Στην πρόθεση της εταιρείας Total να αρχίσει γεώτρηση στο τεμάχιο 11 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας τον ερχόμενο Απρίλιο, αναφέρθηκε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ.
Η σημαντικότητα της γεώτρησης, επισήμανε, δεν έγκειται μόνο στις πιθανότητες αύξησης των αποδεδειγμένων ποσοτήτων κυπριακού φυσικού αερίου, αλλά στο γεγονός ότι, εάν είναι επιτυχημένη, τότε θα αποδειχθεί ότι η ανακάλυψη του τεμαχίου Ζορ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Αιγύπτου εκτείνεται και στην Κυπριακή Αόζ.
Κληθείς να σχολιάσει το διάλογο που αρχίζουν το Ισραήλ με την Τουρκία για το ενδεχόμενο κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου που θα ενώνει τις δύο χώρες, ανέφερε ότι η Κύπρος προβαίνει σε διαβουλεύσεις με όλες τις χώρες πλην της Τουρκίας.
Η κυβέρνηση, είπε ο κύριος Λακκοτρύπης, προχωρεί με τους σχεδιασμούς της και θεωρεί ότι η βέλτιστη οδός για το φυσικό αέριο στο τεμάχιο Αφροδίτη είναι η Αίγυπτος και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η επίσκεψη στην Κύπρο του Αιγύπτιου ομολόγου του στις 21 Οκτωβρίου.
ΠΗΓΗ: riknews

Vouli TV