τις προτάσεις που διαμόρφωσαν οι τοπικές οργανώσεις του ΑΚΕΛ επικύρωσε η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, που συνήλθε το πρωί (14/10), με τον Εκπρόσωπο Τύπου Στέφανο Στεφάνου να δηλώνει ότι αυτό έγινε μέσα από μια διαδικασία σχεδόν δύο μηνών στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραμάτισαν τα μέλη του κόμματος. “Η δημοκρατία στο ΑΚΕΛ εφαρμόζεται στην πράξη”, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Γνώμονας των επιλογών του ΑΚΕΛ, σημείωσε, είναι η εξυπηρέτηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας και όχι οι όποιες κομματικές ή προσωπικές σκοπιμότητες. “Ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει ανάγκη από στήριξη γιατί δεινοπαθεί εξαιτίας της υποβάθμισής του από την κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού”.

Σύμφωνα με τον κατάλογο που δόθηκε από το ΑΚΕΛ, στην Επαρχία Λευκωσίας το κόμμα στηρίζει για το Δήμο Λευκωσίας τον Παναγιώτη Σταυρινίδη, στο Δήμο Στροβόλου τη Στέλλα Δημητρίου- Μισιαούλη, στο Δήμο Λακατάμειας τη Φωτούλα Χατζήπαπα – Κούτσιου, στο Δήμο Λατσιών τον Κυριάκο Παρπούνα, στο Δήμο Γερίου Νεόφυτο Παπαλάζαρου, στο Δήμο Έγκωμης το Σωτήρη Κυριακίδη, στο Δήμο Δαλιού το Θεοδόση Γρούτα, στο Δήμο Τσερίου το Σταύρο Μιχαήλ, στο Δήμο Αγλαντζιάς τον Κώστα Κόρτα, στο Δήμο Αγίου Δομετίου το Γιώργο Θεοφίλου.

Στην Επαρχία Λεμεσού, το ΑΚΕΛ στηρίζει στο Δήμο Λεμεσού τον Αντρέα Χρίστου, στο Δήμο Αγίου Αθανασίου το Μαρίνο Κυριάκου, στο Δήμο Γερμασόγειας τον Κυριάκο Ξυδιά, στο Δήμο Κάτω Πολεμιδιών τον Νίκο Αναστασίου, στον Δήμο Μέσα Γειτονιάς τον Δώρο Αντωνίου, στον Δήμο Ύψωνα τον Σωτήρη Στυλιανού.

Στην Επαρχία Λάρνακας, το ΑΚΕΛ θα στηρίξει στον Δήμο Λάρνακας τον Αντρέα Βύρα, στον Δήμο Αραδίππου τον Δημήτρη Ξιούρουπα, στον Δήμο Δρομολαξιάς- Μενεού τον Κύπρο Ανδρονίκου, στον Δήμο Αθηένου το Ιωάννη Καντηλάφτη, στο Δήμο Πάνω Λευκάρων τον Ευθύμιο Στρούθο, στο Δήμο Λειβαδιών το Μάριο Αρμένη.

Στην Επαρχία Αμμοχώστου, το ΑΚΕΛ θα στηρίξει στο Δήμο Δερύνειας τον Άντρο Καραγιάννη.

Στην Επαρχία Πάφου, το ΑΚΕΛ στηρίζει στο Δήμο Πάφου τον Άκη Χρυσόμηλο, στο Δήμο Γεροσκήπου το Γιαννάκη Μαλλουρίδη, στο Δήμο Πέγειας το Μαρίνο Λάμπρου και στο Δήμο Πόλης Χρυσοχοούς τον Άγγελο Οδυσσέως – Γεωργίου.

Για τους κατεχόμενους Δήμους, το ΑΚΕΛ αποφάσισε να στηρίξει στο Δήμο Αμμοχώστου το Σίμο Ιωάννου, στο Δήμο Μόρφου το Βίκτωρα Χατζηαβραάμ, στο Δήμο Λαπήθου το Θεόδωρο (Δώρο) Αχιλλέως, στο Δήμο Κερύνειας τη Ρίτα Ελισσαίου – Κωμοδίκη, στο Δήμο Καραβά το Νίκο Χατζηστεφάνου, στο Δήμο Λύσης το Σίμο Παστό και στο Δήμο Κυθραίας το Ζαχαρία Βασιλειάδη.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ σχετικά, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου ανέφερε ότι σε ορισμένους Δήμους που δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο που έδωσε στη δημοσιότητα το κόμμα σήμερα, η διαδικασία υπόδειξης υποψηφίου συνεχίζεται.

ΚΥΠΕ

Vouli TV